Cuneyt Erkman
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 677
- Bisiklet
- Salcano
Temmuz ve Ağustos’taki siparişler geliyor, haziranlar çok geç geldi, bazıları hala gelmediChina Post takipli ile 10 ağustosta yola çıkan son siparişim bugün Türkiye'ye giriş yapmış, Aliexpress'den mail gelmese haberim olmazdı, 2 ay dolmadan geleceğini sanmıyodum.
Sorum hala geçerli arkadaşlar.Arkadaşlar dün 9-10 parçaya yakın birşeyler satın aldım aliexpress üzerinden. Hazır almışken göbek seti de alayım dedim ama alanların attığı fotoğraflara baktığımda neredeyse her üründe ürünün geçmişte kullanılmışlığı gösteren çizilme vb. izler vardı ve bende vazgeçtim.
Hani çizik desem değil ki bildiğin ürünler 5000 kilometre kullanılmış gibiydi. İçime kurt düştü açıkçası, sizce alınır mı? Sıfır değilse zaten kesinlikle almanın bir anlamı yok. Ayrıca almak istediğim göbekler shimano idi, eğer sıkıntı çıkmayacaksa frenleri falan da aliexpress üzerinden halledeyim diyorum.
Uygun fiyatlı satıcı sayısı zaten az, en iyisi bunlara kanmadan farkını ödeyip memleketimizden almak. Bakalım sipariş verdiğim ürünlerin kaç parçası gelecek?@BisikletSeverÜye İçinizde ufak bir şüphe oluştuysa bile o satıcıdan almayın, illa ki aynı ürünün farklı satıcıları vardır.
Gümrük Vergisi : 5.71 TL |
Damga Vergisi : 0.7 TL |
Gümrüğe Sunma Ücreti : 5.2 TL |
Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL |
TOPLAM : 11.61 TL |
@Greystone
Satici urunun degerini $5 olarak gostermistir. Ondan dusuk cikmistir vergi.
Ayrica $20lik karbon AliExpress masasi kullanmak da buyuk cesaret. Umarim arastirmanizi iyi yapmis ve riskin farkindasinizdir.