Scudo Sports

Aliexpress replika kask testi

Scudo
C6F49878-D565-4F05-ACA9-84BE2A91E0D2.jpeg
yeni aldığım Kask ütopyanın , yan tarafında bulunan kabartması bu şekilde az birşey kalkık, Bu ileride iyicene kabarırmı sizce.? Wiggle Mail attım, değişim isteyeceğim büyük ihtimalle ama, zararı olmayan bir durum işe gerek yok.

@Adrenalin26 kask protone modellerinde de az da olsa buna benzer bir işçilik var ancak görselden ne derece kabarmış olduğunu pek çözemedim. Kask Ütopia da çok hoşuma gidiyor. Eldeki kaskları satarsam bende siyah parlak modelini almayı düşünüyorum.

@Cycoholic ufak bir kısmında var , alıp eline bakmadıkça gözükmüyor ama ileride iyice kalkmasından endişeleniyorum.

@Adrenalin26 O modeli yakından inceleme şansım olmadı inanın kesin bişey söyleyemiyorum ama açılacağını sanmam. Dediğim gibi protone modellerinde plastik üzerine gelecek şekilde tasarlıyorlar, protone kullandım ancak bu kadar açık değildi. Wiggle değiştirelim derse gönderin bence defolu kabul edilebilir hiç riske etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Ucuz veya Pahalı Bisiklet Kaskları

Özet: Önde gelen bir ABD test laboratuvarına altı kask modelinden örnekler gönderdik: üçü 150 ABD doları + aralığında ve üç tanesi 20 ABD doları altında. Darbe testi sonuçları hemen hemen aynıydı. Kasklar arasında performansta çok az fark vardı. Sonuç: Bir kask için daha fazla ödeme yaptığınızda, daha kolay uyum, daha fazla havalandırma ve daha çarpıcı grafikler elde edebilirsiniz. Ancak test ettiğimiz ucuz kaskların temel darbe koruması pahalı olanlara eşitti. Sadece size uygun bir kask arayın.

Genellikle ucuz kaskların iyi korunup korunmadığı sorulur. Bisiklet mağazası satışları müşterileri uyarmak ister "10 dolarlık bir kafa için 10 dolarlık bir kask satın alın." Tanınmış, saygın bir ABD test laboratuvarı, ASTM / CPSC testindeki performanslarını hem normal damlalarda hem de daha düşük etkilerde karşılaştırmamız için çok ucuz ve çok pahalı kaskları test etmeyi kabul etti. Ayrıca biyo-fidelik bir kafa formu ile test yaptılar. Bizim için sürpriz, sonuçlar tüm kasklar için neredeyse aynıydı.
Test Edilen Kasklar
Ucuz kasklarımız Target ve Wal-Mart'tan geldi. Onlar $ 9.96, $ 9.99 ve $ 19.96 ve herhangi bir büyük kutu indirim mağazasında bulacağınız kask tipik. Pahalı kasklarımız bir bisiklet mağazasından, bir Ebay satıcısından ve bir İnternet perakendecisinden geldi. İki tanesi ABD markaları için Çin'de üretildi. Biri İtalyan'dı. Onlar için MSRP 149.99 $, 174.99 $ ve 206.99 $ idi. Biz ilk iki indirimli bulundu, ama en pahalı olanı için tam fiyat ödedi. Her modelden üçünü test için gönderdik.
Test yapmak
Test laboratuvarı testlerini bağışladı ve onlar için zaman alan olası komplikasyonlardan kaçınmak için adlarını veya kask modellerini kullanmamayı kabul ettik.
Laboratuvar her modelde normal CPSC testi gerçekleştirdi. Örsleri düz ve hemisferik olarak sınırladık, bordür örsünü ortadan kaldırdık ve yüksek sıcaklık, düşük sıcaklık ve ıslak testleri ortadan kaldırarak ortam sıcaklıklarında test ettiler. Bu hala gerçek dünyadaki etkilerin çok yüksek bir yüzdesini temsil ediyor.

