Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Aliexpress paramı geri ödeyeceğine dair bir mesaj yolladı ve ürünün sahte olduğunu doğruladı 😔 O kadar güvenemiyorum ki umarım paramı alabilirim. Bankanızla iletişime geçin falan yazıyor daha önce bunu deneyimleyen var mı
tamam, bu ekranı gördüyseniz sorun yok. :)

Scudo
Aliexpress ten alışveriş yapmak kumar oynamak gibi oldu artık eskiden çok ürün aldım genelde sorun yaşamadım gelmeyen ürünler de oldu para iadesi aldım ama artık öyle değil çok fazla sahtekar dolandırıcı satıcı var ürünü hiç göndermiyorlar sisteme sahte kargo takip numarası giriyorlar hatta teslim almadığınız ürünlere teslim edildi olarak gösteriyorlar para iadesi için anlaşmazlık başlattığınızda süreç aylar sürebiliyor ya şanslıysanız satışta fiyata eklenen vergiyi düşerek para iadesi yapıyorlar yada hiç para iadesi yapmıyorlar 4 aydır uğraşıyorum 910 tl lik bi siparişim gelmedi vergiyi düşerek bana 607 tl para iadesi teklif ettiler kabul ettim ama ürerinden 1 ay geçti paramı alamadım. Zaten ürünlerin kalitesi belli ya kalitesiz ya da markalı ürünler orjinal değil sahte olabiliyor eskiden çok ucuz diye kaliteye bakmadan alıyorduk ama artık ürün bedeli + vergi + kargo toplamda ucuza gelmiyor yada hiç teslim edilmiyor paranız yanıyor bu konuda aliexpress hiçbişey yapmıyor.

Son düzenleme:
Gönderim süreleri uzamaya başladı. Sizde bu durumu yaşıyor musunuz? Belki de mağaza ile alakalı bir durumdur.

Bunu satıcı yapabiliyor mu? 🤔
Kargoyu teslim aldıktan sonra ödemenin firmaya geçmesi için onay istiyor Aliexpress sizden. Ama belli bir süresi var bunun da, eğer o süre içinde aldığın ürünle ilgili bir problem yaşayıp da kimseye dönüş yapmazsan kargo sorunsuz teslim edildi kabul edilip ödeme onaylanmış oluyor.

Bu sistem Aliexpress'in genel uygulaması mı bilmiyorum ama ben 3 farklı siparişimde de aynı sistemin olduğunu gördüm. İlkinde anlayamamıştım olayı tam, sürenin sonuna kadar beklemişim yanlışlıkla. Firmaya bi özür mesajı gönderdim hatta, ama diğer 2 siparişimde sipariş elime ulaşıp kontrolünü ve denemesini yaptıktan sonra direkt onayımı vermiştim.

Kargoyu teslim aldıktan sonra ödemenin firmaya geçmesi için onay istiyor Aliexpress sizden. Ama belli bir süresi var bunun da, eğer o süre içinde aldığın ürünle ilgili bir problem yaşayıp da kimseye dönüş yapmazsan kargo sorunsuz teslim edildi kabul edilip ödeme onaylanmış oluyor.

Bu sistem Aliexpress'in genel uygulaması mı bilmiyorum ama ben 3 farklı siparişimde de aynı sistemin olduğunu gördüm. İlkinde anlayamamıştım olayı tam, sürenin sonuna kadar beklemişim yanlışlıkla. Firmaya bi özür mesajı gönderdim hatta, ama diğer 2 siparişimde sipariş elime ulaşıp kontrolünü ve denemesini yaptıktan sonra direkt onayımı vermiştim.
Olay tam anlattığınız gibi ama demek istediğim bunu aliexpress in yapıyor olması. Satıcıyla alakası yok. Bizdeki sitelerde de benzer bir otomatik onay var malum. Buradaki sorun bizzat aliexpress'in otomatik onay sonrası itirazları pek (belkide ülkeye bakarak) kaale almaması. 😐

