Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alanyada kaza

herşeyden önce kardeşimize büyük geçmiş olsun, en kısa zamanda yarışlara dönebilmesi dilekleriyle,

ben öncelikle alanya' da bu kadar çok yarışma yapılmasına karşıyım yalnızca MTB takviminde 4 yarış var sanıyorum . bunun özel sebebi var mı yok mu bilmiyorum bilen varsa ve paylaşırsa memnun olurum.

demek ki federasyon yetkilileri artık ambulansları da kontrol etmek durumunda kalacak.

BİR MUSİBET BİN NASİHATTEN İYİDİR.

çok şükür bu musibet hayata malolmadan atlatıldı. bundan sonra daha dikkatli olmalı

önce yusuf kardeşe sonra da tüm camiamıza geçmiş olsun
 
Scudo
GErçekten inanılmaz üzücü bir kaza olmuş, bazı eksilkler ve sorunlarda bu kaza ile birlikte su yüzüne çıkmış ve dile getirilmiş oldu.. İnşallah bundan sornaki bütün yarışlarda çok daha bilinçli ve donanımlı sağlık ekipleri yarış alanlarında olurlar..
Ayrıca;
@www.sondakika.com

Böyle bir anne de herkese nasip olmaz, tebrik ediyorum kendisini..

Arkadaşımıza da şifa diliyorum.. Umarım bir an evvel iyileşip sezonun geri kalanında güzel bir çizgi yakalar...
 
@turky
alanya turistlik bir yer federasyon başkanıda alanyalı olunca.....
 
dha grubu televizyonda verdikleri haberde daha ayrıntılı gösteriyordu kazayı bu video da kesilme var gerçekten..
 
  • Beğen
Tepkiler: Semican Baydur
Durumu daha iyiceymiş dünkü habere göre. Bilinci açılmış. Umarım kalıcı bir hasar olmamıştır. Düştüğü yerde güvenlik önlemleri videodan gördüğüm kadarıyla çok yetersiz. Prof. bisikletçi değilim ama bitişe yakın bölümlerde kaldırım boyunca plastik bariyerler yerleştirilmiş olsaydı böyle ciddi bir yaralanma olma ihtimali daha düşük olurdu.

Geçmiş olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: deli kadir
Arkadaşlar öncelikle yaralanan yusufa acil şifalar diliyorum.
ilk müdahelede bulunanlardan biriside ben olarak ciddi bir kaza olduğunuda kabul etmek gerekir diye düşünüyorum.yalnız burada yazılan yorumların çoğuna katılmıyorum.Böyle bir kazanın ardından pekte bu konuda yazmak istemiyorum ama haksız eleştirilerede ister istemez içerliyorum onun için,duyduklarınız ve izlediklerinizde gördüğüm kadarı ilede bayağı bir eksiklikler var..tüm yol bisikletcileri şunu bilirler,finiş çizgisi göründüğü anda tabiri caiz ise kıran kırana,dirsek dirseğe,omuz omuza bir mücadele başlar.o kargaşada kimin gidonu kime çarptığı,önünüzdeki veya arkanızdaki sporcunun jantınıza vurması an meselesidir.Bunların dışında kasti olarak yapılan sıkıştırmalarda unutulmamalıdır..Amatör bir kamerayla çekilen bu görüntülerin dışında yarış esnasında yaşanan ve birebir hissedilen pozisyon şöyledir..Rüzgarın sahil yönünden esmesi sporcuların sağa doğru bir dalgalanmasına ve solda kalan sporcularında sağdaki sporcuların üzerine doğru bir baskı uygulaması sonucu Yusuf ile Bahtiyarın gidonlarıda birbirlerine geçmiş ve en sağ şeritte bulunan yusufunda kaçacak yeri kalmamıştır.kazanın tam yaya geçidine denk gelmeside düşen ve kaldırıma doğru fırlayan yusufun,orada bulunan tabelaya çarpması sonucu olmuştur.görüntüde 2 sporcu deniliyor ama aslında 3 sporcu düşmüştür..Ambulans olayına gelince Ambulansın yokluğu söz konusu bile değildir.start ve finiş yerinde Ambulans her hangi bir kazaya karşı devamlı tetikte beklemektedir.Ambulansın kaza yerine geçmesi için talimat verilmesi gerekir.yarışın devam etmesi ve diğer sporcuların tehlikeye atılmaması için bu gerekli bir kuraldır.Yol yarışı yapılan parkurlardan bir seçme yapacak olursak Alanyadaki kriteryum parkuru bir çok parkurdan daha emniyetli bir parkurdur..neden hep alanya sorusuna gelince yılın bu zamanlarında daha ılıman iklime sahip bir yer bulunmasıda biraz zor gibi görünmektedir.Yerli ve Yabancı bir çok sporcu ve Branş içinde alanyada kamp ve müsabaka yapmak bu tip organizasyonlar yapmak için bulunmaz bir yer olarak görünmektedir.Neden daha az MTB daha çok Yol yarışı sorusuna gelince Proğramı ince eleyip sıkça dokursanız detayları göreceğinizden emin olabilirsiniz...2009 sezonu tüm camiamıza hayırlı uğurlu olsun ve allah bir daha böyle kazalar yaşatmasın.temennisi ile Başarılar dilerim..
 
