İsmail Selçuk
Founder Pelokon Cycling Team on Strava
- Tepki
- 2.480
- İsim
- İsmail SELÇUK
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Salcano
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Kasım indirimli vb ürünlerde neredeyse %50 vergi çıkıyor. Kontrol ettiniz mi? Vergilendirme neden böyle?
Sanırım ÖTV hesaplıyorlar %20a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde %18,
b) Diğer ülkelerden gelmesi halinde %30,
c) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda yukarıdaki oranlara ilave %20,
oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.
MADDE 62- (1) Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 150 Avro’yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden;
Sanırım ÖTV hesaplıyorlar %20
örneğin bluetooth kulaklıkta ötv olmamasına rağmen ötv hesaplayıp % 50 vergi alınıyor toplam, bir kaç kere yazdım aliexpresse ama cevap alamadım.
sanırım işin ayrıntısını bilmediklerinden bazı ürün gruplarına genel olarak % 20 ÖTV yi ekliyorlar
tek ve maktu vergi + ötv alınıyor.Bu, 2 kez vergi alınıyor anlamına mı geliyor? Ben bu indirimlerden hiçbir ürün almadım aliexpress'ten. Amazon daha uyguna geldi.
tek ve maktu vergi + ötv alınıyor.
haberimiz yokken ötv mi geldi acaba ürünlere diyeceğim ama amazonda yok mesela..
Özetle şöyle diyor; Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 150 Avro’yu geçmeyen eşya için tek ve maktu vergi alınır, bu vergi geldiği ülkeye ve eşyaya göre %18 %30 %38 %50 olabilir.haberimiz yokken ötv mi geldi acaba ürünlere diyeceğim ama amazonda yok mesela..
Özetle şöyle diyor; Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 150 Avro’yu geçmeyen eşya için tek ve maktu vergi alınır, bu vergi geldiği ülkeye ve eşyaya göre %18 %30 %38 %50 olabilir.
Az önce aliexpress'den bir gidon (öncesinde vermiştim siparişimi iptal ettiler) bir cüzdan bir de elektronik pompa siparişi verdim. Süper tekliflerden baya bir uyguna aldığımı düşünüyorum.
Heyecanla bekliyorum .
markayı çok iyi tanıyorum, pop ve elektronik müzikler için uygun fiyatlı çok iyi seçenekleri var.Vaktiyle o gidon işi benimde yalan olmuştu. Eğer daha önceki gidonsa satrai bisiklette de satıyordu, benim de alma niyetim var. Bende bisiklet harici bir tane kulaklık aldım bakalım. Daha çok müzisyenler sahnede kullanıyormuş ama normal tip telefon veya bilgisayar kullanımına da uygun olduğu bahsedilmiş.
Vaktiyle o gidon işi benimde yalan olmuştu. Eğer daha önceki gidonsa satrai bisiklette de satıyordu, benim de alma niyetim var. Bende bisiklet harici bir tane kulaklık aldım bakalım. Daha çok müzisyenler sahnede kullanıyormuş ama normal tip telefon veya bilgisayar kullanımına da uygun olduğu bahsedilmiş.
(link)
kimse meraklı değil birkaç tane zıkkım için çin den 20 gün kargo beklemeye, memlekette çoğu bisiklet ekipmanı yok.
ben bazı şeyleri anlamıyorum.
313061 dosyayı görüntüle
sınır bahsettiğiniz gibi gümrüğe geliş süresine göre belirleniyorsa iş daha da karışıyor.En azından metni düzeltmişler. Daha önce 5 ürün yazıyordu.
Gerçi "5 gönderim sınırı" hala tam doğru tanım değil. Bu haliyle aynı ay içinde 5 gönderinin çıkış zamanına bakılıyormuş gibi anlaşılıyor, oysa sınır aynı ay içinde gümrüğe gelen 5 gönderi. Araya "gümrükte" kelimesini sıkıştırsalar olur.