Laboratuar, düz örs üzerinde iki metre damla ve yarım küre örs üzerinde (greyfurt büyüklüğünde top) 1.2 metre damla ile kaskları çarptı. Bunlar normal CPSC etkileridir. Ayrıca, daha düşük seviye performansını test etmek için düz örs üzerinde sadece 0,5 metrelik düşme yükseklikleri ve .3 metrede hemisferik örs etkilerini kullanarak CSPC hızının yarısında daha düşük seviyeli etkiler gerçekleştirdiler. Daha pahalı kasklardaki daha sert köpüğün, muhtemelen sarsıntı riskine katkıda bulunan, felaketten daha az etkide yeterince ezilip ezilmeyeceğini görmek istiyorduk. Aslında bu olmadı.

Test sonuçları
Bizim için sürpriz, altı kaskın tüm testlerde neredeyse aynı performansı göstermesiydi. Belli noktalarda normun altında ve üstünde birkaç dış okuma vardı, ancak iki kask türü için ortalamalar neredeyse aynıydı. Aşağıda birçok grafik ve sayıyı yoğunlaştıran (link) bir özeti verilmiştir.

(link) ortalama test sonuçları

TestlerUcuz
kask
Pahalı
kask
Tüm etkiler için ortalama101104

Düşük hız testleri
Ortalama düşük hız6569
Ortalama düşük yassı ürünler8687
Ortalama düşük hemi4747

Yüksek hız testleri
Ortalama yüksek hız137146
Ortalama yüksek yassı ürünler186180
Ortalama yüksek hemi91113

analiz
Rakamlar, iki kategorinin performansının neredeyse aynı olduğunu gösterdi. Laboratuar test terimleriyle, bu g seviyelerinde gerçek bir fark yoktur. Yüksek hızlı hemisferik örs testleri daha ucuz kaskları bir şekilde destekledi, ancak gerçek dünya etkilerinin sadece küçük bir yüzdesini temsil ediyor. Hem biz hem de test laboratuarı ayırt edici kalıplar arayan test kayıtlarının sayfalarını inceledik. Sonunda, örneğimizdeki tüm kaskların aynı CPSC etki standardını karşılayacak şekilde tasarlandığını ve fiyattan bağımsız olarak darbe performanslarını ayırt etmek için çok az şey olduğu sonucuna vardık.
Laboratuar ayrıca, her kaskın restitüsyon katsayısını da kaydetti, kafa şeklinin darbeden sonra ne kadar sektiğini ve g seviyesinin 200g ve 150g'yi aştığı milisaniye cinsinden zaman aralığını, pik g okumalarını destekleyen bir ölçü olarak kaydetti. . Her iki önlem de önemli performans farklılıkları vermedi. Son olarak, her modeli, bir insan kafasını magnezyum CPSC kafa şekillerinden daha yakından çoğaltmaya çalışan farklı bir kafa formu, biyo-fidelik bir NOCSAE kafa formu üzerinde test ettiler. Yine sayılar işlevsel olarak aynı olacak kadar yakındı.

Sonuç
Bu testteki daha ucuz kasklar, genellikle daha fazla köpük anlamına gelen daha küçük hava deliklerine rağmen daha pahalı olanlardan daha iyi performans göstermedi. Muhtemelen bu eşit koruma seviyesinden daha fazla veya daha az kask var olsa da, bu testte herhangi bir şey bulamadık. Ne laboratuvar ne de BHSI, bireysel marka önerilerine yol açacak önemli farklılıklar bulamadı. 10 ila 200 $ + fiyat aralığı göz önüne alındığında bu dikkate değerdir.
Sonuçlar, yasal olarak gerekli CPSC kask standardımızın etkinliğinin bir kanıtıdır. Örneklemimiz küçük olmasına rağmen, test, tüketicinin, fiyat seviyesi ne olursa olsun, çeşitli modellerin satışa olan etkisi hakkında endişe duymadan ABD pazarında bisiklet kaskı satın alabileceğini göstermektedir. En önemli tavsiye, size uygun bir kask bulmak, böylece vurduğunuzda doğru şekilde konumlandırılmasıdır.