kaza geçiren arkadaşlara acil şifalar . .Organizasyona ambulans doktor yüzünden yuh.avrasya maratonundan örnek alsınlar . .
 
  • Beğen
Tepkiler: Semican Baydur
Selamlar..
Yakın zamanda yaşanan kaza, herkesi üzdü ve umarız ki bir daha tekrarlanmaz.
Geçmişler olsun..

Açıkçası, yaşanan bu talihsizlik birkaç söz söyleme konusunda beni tetikledi.

Her ne kadar organizasyon sorumluları, göründüğü kadarıyla ambulansı olay yerinde hazır bulunduruyor olsalar da, sağlık görevlileri bana dakikalar gibi gelen bir zaman diliminde, soğukkanlı ve hızlı bir şekilde tepki vermeleri gerekirken, sanki paniğe kapılmışlardı. Elbette gördüğüm kadarıyla yorum yapıyorum ama neden!!!?? diye de soruyorum.

Umuyorum hatalı olan benim ve ordaki sağlıkçı arkadaşlar yapmaları gerekenin en iyisini yaptılar. Aksi halde, ufacık sürprizler bile büyük facialara dönüşebilir.

Bu arada, 60 Dakika Gata Yarışına dair, genç bir arkadaşın şu sözleri aklıma takıldı. ‘’..Berkay abi, bu lisans ve sorumluluk mevzuu neden bu kadar uzadı, bir parkur hazırlamak bu kadar zor mu….’’… !!!????

Çünkü şeritlerle orayı burayı kapatmak ve rota belirlemek sanıldığından çok daha karışık bir iş. Kaza yaşanmaması için acaba nasıl bir rota belirlenmeli…. Rota genelinde, acaba hangi fiziksel yeterliliğe sahip arkadaşlar yarışabilir….. Yarış sırasında kötü bir sürprizle karşılaşılırsa, bunu en uygun şekilde nasıl bertaraf edebiliriz….Yarışçıları motive edebilmek için acaba neler yapabiliriz….Bu ve bunun gibi bir sürü soruyla çıkıyorsunuz araziye, yola ya da her nerde düzenliyorsanız yarışı….

Bu arada, özellikle bisiklet yarışlarında dikkat ettiğim bir davranış var. Anlam veremediğim ve kimbilir benim de sıkça yaptığım. Neden parkuru belirleyen ve seyircilerden ayıran bantların içinde koşturulur!!!!.

