Scudo Sports

Alarmlı Bisiklet Kilidi Hakkında

Orcun

Üye
Tepki
5
Merhaba arkadaşlar
Son zamanlarda çevremizden oldukça sık duymaya başladık ki bisiklet hırsızlıkları oldukça arttı. Bu da ister istemez benide ve diğer bisiklet kullanan arkadaşlarımıda oldukça tedirgin ediyor. Hırsızlar minyatüre edilmiş bir inşaat demiri kesme makası kullanıyorlarmış. Bu özel tasarlanmış alet sayesinde çok rahat bir şekilde kilitleri kırabiliyorlar. Hırsıza kilit işlemez diye oldukça yaygın bir söz var evet ama yinede elimden gelen tüm önlemleri alma kanısındayım. Belki çoğunuz biliyorsunuzdur; Marelli Alarmlı Bisiklet Kilidi.

Şu linkte oldukça uygun fiyata satılmakta : (link)

Daha önce kullanan arkadaşlar kullanımı açısından deneyimlerini paylaşırlabilirler mi?
Elbette ki hacim ve ağarlık bakımından yanımızda taşınacak birşey değil gibi.
Düşüncelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Scudo
sistem olarak güzel gözüküyor. kilit mekanizması da sağlamsa kullanılabilir.

Valla ihtiyacı olan ve denemek isteyen için iyi bir ürün olabilir.ben en azından yemek ve tuvalet ihtiyacı için bisikletimi kitlediğimde ön ve arka lastiklerin havasını sonuna kadar indiriyorum.sonuçda yanında pompa taşıyan bir hırsız görmedim;eee üstüne binemeyince çalmasıda zor olacak sırtlayıp götürse illaki peşine düşer yakalarsınız.

Aynen ufak sedona pompa var yanımdan hiç ayırmam aslında hep bacaklar çalışıyor birazda kollar çalışsın diyorum:))))çalınacağına yorulmaya razıyım.

Ben bu kilitten bugün aldım. Videodaki gibi montajını yapıp kullanmayı düşünüyordum ama kilitlenebilir maşanın demiri kalın olduğundan vida uzunlugu yetmedi.Yarın uygun vida alıp bir kez daha deneyecegim, olmazsa da demire bağlayıp sabit olarak kullanacağım.Biraz agir oldugundan dolayi agirlik konusunda hassas olan arkadaslar icin pek uygun olmasa da , yuksek desibelli alarmiyla oldukca yaygara kopartiyor ve guven duygusu veriyor.Ayrica alarm otmeden once uc bip sesiyle uyardigi icin alarmin gereksiz yere calmasi engellenebiliyor.Konu açılalı bayağı bir zaman gecmis gerci ama almayi dusunen arkadaslar icin paylaşmak istedim.

Hazır konu hortlamışken, ben de son zamanlarda hafif, taşınabilir, sağlam bir kilit arayışına girdim.
Yaptığım derinlemesine araştırmadan sonra hamburg lock isimli, red dot dizayn ödüllü, hambugere benzediğinden bu isim verilmiş, demir makaslarıyla kesilmesi zor bir kilit buldum.
Dönerek katlanıyor ve küçücük oluyor, ağırlığı ise 560gr civarında. Alibaba sitesinde 100 Liraya falan bulunabiliyor. Bundan bir tane edinmeyi düşünüyorum :harika:

Edit:
Bu arada bir de dipnot vermek istiyorum. Hırsızların kesip kıramayacağı hiçbir kilit yok malesef. Yukarıda verdiğim video linkini youtube üzerinden açtığınızda, sonraki benzer videolarda buna benzer kilitleri inşaat makası gibi aletlerle nasıl kestiklerini gösteriyorlar. Ancak en kolay kesilenler örme-çelik kablo şeklindeki kilitler. Yan keskiyle bile basit bir şekilde kesilebiliyorlar. Bu yüzden, bu yukarıda bahsettiğim kilitle birlikte, motorsikletlerde de kullanılan küçük bir disk fren kilidi de kullanmak faydalı olacaktır. Zira tekerlek dönmedikten sonra, kilidi kesen hırsız bisiklete binemeyecek ve bisikleti taşımak veya bir araca yüklemek zorunda kalacaktır.