An itibariyle aliexp in de bi anlamı kalmadı.. atıklardan ya da mağazalardan, standt ürünlerinden çıkma ama orjinal parçalar da iyice azaldı, geriye halis muhlis çin malları kaldı.. 2-3 yıl öncesine kadar power metreler, sram grup setleri, Shimano jantlar vs denk geliyordu ama artık çok zor..her ne kadar sektör farkı da olsa, yıllar önce otomobil konusunda önde gelen firmaların taklitlerini üreten şirketlerin birinde ceo ya yöneltilen en korktuğunuz şey nedir sorusuna " bir gün çıkıp, başkalarının da bizi taklit etmesi olurdu" demesi gibi, alternatif bir pazar olmalı.. hindistan mı Singapur mu yoksa başka bir bölge pazarı mı? Aramak gerek..

Bu yetmiyormuş gibi bir de saçmalıklar bakanlıklarından birine bağlı,Türkiye gümrük işlerinde hem ürün bedeli kotası hem de ürün adeti kotası getirdiler..

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Bir kargonun alındı onayı sadece ya getiren kargo şirketi ya da alıcının kendisi tarafından verilebilir. Gönderen tarafından alındı onayı verilmesi algoritmik olarak mümkün değildir.
Aliexpress'in TR deki ayağı PTT Kargo olduğuna göre kargonun kime ne zaman teslim edildiğini oradan sormanız gerekir. Tabiki eğer siz bu arada dalgınlıkla AE sipariş takip sayfasında dalgınlıkla siparişim teslim edildi butonuna basmadısanız.
Benim son 2 AE siparişim 9-10 günde elime geçerek beni şaşırttı. Eskiden 2-4 hafta arasıydı bu süre. Ayrıca sitenin tajip sistemi çok iyi işliyor ve ek olarak belirli aşamaları da email ile bildiriyor. Gümrük bedeli sipariş verilirken alındığı için artık gümrükte bekleme falan da yok.
AE nin son zamanlarındaki performansından fazlasıyla memnun olduğumu söylemem gerekir.

Aliexpress veya Çin'deki herhangi bir siteden alışveriş yapacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli konu, Çin'de taklit veya imitasyon ürünü yasaklayan bir yasal düzenleme yok. Devlet için satış satıştır, para getirdiği sürece yasaladır. Çok fazla batı firması ürününü Çin'de ürettirir, ama bu üretim doğrudan marka firmasının envanterine girer ve oradan toplu veya parakende satışı yapılır. Malı üreten firma, sözleşme süresinde ürettiği bu ürünleri kendisi piyasaya veremez. Ancak üretim anlaşması bittiğinde fason üretmiş olan o firma Çin ve dünya piyasası için o ürünü üretmeye devam edip istediği marka altında satabilir. Önemli olan teknolojiyi bir defa elde etmektir.
Ancak burada çok önemli bir konu var. İlk başlarda sadece taklit edip mümkün olduğu kadar ucuz malzemelerle üretim yapan Çin firmalarının çoğu artık kendileri de geliştirmeler yapıp kendi markalarını yaratıyorlar. Hatta bu ürünlerin bazılarının batı için üretilenden daha da kaliteli olabildiğini söyleyebilirim.
Az önce AE sitesine baktım, yakın zamanda Türkiye ve Avrupa sitelerinde en ucuz 6500-7000 TL arası satılan 105 fren-vites kollarının fiyatı burada 2500 TL civarı. Bir yerde 7000 liraya satılan bir ürünün başka yerde kar ederek 2500 liraya satılması mümkün değildir. 2500 liralık ürün kötü müdür? Hiç sanmıyorum, hatta bir ihtimal daha kaliteli de olabilir. Çin markası olan SENSAH ise 2x11'li fren-vites kolunu daha da ucuza, 2300 tle'ye veriyor. Yani batıdan aldığınız bir ürünü üçtebir fiyatına Çin'den alıyorsunuz. Ve bu ürünler peynir ekmek gibi satılıyor. Bozuldu mu, düştün çizildi mi, yenisini al tak, dert değil. Tabi bu söylediklerim ürünü fiyat ve kullanım değeri olarak değerlendirenler için. Üstünde DuraAce, Ultegra, Sram, Campagnolo vs yazılı olmayan ürün kullanmam diyenler için de Çin'liler, öyle mi istiyorsun deyip, al işte Ultegra deyip kendi ürettikleri aynısını veriyorlar. Etraftan dandik Çin malı kullanıyor diye utanmaya da gerek kalmıyor böylece.
Çocukluğumda, 1960 larda Japon malları ucuz ve tapon olarak bilinirdi. Gençliğimde ciddi alternatıf oldular, 30 yaşıma geldiğimde piyasada Japon olmayan fotoğraf makinası kalmamıştı. 10 sene sonra Honda Toyata alma peşinde koşuyorduk. Bundan beş yıl sonra, yürütülen bu kadar kötüleme kampanyasına rağmen, Çin ürünlerinin nerelerde olacağını şimdiden görüyor gibiyim. Ekonomi, teknoloji, yaratıcılık konusunda duraklayan, rehavet içinde keyfine bakan Batı yerine Çin çok yakında dünyanın 1 numaralı ekonomik ve teknolojik gücü olma yolunda.
Çinli satıcılar konusuna gelirsek, yakl. 8 yıldır Aliexpress'ten alışveriş yaparım, hiçbir yanlışlarına rastlamadım. Belki bunda alacağım firmayı seçerken yorumları ve değerlendirmeleri dikkatli okumamın da payı vardır. Bu site Türkiye'deki büyük sitelerden en az her biri kadar güvenilirdir, belki daha da güvenlidir.
İyi alışverişler.