Şöyle bir örnek vereyim; ilk tur bitmek üzereyken, hakem masası önündeki dönüşe doluşan kalabalığa ‘’lütfen burayı boşaltın ve bantların arkasına geçin’’ diye anons yaparken, gözümün önünde, parkurda gezintiye çıkan bir arkadaş yarışçılardan birine çarptı ve Allah tan bisikletli arkadaş dönüş manevrası için yavaşladığından, kötü bir olay yaşanmadı. Tabi bunu görünce gayri itiyari olarak, elimdeki mikrofona bağırdım ve ne yalan söyliyeyim, müthiş bir öfkeye kapıldım. Böylesi bir dikkatsizliğin bedeli ağır olabilirdi. Orada parkur genelinde belirli bir sistem kurmak sanıldığından çok daha stresli ve zor bir iş. Yıllardır organizasyon yapan ve kimbilir pek çok sürprizle karşılaşan arkadaşlar, bunu çok daha iyi bilirler ve elbette bu işi hakkıyla yapmak gerekli.

Umarım eğlencesi bol, bilinçli ve güvenli yarışlarla devam ederiz yolumuza.
Herkese sevgiler…
 
@glopusgold

Açıkcası çok sığ düşünmüşsünüz.. Halim abinin orada bahsettiği organizasyonların her aşamasının çok zorlu bir süreç olduğu ve yarışmacılar için her türlü güvenlik önleminin yeterince alınması gerekliliğidir.. Mesela finişe 100 metre mesafe ile yolun iki tarafına aluminyum bariyerleri dizseydiler böyle bir sonuç çıkmayaktı belkide..Alanya mtb yarışında bile bariyerler vardı burda da çok rahatça bulunup konulabilirdi. Bu nokta da organizasyonun bazı eksiklikleri var ve bunların aslında sorumlulukları olduğu bilinci henüz pek pekişmemiş.. Gata yarışı örneğinde de eğer bir taşın altına elinizi sokuyorsanız, o işi layıkıyla yapmak zorundasınız demek istenmiş ve bunun somut örnekleri ile bir işi en iyi şekilde yapmanın zorlukları belirtilmiş.. Eğer o yorum gereksizse sizin ona karşı yazdığınız yorum hepten gereksiz.. Siz olayın konu ile bağlantısını anlamak yerine milleti eleştirmeyi daha çok seviyorsunuz sanırım.. Ayrıca böyle bir eleştiriyi özel mesaj yoluyla yapmanız daha doğru olurdu, o insanı tanımadan bu şekilde bir tavırla yorum yapmanız pek hoş olmamış.
Neyse uzatmaya gerek yok. Ortada bazı eksiklikler var ve bu bir insanın hayatına malolabilecek bir çok sorunu da peşinde getiriyor. Bisiklet federasyonu gibi büyük bir federasyonun bunları bizlerden çok önce düşünmesi ve uygulaması gerekmektedir(gerekmekteydi) ki bu sezonun ilk yarışı idi. Daha ilk yarıştan böyle kötü bir izlenim oluşturmayı kimse istemezdi ancak istemeye istemeye olsa da bazı şeylerin olması gibi olmaması bu izlenimi doğurdu..
İnşallah bundan sonraki yarışlarda her türlü güvenlik önlemi alınır ve başka arkadaşımınız da bu şekilde yaralanmaz ve daha kötüsünü yaşamaz...
Sürç-ü lisan ettiysek affola...
 
