Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

alivio 8 mi olsun yoksa acera x mi olsun

engin huz

Aktif Üye
Kayıt
12 Mayıs 2012
Mesaj
119
Tepki
31
Şehir
izmir
Bisiklet
b'Twin
yeni bisiklet alacağım vites sistemi ne olsun acaba ... çok model ve çok sistemler var acaba hangisini almalıyım .alacağım bisiklet merida olacak ...

merida da alivio8 ve acera x var ...bu arada fren mekanizma seçeneğide öneriniz olabilir ..bu acemi arkadaşınıza yardım ederseniz sevinirim ...
 
Scudo
İkisi de Shimano'nun ürettiği parçalar. Alivio, Acera'dan bir tık üsttedir.
 
shımanonun en üstü xtr dır
 
arasında ki farklılıklar nedir .yani dore alsak ne olur acera alsak ne olur
 
@engin huz

Deore, Alivio'nun bir üstü; ancak onun da üstünde 5-6 seri daha var.
 
üstü derken ne meziyetleri var .yani alıvio alsak ne olur
 
Shimanoda tourneyden baslar mtb modelleri tourney-altus-acera-alivio-deore-slx -deore xt-deore xtr diye sıralanır aralarda eski model hem yol hem mtb de kullanılan lx falanda vardır. Yeni alıcaksan öncelikle shimanoya karar vermişsin zaten komple setin shimano olması hatta aynı model olması uyumluluk acısından daha iyidir fakat aralarında kombine edip farklılıklarda yapabilrsin örnegin ön vites daha az calıstıgını düşünerek ön vites bi tık altta arka attırıcı bi tık üstte olabilir. Aynakolunu daha iyice alman senin yararına olur.

Aralarında ne farklar var dersen alt seviyeler özellikle arazide engebeli yolarda daha cok sallanırlar ve cok fazla ayar kacmaları olur sürekli ayarlaman gerekir seninde yeni baslayan biri oldugunu varsayarak sürekli bisikletciye gitmene neden olur . Kendin ayar yapabilio olsan da sürekli ayar kacması can sıkıcı sorundur.

Yani yarısa katılmıcaksan xt xtr falan bana kalırsa fazla masraftır cok paran varsa tabi ayrı. Ama normal günlük sürş için alivio , olabilirse deore uygundur . Toplama bişe yapıcaksan full set deore yada ön alivio arka slx aynakol deore yada slx falan gibi ayarlamalar yapabilriisn tabi bide işin görsel kısmı var ben mesela görüntüye biraz önem veririm bazı modeller iyi olmasına karsın görsel olarak bi alt modelden daha kötüdür. Bir de vites sayısı olayı var alırken toplama yapıcaksan buna dikkat et eger 8 li topluyosan tüm sistem 8 vites uyumlu olmalı yada 9 lu topluosan 9 vites uyumlu olmalıdır. 7-8 viteslilerde ikisi arasında cok sorun olmaz fakat 9 lu sisteme gecildiginde yani arka 9 ön 3 gibi zincir kalınlıgı 9 lu sistemde daha ince oldugundan 7-8 li sistem ile kullanımda sıkıntılar dogmaktadır. Farklı modeller secilsede hepsi aynı vites sayısına uyumlu olmalıdır. Ama bütün bir bisiklet alıcaksanız zaten bu uyum ona göre toplanmıstır.

Frene gelirsek disk fren kendim kullanmadım acıkcası sürekli olarak tabi denedim fakrlı biskletlerde shimanonun alt seviyesi ve deore set olarak denemiştim ama normal bi sürşte artısını görmedim sadece daha az güc uygulayarak tutuor diyebilirim ve daha hassas yani. Fakat disk frenler genel kullanım olarak v frenin tutmadıgı alanlarda artı saglarlar yani yagmurda v fren papucları kayar lastigi sıkıstıramaz yeterince ama disk kayma yapmaz aynı sekilde yagmur camur arazi gibi kosullarda v frene göre üstünlük saglar fakat asfalt ve kuru yollarda vfrene kıyasla iyi bir papuc kullanıosanız özellikle v fren papuclarını baradine alabilrisniz cok iyilerdir pek fark yoktur hatta disk daha cok agarlık yapacaktır .

Son olarakta bu anlattıklarımın kişiye göre deişiklik göstereceginide unutmayın. Aralarında kalite , kullanım alanı gibi farklar olsada zevk işidir ve zevkler görecelidir.
 
@engin huz

Daha hafif, vites geçişleri daha seri ve sorunsuz ama Acera ve üstü donanımlar gayet sorunsuz ve işinizi rahatlıkla görür. Ama bence Fiyat X Performans olarak en alınabilir sistem Deore'dir.
 
(link)

bu bisikleti düşünüyorum .olur mu ...
 
Shimano'nun en üst komponenti SAİNT ve ZEE değil mi ?

@esad küçükkara
 
Bisiklet güzel merida olmasından dolayı donanıma göre fiyat yüksek. Salcanonun ürünlerine bakabilirisn ayrıca bu sehir bisikleti ben mtb bakıosun sanmıstım. Aynakol dısında diger kısımlar fena degil aynakol cok alt model fazla yüklenme ile dagalabilicek bir göbegi var.

Saint downhill yada akrobasi trail agarlıklı daha dayanıklı kullanım alanı daha farklı olan modeller diye biliyorum pek herkes tarafından bilinmior genel kullanımla alakalı olmadıgından.

http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=991

http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=992

Seninkinin kıyasından daha yüksek fakat fiyat daha düşük kadro ve marka farkı var donanımları özellikleriyle kıyaslayabilirisn
 
Meridanın kalitesi ortada zaten ama ben o bütçede merida düşünmezdim. Model tavsiyesi ise Sedona 341 (link)
321 via da daha iyi tercih olur bence. (link)
 
Shımano'da Acera'dan altını alma,Sramda'da X4'den altını alma.Bunlar ömürlük zaten,bu arada Saınt ve Zee Downhıll grubu.
 
  • Beğen
Tepkiler: engin huz
@engin huz
Engin bey ben 40 D yerine 40 V yi öneririm.Hem aradaki fiyat farkı cebinizde kalır hem de 1 kg daha hafif bir modele sahip olursunuz.Donanım olarak da cok farkları yok
 
  • Beğen
Tepkiler: engin huz
@Soner Közen

evet ben hatalı link vermişim 40 v olacak zaten ...

@Emre GÜLEN

meridalara takmış vaziyetteyim...
 
Meridaya takmıs vaziytteyseniz cokta kurcalamayın zaten kaliteli bir markadır kullanmasamda eminim ki servisleride iyidir. Sonucta günü birlik bişe deil bu ileri dönük kullanıcaksınız içinize sinen bişe almak sürerken aldıgınız keyif acısından önemli. Gidin yerinde canlı görün beklentinizi karsılıosa fazla kurcalamadan alın.
 
Geri