Bir konuda fikrini almak istiyorum.
(link) almak istiyorum. Yaklaşık 140 dolar yapıyor. Gümrük bedeli ile beraber ödemem gereken tutar 180 dolar ı buluyor. Bu ürün siparişinde gümrükte sorun yaşar mıyım? Teşekkür ederim.

Üstünde DuraAce, Ultegra, Sram, Campagnolo vs yazılı olmayan ürün kullanmam diyenler için de Çin'liler, öyle mi istiyorsun deyip, al işte Ultegra deyip kendi ürettikleri aynısını veriyorlar. Etraftan dandik Çin malı kullanıyor diye utanmaya da gerek kalmıyor böylece.
Haluk Bey bu çok güzel, ders niteliğindeki paylaşım için teşekkür ederim öncelikle. Bir ilave yapmak isterim, bir tarafımda motorcu olduğu için ben de yıllardır (helede Ebay'ın Türkiye'ye kapıyı kapatmasından sonra) el mahkum çok malzeme aldım AE den. Bazı parçalar zaten çin üretimi de olabiliyor. Suzuki inazuma bir motosikletim vardı, bazı aksamlar zaten orjinalinde Çin kökenli. Sinyalini atıyorum burada 1000 TL iken orada "birebir aynısını" 200 gibi bir rakama bulabilmiştim. Hatta fazla getirtip sarı sitede yine uyguna satarak kar bile etmişliğim var.
Ayrıca adamların kültürlerinde bir şeyin kopyasını yapmak orjinaline olan saygıyı gösteriyor (ya da çin aklıyla bizi bu şekilde kekliyorlar, artık onu bilemem 🙂) . Dolayısıyla bizdeki, ya da avrupadaki üretim, telif, patent anlayışı kadar katı değil. Yani yine dediğiniz üzere adam bir egsoz yapıyor mesela, üzerindeki markayı desenmiş gibi algılıyor. Şey diyor resmen "ne yazsın istersin yiğidim üzerinde, Akrapovich olur, Leo Vince olur, Yoshimura bile yazarım, senin canın ne çekerse". Bu sayede asla alamayacağım bir full karbon egsozu yine 1/5 fiyatına alabilmiştim.
Ve yine mesela otomobil konusunda, Cherry Tiggo malum Ra4 ün neredeyse birebir kopyasıydı, millet alanla dalga geçiyordu. Geçen Fethiye yolunda aynadan baktım şaheser bir SUV geliyor, sağ şeride girdim, geçerken baktım Cherry. Akla zarar bir durum. Alışalım artık ve "aman çin malından uzak dur" laflarını rafa kaldıralım. Çin Li-ion pili olmasa kaç "e" li araç yürüyebilir. Mecburuz artık, tercih bile değiller.

