Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alkol ve Spor

Her sey insanin kendi iradesinde biter bence..Eger azimli olup alkolu birakmak istiyosaniz birakirsiniz..Tesekkurler...

Scudo
konu eski ama burdan güncelleyeyim dedim şuan amatör olarak sürüyorum bisikleti mesela 3 yıl sonra kendimi iyice bisiklete vereceğim bir antrenör falan denk gelecek profesyonellik çabalarına gireceğim ama 3 yıl önce sahilde oturup içtiğim 1 miller'ın zararı olur mu

yani diyeceğim tam mı bırakayım ucundan mı koklayayım :)

@mustafa şan

O kadar az alınan alkolün zararı olmaz bence, hatta yararı bile oluyormuş ;
(link)
gibi gibi ...

Mustafa kardeşim, madem konuyu güncelledin aktüel bilgi verde bizde faydalanalım!

3 yıl önce içtiğin içkinin vebalini burada mı arıyorsun?

Hay allah'ım yahu..

Alkol o kadar da "öcü" değil. Yeter ki bilinçli tüketin.

İdmandan önce tüketilen alkol kesinlikle iyi değil. Onu kimse savunamaz. Ama dinlenme günlerinden önce. İdmanlardan sonra içilen 3-5 biranın kimseye bir zararı olmaz. Yeter ki bırakacağınız yeri bilin.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969452_556588147713565_1710103363_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969904_556588231046890_1256959060_n.jpg

Mesela bizim haftasonu idmanlarımızdan sonraki kare bu. Kimse 2 biradan önce kalkıp evine gitmiyor.

(link)
Burada da olayın bilimsel açıklaması var isteyene.

Ben demiyorum ki alkol alın iyidir, ya da alkol alırsanız daha iyi gelişirsiniz. Sadece nerede ne kadar içeceğinizi bilin. Size değil zararı, yararı bile dokunacaktır.

@Ahmet SARI

bilgi vermek için değil bilgi almak için güncelledim o 3 yıl önce içtiğim içkide şuanki içkiler ben 3 yıl sonrasını düşünüyorum

Azının faydası olur tarzı haberler, sigara firmalarının zamanında "Diş hekimiz Camel'ı öneriyor." gibi yaptığı reklamlardan farksız. İnsanlar bunu zevkleri için içiyor. Tabi bu hem içtikten sonra hem de uzun vadede vücutta geçici ve kalıcı hasarlar bırakıyor. Spor yapan bir insanın özellikle sigara içmesine karşı olduğum gibi alkolden de uzak durması gerektiğini düşünüyorum. Tıp fakültesinde okuyorum ve ilk yıl bu konulara baya bir ders saati ayrıldığıldan az çok konu hakkında bilgim var. Alkolün bir de inanç ile olan bağlantısı var ki ona değinmiycem, kişinin kendi iradesine kalmış bir şey zaten o.

@Gökhan Toros

Bu yorgunluk attığınız yer neresi acaba, sakıncası yoksa öğrenebilir miyim? Oldukça nezih bir yere benziyor:)

@Gökhan Toros

Duvar sarmaşıklarına, ortamın havasına, çevreye hasta oldum!

@Gökhan Toros

3 bira ile 5 bira zaten çok farklı. 2 biradan sonra hafif sarhoş olmaya başlarsın. 5 birayı bulunca çok sarhoş olabilirsin, dilin dolanmaya başlar. Ayrıca 5 bira içmek 15 dakikada olabilecek bir şey değil en az 3 saat geçirmen lazım. Bir dikişte o kadar sıvıyı içemezsin. Bira buğdaydan yapıldığı için çok faydalıdır ama içinde alkol olduğu için dikkatle tüketilmelidir. Spor yapan insanların alkol tüketimine çok dikkat etmesi gerekir. Özellikle soğuk biraz sıcak havalarda çok ferahlatan bir içkidir ama miktarına dikkat etmek lazım.

@cenkduran

5 adet 50'lik biranın içileceği süre 1 buçuk saati geçmez. Eğer çok yoğun bir muhabbet yoksa. Kişiyi etkilemesi de alkol eşiğine bağlıdır. Kimisi bir biradan sonra öyle hisseder, kimisi 7 biradan sonra. Önce yedikleriniz, midenizin durumu, yorgun olup olmamanız hepsi etkiler bunu. O yüzden öyle bir genelleme yapamayız.
Neyse konu o değil.

Yeri soran arkadaşlar için;
Adı Pod Dyszlem. (link) Sitesi de burası. Ben de bisikletçi arkadaşlar sayesinde tanıdım. Gerçekten dediğiniz gibi çok şirin bir yer.
Şehirin içinde, evime çok yakın fakat çevresi ormanlık, güzel bir bölgede. Gerçekten benim de sevdiğim bir yer.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/181226_10151521557583772_2126235311_n.jpg
Bu fotoğrafı da 15 dakika önce çektim. İdmandan gelince, evden önce kafeye attım kendimi :D
Hava sıcak, güzel oluyor bira :)

Çok hafife alarak 3-5 yazmışsın. 3-5 bira gayet okkalı bir mıktardır.

@cenkduran

Kişisine göre öyledir işte. Demek istediğim o.
Kimine 2 bira öyledir. Mesela bir kız arkadaşım 2 biradan sonra yarı sarhoş oluyordu. Diğer bir kızla karşılıklı 12 bira içtik 33'lük. Kız benden daha sarhoş değildi.

O nedenle, 3 bira iyidir 5 bira çoktur diyemem. Adam limitini bilecek, bırakacak orada :)
Yapamıyorsa alkole dokunmayacak zaten.

Geri