Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alınacak ürünün satıcısından alınması gerekliliği

centuryvb

Üye
Tepki
5
Merhabalar , tam tamına 12 sene sonra , göbeğimin pantalonun üstüne sarkmaya başlamasıyla ayaklar yeniden pedallarla buluştu. Sigarayı bırakmamla beraber futursuzca büyüyen türk kasına dur diyebilmek için önceleri servisten biraz daha erken inip eve dönüş yolunu uzatmaya karar verdim , 2 hafta içinde ek tedbirler almak gerektiğinin farkına varıp internette bisiklet modellerine özelliklede fiyatlarına bakmaya başladım. 200 YTL ile 20.000YTL arasında fiyatları görünce bu işin hiçde düşündüğüm kadar kolay olmadığını anladım :) Araştırma süreci uzadıkça vucudumun karın bölgesindeki şişlikte giderek büyüyordu... Derken günlerden bir gün Gima süpermarkette 159YTL ye bisiklet etiketini görünce 2 tane birden aldım :p Hem kendime hemde eşime .

İnternette yaptığım araştırmalarda bisikletin hafifliği ve boy ile uyumu konusunu iyi bilmeme rağmen bir anlık sinir ve heyecanla aldığım bisikletlerin boyları bize bi hayli büyük geldi hele ki ağırlığını sormayın bisikletleri apartmanın giriş katındaki dairemize sokup çıkarırken zaten 200-300gr vermiş oluyorum :p

Büyük marketler her nekadar cazip imkanlarla ürünlerini sunsalar da siz yine de alacağınız ürünü satıcısından alın :) Yani bisikleti bisikletçiden alın. Markette teşhir amaçlı , reyon görevlileri tarafından toplanmış olan biskletleri birde servise götürüp toplatmak zorunda kaldık , gerçi her nekadar bisikletlerimiz toplu dahi olsa yine de garantisinin geçerli olması için illaki servise götürmemiz gerekiyormuş. Peki toplanmamış olan bisiklete gerantinin geçerli olması için servis ne yaptı? Hiç bir şey ! Ahh! pardon , garanti belgesindeki 1.ci ve 2.ci ücretsiz bakım kuponlarını aynı anda kendisine alarak bisikletin garanti dahilindeki 2.nci bakımında alacağı parayıda üreticiden hemen aldı :) Sonuç olarak akord ayarı yapılmamış , jant vidaları sıkılmamış , frenleri ayarlanmamış , selesi ayarlanmamış hatta vidaları sıkılmamış , direksiyonu sıkılmamış , pedalları sıkılmamış ama en azından lastiklerine az da olsa hava basılmış bisikletlerimize binerek , 12 yıldan beri ayağa ilk defa değen pedalların verdiği mutlulukla evimizin yolunu tuttuk. ( Çamur içinde kaldık :D Bize citybike lazımdı biz gittik MTB aldık , en azından paçaları aynakola kaptırmadık )

Scudo
Abi Allah Kolaylık versin valla iyi macera atlatmışsınız...

türk milleti olarak genelde bir sonuç alamasanızda, yinede o servisi üretici-italatçı firmaya bildirmeniz gerektiğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: meren12
İyi bi başlangıç olmuş... (bisiklete binme açısından)
Umarım işten döndükten sonra bisiklete binmeye üşenmezsiniz.... :)

Yerli bir üretici ÜMİT Bisiklet , isim vermekte pek sakınca görmüyorum sonuçta servisin hatası ama yapacak pekde bir şey yok çünkü bildiğim kadarıyla buranın tek tamircisi , zaten dükkana yaklaşmak bile zor oldu bizim için zira dükkan çolukcocuktan arı kovanı gibiydi , bisikleti kendi becerime göre evde toplarken tüm olanları Ümit Bisiklete mail olarak yazmayı düşündüm ama sinirim geçince vazgeçtim , dediğiniz gibi pek bir sonuç alınacağını sanmıyorum , gerçi bu şekilde bu ülke zor kalkınır ama haklısınız olaylı bir başlangıç oldu ama eski bir kullanıcı olarak oldukça hevesliyim bu konuda hatta alışkanlık haline getirebilirsem ilerleyen yıllarda daha kaliteli bir bisikletle tur veya gezilerde yapabilirim gençlik planlarıydı ama hayatın gidişatı bunu pek mümkün kılmadı. Çokta geç kalmış sayılmam herhalde

yine de şanslısınız 159 ytl vermişsiniz, ben ilk iyi bisiklet diye aldığım hurdaya (bianchi xc 343 müydü ne, 15-16 kg ağırlığındaydı-üzerinde alüminyum kadro yazılı olmasına rağmen demir imiş) 500 $ civarı para saymıştım. aynı fiyata iyi bir special alabilirmişim...

bende ucuz etin yahnisi diyerek ağırlığından çok fazla şikayet etmiyorum , şehiriçinde kullanacağım için çokta fazla dayanıklı olmasında gerek yok kaldırım insin binsin yeter , şimdilik amaç göbek eritmek olduğu için ağır olması işime bile geliyor ama ilerleyen zamanlarda tur falan düşünecek kapasaiteye gelince iyi bi kadro gerekecek sanırım

Sayın Centuryvb; benim de ikinci kez bisiklete dönüşüm benzer şekilde başladı.
Bu arada 25 senelik bir Kumbağ tatilcisi olarak hemşeri de oluyoruz sanırım...

Sanırım bisiklet maceramızın başlamasıyla bitmesi bir olacak , yağmur yağdı diye hanım bisikletleri kilere sığdırmış , nasıl becerdiyse artık :D

Şaka bir yana kaçgündür pedal basamıyorum , bu akşamda kısmet olmayacak :( kaçgündür işten eve geç dönüyorum , hava karardıktan sonra da cesaret edemiyorum :(

Tecrübeli arkadaşlarla beraber takılmak cesaretinizi arttıracaktır...

slm dostum
türk kası muhabetini tuttum
eğer o türk kasını eritmek gibi bir niyetin varsa
günde en az 45 dakika pedal'a kuvvet
ve arada muz su keza soda takviyesi tavsiye ederim
ama birazda boğazdan kesmen gerkecek ki sanırım o işin en zor kısmı
sevgiyle kalın...

Başlığı açtığımdan buyana yaklaşık 2 yıl geçmiş , başlığı forumu ve hatta bisikletleri bana hatırlattığın için teşekkür ederim. Sevgili dostlar tahmin ettiğiniz gibi işten eve gelince havalarında soğumasıyla bisiklete binmek çok zor gelmeye başladı , sonrasında da taşınma telaşıydı geçim derdiydi derken gözümüzün önündeki bisikletleri unuttuk. İşin Türkkası kısmını da sigaraya tekrar başlayarak çözdüm 2 ayda aldığım 17 kiloyü sigara sayesinde hiç spor yapmadan 1 yılda verdim :ci: Ramazanla beraber sigarayı tekrar bırakmış bulunuyorum ama bu sefer aburcuburdan uzak durmaya çalışıyorum tekrar o derece kilo alacağımı sanmıyorum ama ne şekilde olursa olsun SPOR ŞART.

abi bende bırakalı 15gün oldu,ilk mesajını okuyunca sevinmiştim sigarayı bırakmışsın diye,son mesajını görünce üzüldüydüm yine başlamışsın diye.Aman başlamayalım birdaha...

Geri