Bir başka not: bazı sürücüler çok pahalıysa, kaskın yerini almak istemez, ancak daha ucuz olanı değiştirmek için tereddüt etmezler.kaynak:(link)

Bisiklete yeni başladım sayılır, motor 40 yıla yakındır hobim, ulaşım tarzım. Onlarca kask kullandım ve ilk başlarda hep bilinen marka olmasına özen gösterdim. Bir gün schuberth j1 marka kaskım kazara motorun selesinden yere düştü ve vizörün bağlantı yeri ayrıca yine vizörün kaska takılmasını sağlayan tırnaklar kırıldı, çizilmez denilen vizör anlamsız bir şekilde tamamen çizildi. Mesafe 80 cm yerden. Konuyu burdaki yetkili bayiye sonrasında almanya globale yazdım, başlarından savdılar. O gün bugündür hoşuma giden rahat kaskı alıyorum, ucuzuna pahalısına bakmadan. Shoei kaskla kaza yaptım tam koruma sağladı ama çok dandik olmayan çin malı kasklarda iş görürdü o kazada, zira aslolan içteki köpük densitesi+ dış kabuk elyaf mı polikarbonmu.. Günümüzde pek çoğunun SHARP testine katılımı ve derecesi var. 5 yıldızlı 4000tl lik yerine 4 yıldızlı 400 tl lik alınabilir ha dersenizki o tek yıldız çok önemli 4000e onu alırsınız ama markaya iç astara vizör kalitesine dış boyayada vermiş olursunuz 3600 tl yi, sadece korumaya değil. Bazen iki 4 yıldızlı kask arasında bile uçurum fiyat olabiliyor ama imkanımız varsa "gösterge" olarak pahalıya yöneliyoruz.
Bisiklet için alırkende bu kafayla araştırdım ve inbike marka önü camlı bir kask aldım aliexpress ten. Gayet hoş, hiç bir sıkıntı yok. Dış kabuk güzel, iç köpük diğerleriyle aynı, zaten stroforun 100 gr da en kalitelisiyle en kötüsü (varsa öyle bir kalite ölçeği) ne kadar maliyet farkı olabilirki, adam çalacaksa kumaşından iç süngerinden filan çalar. Ambalaj köpükleriyle hemen hemen aynı densitede gibi duruyor, zaten çokta karbon lityum titanyum vs gibi bulunmaz bir materyal de değil sonuçta strofor. Yukarıdaki test sonuçları da köpüklerin aynı olduğunu destekler nitelikte. Tabi çok merdiven altı, noname olanlardan bahsetmiyorum ama diğerleri aynı, ya da çok fark yok diyelim hadi..😆
İlk video biraz taraflı, bu videolar hep çekilir ve illaki çin malları rezil edilir. Bugün mercedesin bmw nin hondanın toyotanın fabrikaları var çinde. Yani bence kalite artık menşey odaklı olmaktan çıktı. Çin malı duyulmadık çok kaliteli ürünlerde var. Ama en ucuzunu alıp bir shoei arai (bisiklet kask markası bilm.) ile karşılaştırmak cidden anlamsız.

Son düzenleme:
@Hakan1969 Hakan bey bahsettiğiniz kasklarda bir rx7-gp değil :) +200'den sonra kafanız sağa sola gider ama rx7 de durum çok farklı. :srnsml: ben ne olursa olsun aliexp. kasklarına pek güvenmiyorum. Yukarıda ki istatistik ucuz ve pahalı karşılaştırması, umarım ismi zikredilen noname kasklarla karşılaştırılmaz.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Cycoholic motor 1100 xx blackbird, hız 295, kafa stabil.
kask nolan

• Beğen
Tepkiler: Cycoholic
@Hakan1969 Kullandığınız kask da kötü değil. Sharp, dot testlerinde kabul görmüş yıldızları olan bir marka. Bisiklet kasklarında kullanılan malzeme genellikle plastik, termoplastik şeklinde. Motosiklet kasklarında fiberglass ve karbon malzemelere sahip kasklardan daha başarılı sonuçlar elde edildiği bir gerçek. Termoplastiğe, polikarbona ya da bilmediğim diğer malzemelere kötü demem doğru olmaz. Şahsen ben kaza yaptığımda kafamda dünyada kabul görmüş, test sonuçları olumlu bir kask markası olmasını isterim. Sizinde kazanız sırasında iyi ki o ucuz kasklardan yokmuş diyorum. Benzer kazaları pistte, cadde de bende yaptım. Totomdaki tulum yırtıldı ama kask kırılmadı çok şükür. Ucuz kaskları özellikle harley/chopper tarzı motorlarda ki o ne idüğü belirsiz kasketleri sadece kuş pislemesine karşı kullandıklarını düşünüyorum. Ha birde polislerden ceza yememek için kullanıldığını söylemem lazım.