Geçen ParkTool marka tork anahtarına uyumlu açık ağızlı uç almak istedim. 15 numara olan Türkiye'ye 700 liraya geliyordu. Anahtarın kendisi değil sadece uç. Unior marka muadiline baktım. O da 500 lira üstü. Aliexpress'te muadiline baktım. Yol parasıyla toplamda 317 liraya hem 15 hem 16 numara anahtar ucu aldım. Amazondaki ParkTool görselindeki de birebir aynıydı. Hatta yorumlarda ParkTool için yamuldu dediklerini gördükten sonra Ali'den almaya kesin karar verdim. Muhtemelen aynı yerde üretilip üzerine farklı logo vuruyorlar. Üründen memnunum fakat alışveriş süreci çok kötüydü. Defalarca alışveriş yapmışımdır. Hatta 3d yazıcı gibi büyük ve pahalı parçalar da satın almışlığım var Aliexpress üzerinden ama en kötü alışverişim bu oldu. Adamlar bir kargo takip kodu verdi. Ürün ülkeye giriş yaptı gözüktü. Sonra bekle bekle yok. Sonra ürün yok oldu. Ticket açtım. Yanlış kargo kodu verdik dediler. Tekrar göndereceğiz dediler ki bir ay beklemiştim zaten. Uzun bir süre sonra da sonunda ürün geldi. Ben de ticket süresinin sonuna kadar adamları beklettim. Nihayetinde Aliexpress kazandı. Çünkü iki aya yakın süreçte parayı kullanmış oldu.

Klasik bisiklet için de dropbardaki fren kollarına elcik almak istedim. Orjinali paramparça haldeydi. Onu da satın aldım. Ürün leş gibi plastik kokuyor. Kauçuk demişlerdi de hangi plastikten ürettiniz arkadaş? Oda kokusu gibi ortamın kokusunu değiştiriyor. 😅 Uzunca bir süre alışveriş yapmam herhalde artık.

Kısa süre sonra gelen güncelleme : Yine bir şey aldım. Türkiye'de bulamadığım için Freehub sökücü sipariş ettim.

Ben de Ali exp ten shimano orj kallerden sonra orjinal denk getirdiğim look kallerini bugün teslim aldım.. sram fren/vites kol silikon kaplamalarından sonra aramız ısındı Ali exp ile..IMG_20230928_171242_329.jpgbana ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkürler..PTT kargoya bile (!) 😄 işini iyi yapana canımız feda..

Ben de Ali exp ten shimano orj kallerden sonra orjinal denk getirdiğim look kallerini bugün teslim aldım.. sram fren/vites kol silikon kaplamalarından sonra aramız ısındı Ali exp ile..309915 dosyayı görüntülebana ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkürler..PTT kargoya bile (!) 😄 işini iyi yapana canımız feda..
Aliexpress ve orginal bana çok zıt gibi geldi ama güle güle kullanın.

Aliexpress ve orginal bana çok zıt gibi geldi ama güle güle kullanın.

Abi şöyle, tek tük denk geliyor.. QR kodundan okuma yaptırılanların bir kısmı orjinal çıkıyor.. her alınan ürün için genelleme yapmıyorum zaten yanlış olmasın.. çoğusu, firmaların elinde kalmış, nispeten eski seri denilebilecek, firmalara geri toplanan ve onarımlı ürünler.. ama bir kaç mesaj öncesinden söylediğim gibi, orjinal ürünler çok azaldı..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Ben de Ali exp ten shimano orj kallerden sonra orjinal denk getirdiğim look kallerini bugün teslim aldım.. sram fren/vites kol silikon kaplamalarından sonra aramız ısındı Ali exp ile..309915 dosyayı görüntülebana ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkürler..PTT kargoya bile (!) 😄 işini iyi yapana canımız feda..
Elimde olan look kal'in resmi. Bence orjinale benziyor şayet kutusuna kadar çakma üretme yapmadılarsa.

Lookkeo.jpg

Geri