yusuf arkadaş iyileşmiş çok sevindim gençler ölmesin benim gibi 51 lik fosil bisikletçiler ölsün
50 metrelik yerden bir ambulans neden 10 dakikada gelir ?
bu sorunun cevabını lütfen yetkililer versin
tıbbi gereçler neden eksik ?
insan hayatı bu kadar ucuzmu ?
neden yarışmacılar için güvenlik tedbirleri alınmaz ?
güvenlik tedbirlerine neden uyulmaz evet finişe 100 metre kala yolun iki tarafına güvenlik bariyerleri konmuşmudur halkın eğitilmesi gerekmektedir
yarış yol güzergahına halk çıkmamalıdır bunun için bisiklet federasyonu ekipmanlarını hazır tutmalıdır
polinezköy dağ bisikleti yarışlarında aynı rezaletleri görünce bu bisiklet yarışları kültürü bizden uzak diye düşündüm
bunun için çok büyük- bir değil 100 lerce bisiklet dernekleri oluşturulmalı sivil katılım sağlanmalıdır örgütlü hale gelirsek ve kenetlenirsek çok şey yaparız kenetlenmeliyiz ve güçlenmeliyiz
bisiklet sporuna gönülden ama gerçekten gönülden değer veren insanların başı çekmesini istiyorum futbol seven arkadaşlar yada takım tutan arkadaşlar bana kızmasın ama bu ülkede spor deyince akla ilk gelen şey futbol olursa daha biz çok ağlarız
yusuf bir an önce iyileş ve rüzgar gibi uç rüzgar ol robocop karbon apaçi
 
@glopusgold


Yusufçum bir kez daha geçmişler olsun..

Saolsun Berkay söylenmesi gerekeni yeterince ifade etmiş. Teşekkür ederim.
Ama senin adına üzüldüm. Çünkü bu tür başlıklar ve arkasından gelen yorumlar, sadece ana dair konuşmanın ötesinde (ki geçmiş olsun demek zor bir şey değil) detaylı değerlendirmelerle, yaşananların yaşanacaklara emsal teşkil etmesini sağlamalı. Gata yarışıyla ilgili bölüme bakarsan ''oraya'' özgü ve söylenmesi gereken şeylerin zaten yine ilgili forumda söylendiğini göreceksin.
Bu yüzden yorumumun olayla bağlantısız olduğunu düşünebiliyor olman oldukça şaşırtıcı.
Neyse, tadımız kaçmasın.
Umarım bu tür kazalar tekrarlanmaz ya da en az zararla atlatılır.
Ankara da yerimizi biliyorsun, fırsat buldukça toplanıp sporcu arkadaşlara bildiklerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Verdiğimiz eğitimlere de katılabilirsin.

Herkese sevgiler..
 
İlk önce yusuf kardeşimize çok büyük geçmiş olsun Annesinide burdan büyük bir tebrike derim çok soguk kanlı davrandı.
Ama şu ambulans meselesine deginmeden gecemiyecegim baştan sona kadar yazılanları okudum lütfen kimse burda birilerini savunmasın Bu yarışı burda tertip edenlerde buraya bu ambulansı gönderen kişi veya kişiler içindeki hemşire diye tabir etigimiz. ama nasıl bir hemşire oldugunu gördügümüz. kişiler suçlu Bisiklet forum aracılıyla onlara soruyorum bu ambulans geliyor içinde doktor yok hemşire var oda gördügünüz gibi hemen telefona sarılıp bişeyler sölüyor. Neymiş sözüm ona hemşire sen ilk önce ilk müdahaleni yap ondan sonra gereken yeri ararsın millet tutmuş yusufu karga tulumba kaldırırken hanım efendi telefon acıyor. Bizler susutukça daha cok başımıza böle şeyler gelir daha cok canımız yanar . İnşallah bundan sonra şu organizasyonları yapanlar daha tedbirli davranır ambulans geldiginde kontrol yaparlar eksigi varmı yokmu diye. Ama nerde o adamlar.....
 
ARKADAŞLAR YUSUF'UN ARKADAŞLARINDAN ALDIĞIM HABERE GÖRE SAĞLIK DURUMU HIZLA İYİYE GİDİYORMUŞ, ZATEN KAZADAN 2 GÜNM SONRA EVİNE GETİRİLMİŞ VE KONTROLLERDE SORUN GÖZÜKMÜYORMUŞ, AMA GENE DE GÖZLEM ALTINDA TAKİBİ YAPILIYORMUŞ.

BU ARADA AYAĞA KALKABİLDİĞİ VE HAREKET EDEBİLDİĞİNİ DE ÖĞRENDİM..

BİLGİLERİNİZE :)
 
Geri