Bu arada rx7 üstüne tanımam, tek geçerim. :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bu testlere çok güvenmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Şimdi giro marka iki kask olsun. Model farketmez ancak orjinal ve üretim yılı aynı tarihler olsun. Birini sezonun tüm yarışlarına hazırlanan bir arkadaşımız yaz kış 1 yıl kullansın, diğerini de hafta sonları, hobi amaçlı bisiklet süren bir arkadaşımız kullansın. 1 yılın sonunda ilk kask ile 2. Kask arasında mukavemet farkı olmayacak mı? Elbette kask için belli standartlar olacaktır, belge, 3 yıl kullanılmasa da değişmesi gerektiği vs.. Kaskta replika için kesinlikle taviz verilmemesi gereken kompenentlerin başında geliyor ama bazen orjinal almak da kurtarmıyor işi.

Bu testlere çok güvenmek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Şimdi giro marka iki kask olsun. Model farketmez ancak orjinal ve üretim yılı aynı tarihler olsun. Birini sezonun tüm yarışlarına hazırlanan bir arkadaşımız yaz kış 1 yıl kullansın, diğerini de hafta sonları, hobi amaçlı bisiklet süren bir arkadaşımız kullansın. 1 yılın sonunda ilk kask ile 2. Kask arasında mukavemet farkı olmayacak mı? Elbette kask için belli standartlar olacaktır, belge, 3 yıl kullanılmasa da değişmesi gerektiği vs.. Kaskta replika için kesinlikle taviz verilmemesi gereken kompenentlerin başında geliyor ama bazen orjinal almak da kurtarmıyor işi.
Konuyu bulandırmak istemem ama Replica kadroyu överken replica kaskı yermek enteresan geldi bana.

Konuyu bulandırmak istemem ama Replica kadroyu överken replica kaskı yermek enteresan geldi bana.

Enteresan mı geldi 😍 aman da aman, yerim ben seni 🤩 daha başta demişsin belli etmişsin niyetini, bulandırmak istemiyorsun..?? Hadi ya, bak sen şu işe 😁 Şimdi, başlıyorum.. Öncelikle Estğ, replika kadroyu öven bir şey yazmadım ki 😃 bütçe dahilinde karbon kadro söz konusu olduğunda uzak doğu kadrolar değerlendirilebilir dedim, her yazdığımı okumayıp anca trollük peşinde olduğunuzu görmemek için kör olmak lazım herhalde 😁 alıntı yaptığınız ve bu konuya yazdığım cevabı bile okumamışsınız, kaskta replika için taviz verilmemeli yazmışım. Okuma yazmanız yok mu? 😁 replika kaska değil hatta orjinale bile güvenilmez demek istiyorum, test standartları herkes için farklı farklı.. Bu söylediğim aslında replika kadrolar için yazdığım şeylerle doğru orantılı.. Herhangi bir çelişme yok sizin anlayışınız dışında.. Yani özetle orjinal kadrolar bile kırılıyorken replika kadrolar kırılmaz dememişim. Bu konu için de geçerli söylemek istediğim. Orjinal olunca kask kırılmıyor mu ölümsüz mü oluyoruz? Darılmaca yok ama, Kıt anlayışlı forum dostum? 👍 benim yazdığım post çun hemen bir kaç mesaj üstüne bak, adamlar analiz, test, detay, resmen arge kıyası yapmış orj kask ile replika arasında.. Oku ve anlamaya çalış.. Senden sadece bunu istiyorum.. En azından daha teknik daha başarılı bir troll olursun... 😁