Netice itibarı ile, bisikletinizi, hele ki kıymetli, iyi bir bisikletiniz varsa mümkün mertebe asla uzun süreliğine (mesela gece) apartman merdiven altı, bahçe gibi ıssız (hırsızın kimse görmeden rahatça kilidi kesebileceği) yerlere kilitlemeyip evlerinizde muhafaza etmeye bakın. Yeriniz yoksa bile bisiklet asma aparatları kullanarak, bisikletlerinizi tavana, duvara asabilir, balkonlarınızda muhafaza edebilirsiniz.

Gezi esnasında; yemek, wc, cami, vs. gibi ihtiyaçlarınız için bisikletlerinizi yalnızca kısa bir süreliğine, gözönünde, kalabalık yerlere kilitlemek doğru olacaktır. Herkese sevgiler, saygılar.

Bende bu alarmlı kilitlerden almayı düşünüyorum acaba kullanan varsa bilgilendirebilir mi memnun mu? Almak isteyen arkadaşlar için şurada 38.50 lira (link)

@Oğuzhan k
Ya kamyonete atıp götürürse???:hihi::hihi:

@Oğuzhan k

@Oğuzhan k Hocam konuyu takip eden hırsız varsa, bundan sonra tedbirli gelebilir dikkat etmek lazım :) işin şakası tedbir tedbirdir , sizinki de yavaşlatıcı bir önlem olmuş ama yinede güzel olmuş. (Allah hepimizin canını, malını bu iblislerden korusun, kimseyi bunlarla karşılaştırmasın.)

@S.Emre DURMAZ bahsettiğiniz kilidi TCHIBO 35liraya satıyor.. hatta indirim kuponuyla 25-30liraya denk getirmiştim geçen yaz.. gerçekten ağır bi kilit ama kaliteli

(link)

Sakince kaldırıp alsa alarm ötmez.

@Türka¥

Aynen ben de geçen hafta tchibodan aldım 35 Liraya. Fiyat çok iyi :harika: Yoksa Aliexpresste en ucuz olarak 87 Lira gibi bir fiyata bulmuştum, önümüzdeki ay almayı düşünüyordum, iyi denk geldi. İhtiyacı olan arkadaşlara tükenmeden önce Tchibo' dan almalarını şiddetle tavsiye ederim.

@Aly

Zaten bisikleti bahçeye kilitleyip eve gidip yatarsanız her türlü götürürler. Demek istediğim, gezi esnasında yolda market, tuvalet, cami gibi yerlere çok kısa süreliğine kilitlemeniz durumunda zaten kalabalık bir yerde kilit kesmeye çalışmak dikkat çekecektir. Bir de alarmlı bir kilitle tekerleği kilitlediğinizde daha da caydırıcı olacaktır. Bu arada konu başlığında verilen marelli alarmlı kilit, sadece tekerlek kilitleme özellikli olduģundan dolayı gereksiz büyük bir kilit. Zaten birçoğumuz disk fren kullanıyor. Minik alarmlı bir disk kilidi (resim ekli) aynı işi görür ve küçük olduğundan dolayı rahatlıkla taşınabilir. Tchibodaki katlanır kilitle de bir yere kilitlediğinizde. Gezi esnasında kısa süreli parklarda güvenli bir çözüm olacaktır. Güpegündüz şehrin orta yerinde hırsız kilidi kesse bile bisiklete binip öyle gitmeyi deneyecektir. Tekerlek dönmeyip disk kilidi de 100db sesle ciyak ciyak bağırıp öttüğünde siz zaten yakındaysanız duyup gelirsiniz. Aracı da yoksa zaten ciyak viyak öten alarmla birlikte kalabalığın içinde kimse bisikleti sırtlayıp koşmaya cesaret etmez.

IMG_20160330_162955_-962260061.jpg

Bu arada bahsi geçen katlanabilir kilitleri de nasıl kestiklerine dair bir video ekliyorum:

Beyler bu konuya neden kimse yeteri kadar ilgi göstermiyor acaba? Son 2 günde sadece bu forumda 4 kişinin bisikletinin çalındığını gördüm açılan konulardan.
Acaba sizler yeteri kadar güvenliğe önem vermiyormusuz bilemiyorum ki.Açılan konularıda takip ediyorum ama bu konuda pek birşey yok.
Bu sayede konuyu üste taşıyayım bari.

Ben şu ürünü yeni aldım. Sesi gerçekten tatmin edici.

(link)

Geri