Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Scudo
Eskiden Aliexpress satıcıları Türkiye için genellikle 1 aylık varış süresi verirlerdi. Şimdi o süreyi iki aya çıkardılar. İki ay içinde gelmezse dispute açabiliyorsunuz. Ayrıca ben de Çinli bir satıcı olsam ben de bu şartlar altında Türkiye'ye ürün göndermem. Adamlar haklı. Her sattığım ürün için karşı taraf "bana ulaşmadı" diye dispute açıp para iadesi alırsa ne anladım ben o ticaretten. Türkiye'nin gümrük ve posta idaresini yeni kanunlar ışığında istihdam olarak desteklemesi gerekiyor. Ya da bu işi özel sektöre devredecekler. Keşke öyle yapsalar.

Çindeki alışverişlerimde fark ettim ürün satan firmalar ürünü kargolamış gibi yapıp sanırım itiraz süreside 2 ay olunca parayı kullanıyorlar günü geçincede iade ediyorlar paradan para kazanma yöntemini bunlarda ögrendi.Siparişten sonra firma ürününüzü kargoladı diye mesaj gelince dikkat edin kargo takip numarası diye verilen şu tarz ise ürün %95 gelmiyor arkadaşlar. ( S00000014542985 )

@Yalnız Pedal

Evet aldığım ürünlerinin hepsi takipli üründü. Şu konuda da bahsettim. Aliexpress siparişim 29 Mayıstaki siparişimden 1 tanesi aldığım haftada "shipped canceled" yazıyordu. Satıcı ile 1 kere konuştum ilgileniyoruz dedi ve cevap yazmadı 60 gün sonra o üründen para iadesi aldım. Aldıklarımdan 1 tanesi forma 1 tanesi de dry bag'ti. Forma cuma akşama merkez postaneye gelmiş görünüyor bakalım yarın ürünü teslim alırsam satıcı ile iletişime geçip parasını vereceğim, boşuna hakka girmeye gerek yok.
Şu da iptal edilen ürün çakma power comp sele. Bu ürün iptal edildiği tarihte de aynısından Türkiye'de forumdan bir abi bulmuş ortaklaşa aldık.

1567976335259.png

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@MakRo

bazen para iadesinden sonra ürün geliyor tekrar sipariş veriyorum ürün göndermeyin böyle böyle oldu diyorum çok seviniyorlar

Arkadaşlar dün 9-10 parçaya yakın birşeyler satın aldım aliexpress üzerinden. Hazır almışken göbek seti de alayım dedim ama alanların attığı fotoğraflara baktığımda neredeyse her üründe ürünün geçmişte kullanılmışlığı gösteren çizilme vb. izler vardı ve bende vazgeçtim.

Hani çizik desem değil ki bildiğin ürünler 5000 kilometre kullanılmış gibiydi. İçime kurt düştü açıkçası, sizce alınır mı? Sıfır değilse zaten kesinlikle almanın bir anlamı yok. Ayrıca almak istediğim göbekler shimano idi, eğer sıkıntı çıkmayacaksa frenleri falan da aliexpress üzerinden halledeyim diyorum.

China Post takipli ile 10 ağustosta yola çıkan son siparişim bugün Türkiye'ye giriş yapmış, Aliexpress'den mail gelmese haberim olmazdı, 2 ay dolmadan geleceğini sanmıyodum.:)

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Gelmeyen son takipsiz paketinde iadesini aldım bidaha takipsiz ürün almam aliden. Bizim kavşaklar takipsiz diye ürünün üzerine mi yatıyor anlamadım ki sonra satıyor olabilirler her şey beklenir bunlardan

• Beğen
Tepkiler: MakRo
China Post takipli ile 10 ağustosta yola çıkan son siparişim bugün Türkiye'ye giriş yapmış, Aliexpress'den mail gelmese haberim olmazdı, 2 ay dolmadan geleceğini sanmıyodum.:)
Temmuz ve Ağustos’taki siparişler geliyor, haziranlar çok geç geldi, bazıları hala gelmedi

Arkadaşlar dün 9-10 parçaya yakın birşeyler satın aldım aliexpress üzerinden. Hazır almışken göbek seti de alayım dedim ama alanların attığı fotoğraflara baktığımda neredeyse her üründe ürünün geçmişte kullanılmışlığı gösteren çizilme vb. izler vardı ve bende vazgeçtim.

Hani çizik desem değil ki bildiğin ürünler 5000 kilometre kullanılmış gibiydi. İçime kurt düştü açıkçası, sizce alınır mı? Sıfır değilse zaten kesinlikle almanın bir anlamı yok. Ayrıca almak istediğim göbekler shimano idi, eğer sıkıntı çıkmayacaksa frenleri falan da aliexpress üzerinden halledeyim diyorum.
Sorum hala geçerli arkadaşlar. :)

@BisikletSeverÜye İçinizde ufak bir şüphe oluştuysa bile o satıcıdan almayın, illa ki aynı ürünün farklı satıcıları vardır.

• Beğen
Tepkiler: edo
Son 3 aydir acayip bir kargonun araklanmasi olayi yasaniyor..ya bizim ulkede yada transit indi bindi yapilan yerlerde..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Güzel haber geldi sonunda :D

Dosyalar

• Screenshot_20190913-220444_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20190913-220444_Samsung Internet.jpg
    132,3 KB · Okunma: 64
  • Beğen
Tepkiler: tekay
(link)

bu ürün için vergi bilgileri

• Gümrük Vergisi : 5.71 TL
    Damga Vergisi : 0.7 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti : 5.2 TL
    Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
    TOPLAM : 11.61 TL
bana göre gayet normal

• Beğen
Tepkiler: ozgurpedalyoutube
@Greystone Standart 1 dolar karşılığı vergi yazıp geçiyolar sanki, benim 0,01 usd ödeyip aldığım freebie ürünüme de aynı vergi kesildi, üstelik satıcı 2 usd yazmış. Uğraşmaya değmez, ödedim aldım.

• Beğen
Tepkiler: ozgurpedalyoutube
@Greystone

Satici urunun degerini $5 olarak gostermistir. Ondan dusuk cikmistir vergi.

Ayrica $20lik karbon AliExpress masasi kullanmak da buyuk cesaret. Umarim arastirmanizi iyi yapmis ve riskin farkindasinizdir.

• Beğen
Tepkiler: edo
@Greystone

Satici urunun degerini $5 olarak gostermistir. Ondan dusuk cikmistir vergi.

Ayrica $20lik karbon AliExpress masasi kullanmak da buyuk cesaret. Umarim arastirmanizi iyi yapmis ve riskin farkindasinizdir.

sorun çıkarsa iade alırım

Geri