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ozkanburak
Enteresan mı geldi 😍 aman da aman, yerim ben seni 🤩 daha başta demişsin belli etmişsin niyetini, bulandırmak istemiyorsun..?? Hadi ya, bak sen şu işe 😁 Şimdi, başlıyorum.. Öncelikle Estğ, replika kadroyu öven bir şey yazmadım ki 😃 bütçe dahilinde karbon kadro söz konusu olduğunda uzak doğu kadrolar değerlendirilebilir dedim, her yazdığımı okumayıp anca trollük peşinde olduğunuzu görmemek için kör olmak lazım herhalde 😁 alıntı yaptığınız ve bu konuya yazdığım cevabı bile okumamışsınız, kaskta replika için taviz verilmemeli yazmışım. Okuma yazmanız yok mu? 😁 replika kaska değil hatta orjinale bile güvenilmez demek istiyorum, test standartları herkes için farklı farklı.. Bu söylediğim aslında replika kadrolar için yazdığım şeylerle doğru orantılı.. Herhangi bir çelişme yok sizin anlayışınız dışında.. Yani özetle orjinal kadrolar bile kırılıyorken replika kadrolar kırılmaz dememişim. Bu konu için de geçerli söylemek istediğim. Orjinal olunca kask kırılmıyor mu ölümsüz mü oluyoruz? Darılmaca yok ama, Kıt anlayışlı forum dostum? 👍 benim yazdığım post çun hemen bir kaç mesaj üstüne bak, adamlar analiz, test, detay, resmen arge kıyası yapmış orj kask ile replika arasında.. Oku ve anlamaya çalış.. Senden sadece bunu istiyorum.. En azından daha teknik daha başarılı bir troll olursun... 😁
Valla uslübunuza hayran kalmamak elde değil. Size çakma karbonunuzla hayatta mutluluklar dilerim. Aslında siz bu kafayla kask takmasanızda olur. Saygılar efendim.

Valla uslübunuza hayran kalmamak elde değil. Size çakma karbonunuzla hayatta mutluluklar dilerim. Aslında siz bu kafayla kask takmasanızda olur. Saygılar efendim.

Siz önce kendi üslubunuza bakın bana nizam, efendilik, adap dersi vereceğinize... Siz dalga geçecek, konuyla ilgili bilgi vermek yerine millete laf sokma derdine gireceğinize 2 satır bilgi paylaşsaydınız da bizler de nasipleneydik. Benim bütçem orjinaline yetmiyor, sizin yetiyorsa alın da görelim, tecrübelerinizi paylaşırsınız..tabi forumu kullanma amacınız bu ise.. İzmir geliyor aklıma nickinize entegre etmişsiniz 35 i, demek ki troll her yerde troll.. Allah ıslah etsin..

Siz önce kendi üslubunuza bakın bana nizam, efendilik, adap dersi vereceğinize... Siz dalga geçecek, konuyla ilgili bilgi vermek yerine millete laf sokma derdine gireceğinize 2 satır bilgi paylaşsaydınız da bizler de nasipleneydik. İzmir geliyor aklıma nickinize entegre etmişsiniz 35 i, demek ki troll her yerde troll.. Allah ıslah etsin..
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın bence. 35 foruma kayıt olduğum yaşımın göstergesi efendim. Kimseye efendilik dersi verecek kadar efendi değilim. Gerekirse seviyenize düşerim yani sıkıntı yok. İyi forumlar efendim.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın bence. 35 foruma kayıt olduğum yaşımın göstergesi efendim. Kimseye efendilik dersi verecek kadar efendi değilim. Gerekirse seviyenize düşerim yani sıkıntı yok. İyi forumlar efendim.

35 yaş, yaşınızı mı gösteriyordu? Vallaha inanamıyorum. Yani kimliğe yanlış işlenmiş olabilir mi? Çünkü kafanız pek de öyle çalışmıyor. Algınız düşük.. Muhakeme yeteneği somut örnekler üzerinden gidiyor hep.. Pek soyut bilinç gelişmemiş.. Biraz daha geliştirin kendinizi..

Siz önce kendi üslubunuza bakın bana nizam, efendilik, adap dersi vereceğinize... Siz dalga geçecek, konuyla ilgili bilgi vermek yerine millete laf sokma derdine gireceğinize 2 satır bilgi paylaşsaydınız da bizler de nasipleneydik. Benim bütçem orjinaline yetmiyor, sizin yetiyorsa alın da görelim, tecrübelerinizi paylaşırsınız..tabi forumu kullanma amacınız bu ise.. İzmir geliyor aklıma nickinize entegre etmişsiniz 35 i, demek ki troll her yerde troll.. Allah ıslah etsin..
Adama canım cicim yerim seni dersen alacağın cevabada sinirlenmemen lazım.

Geri