Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alışverişte problem yaşadım

emrahb

Aktif Üye
Tepki
130
Bisiklet
Sedona
Arkadaslar bi termos siparis verdim internet uzerinden ankaradan kapagi hasarli geldi. Resmi cekip waatsapdan firmaya attim distributorle gorustuk yeni kapak istedik gelince yollucaz diyorlar. Ne zaman gelir sorusuna yanit vermiyorlar. Bizim aldigimiz yerde distributorden alip bize yollucak bizde size yollucaz diyorlar.

Sizce beklemelimiyim yoksa bunlar internet uzerinden alisverislerdeki iade suresini gecirmeyemi calisiyor benimi oyaliyor guvenemedim. Waatsap yazismalarimiz var. Bi sorun cikarsa bunlarla hukuki yollara basvursam bunlar delil sayilirmi.

Mesele termos degil arkadaslar . Art niyete karşi aşirı alerjim var ve duyarliyim. Bilgisi olan varsa nasil bir yol izlemek gerek sizce. Tşkler

Firma beni kandirmaya calisirsa adini ifşa edecegim. Boylelikle sizler hataya dusmezsiniz umarim

Scudo
internet uzerinden alışveriş yaptığınız için direk iade isteyin .Para iadesini 3 iş günü içinde hesaba geçmek zorundalar.

• Beğen
Tepkiler: emrahb
@emrahb karsinizdaki iyi niyetli mi, oyalamaya mı calisiyor kimse bilemez...
En iyisi cayma/iade hakkınız varsa geri yollayin baska yerden bakın.

• Beğen
2 mayısda kargoyu teslim aldim ve watsapdan bugun distributorle gorustuk 1 2 gune elimize gecer bu hafta yollariz size dedi bayan. Geri iade suresi 2 hafta yani 14 günmüydü arkadaslar. Hafta sonlari dahilmi yoksa sadece iş günü olarakmi . Son gun olan şu gune kadar yollayamazsaniz iade yapicam diyeyim diyorum . Ayın kaçı son gün olur veya kacinda iade etmeliyim en geç. Tşkler

@emrahb duzgun bir siteden alisveris yaptiysaniz mutlaka bir yerlerde online alisverislere dair ''cayma hakkı - iade kosullari - zaman tahditleri'' ile ilgili bilgi verilmistir.

• Beğen
Bu iade suresi icin 14 gun yazan yer de var 7 gun yazanda. Hangisini baz almaliyiz.

@emrahb
Online alışverişler için 14 gün. İstisnai durumlarda bu 7'ye iniyormu bilmiyorum. Bugüne kadar 7 günle ilgili birşeye rastlamadım.

• Beğen
@samurusov

Evet dediginiz gibi bende 14 gun biliyorum ama suphede kaldim 7 gun gorunce bi kac yerde..Urun bizim elimize gecince basliyor ve elimize gectigi gunde dahil dogrumudur

Online alışverişlerde 14 iş günü cayma hakkınız bulunmaktadır. Bence ürünün birebiriyle değişim isteyin, yanaşmazlar ise iade isteyip tekrar satın alın :D

• Beğen
@spudnski

Hocam tşk ler . 2 mayisda kargo elime gecti ben direk durumu bildirdim eski hasarli kapak sizde kalsin size sadece yeni kapak gondericez dedikleri icin sıkıntı olmaz diyerekten kapak gelsin sorun bitsin diye bekliyorum şuan. Ama olur da kapak gelmezse iadeyi en son ayın kaçında yapmam gerek onu bilemedim ve kaçırmıyım süreyi dedim. 14 gün ise ve hafta sonu da dahilse 2 sinde kargo elime gecmis 16 si son gun olmasi gerek. Dogrumudur. ben firmaya en geç 14 nisan pazartesi ulastirmazsaniz 15 nisan sali iade ederim desem şartları sağlamış olurmuyum

@emrahb
14 iş günü hocam yani 22 Mayıs'a kadar. Siz tabi 1-2 gün erken gönderin ne olur ne olmaz

• Beğen
@spudnski

14 iş günüyse çok iyi. Ama nette şöyle bir yazi gordum hukuk sitesinde bir avukat şoyle demiş ;

Yasalarda verilen sürelerde iş günü söz konusu olursa 'iş günü' ibaresi açıkça belirtilir. Burada gün dediği için iş günü değil, gün hesabı yapılmalıdır

Eminmiyiz hocam ?

@muratcolakoglu

Site adini vermemde hem site kurallari hemde firma için ifşa sayilabilcegi icin yasal sıkıntı olurmu bilmiyorum. Ancak site bana yardimci olmadi zorluk cikardi. Distributor firma ile gorustum bu seferlik aldigim yer degilde kendilerinin yardimci olabileceklerini soyleyip termosu kendilerine gondermemi istediler. 1 hafta 10 gun termosu inceleyip arıza var ise degisim yapicaklarmis. Ancak bu sürede bizim geri iade sureside dolmuş oluyor.iade suresi icinde aldigim yere degilde distributore degisim icin iade yaptim. Distributorde soyledigine gore firmayla bundan sonraki sorunlarim icin yardimci olmasi icin gorusecekmis. Isler baya karisti bu lanet firmayi desifre etmek en dogrusu ama yasal olarak olmasa bile garanti konusundan zorluk cikarirlar bunlar. Keske almasaydim bu adi firmadan

Birinci yol: 14 gün sorgusuz sualsiz iade hakkınız var. Satın aldığınız firmaya vazgeçiyorum almaktan deyip aide edebilirsiniz. Yasaları iyice inceleyip zaman geçmedi ise satıcı firmaya iade etmeniz en kolay yol.
İkinci yol: Ayıplı mal almış gibi duruyorsunuz. Bu durumda 14 gün gibi bir kısıtlama yok ama satıcı ayıbı kabul etmiyorsa hakem heyetine gitme durumu vs. oluşabilir.
Bu işin peşini bırakmayacağım upğraşacağım diyorsanız bence şu adrese ayrıntılar için bir bakın derim: (link)

• Beğen
@cbektas2000

Verdiginiz link cok yararli. Bu konudan bi cok sey ogrendim ve ogrenenlerinde olacagini saniyorum. Urun bana geldiginde kapaginda ezik vardi ve teslim aldigim gun durumu bildirdim. Telefonla bildirdim ve watsapdan resimleri attim onlarda kapagi degisceklerini soylediler. Kapagi beklerken urunu test ettim ve 20 saat sicak tutmasi gereken termos 8 saat tuttu ve tekrar bayiyi aradim kapakda gelmedi zaten direk urunu degisin dedim . Zorluk cikardilar. Distributoru aradim durumu izah ettim 1 seferligine magdur olmamam icin yardimci olacaklarini ve termosu kendilerine yollamami istediler. 1 hafta 10 gun incelencek sonra degisim yapabilirlermiş

Kapak direk hasarli oldugu icin otomatikmen ayipli mal durumu ortaya ciktigi icin geri iade suresi olan 14 gun gecsede geri iade yada degisim hakkim 6 ay boyunca olabilmeli ayipli malda durum buymus.verdiginiz linkten oyle okudum.

Geri