Birçok kişinin ortak görüşünün 'az içilirse zararı olmaz' olduğunu gördüm peki şunu söylemek istiyorum.Dedim ki kandaki alkol oranının belli bir miktarı bulmasıyla sarhoşluk başlar.Aslında normalde vücutta da az miktarda üretilir.Ne zaman ki sen başlarsın içmeye,o zamanda kanındaki alkol derişimi başlar yükselmeye.Bir süre sonra kafayı bulursun,hoş gelen uyuşukluk hali başlar.
Peki az içmeden kast edilen nedir ki şimdi?
Birisi içecek olarak içiyorum derse, ''e kardeşim içecek olarak içmeye onu mu buldun,türlü türlü şey var'' derim.
Sevgili forum üyeleri,alkolü alkol yapan insanın sarhoş olmasına sebep olmasıdır.Kimi dostumuz antrenmandan sonra içilmesinde sakınca yok diyor,peki hiç mi başka içecek başka birşey yok,özelliklede antrenman önce veya sonrasında.
Gelin biraz matematik hesabı yapalım,
Bir insanın çakırkeyf yani sarhoşluğun ilk seviyesine ulaşması için,kişinin daha önceki hayatında içici olup olmamasına da bağlı olarak 50 ml civarı(hadi diyelimki sizin60-70) etil alkolün kana karışması yeterlidir,bundan sonra seviye seviye artar.Bir ortalama 500ml efes birayı ele alırsak(bu örneği bazı arkadaşların biradaki alkol oranını küçümsemesine istinaden söylüyorum)
500ml bira %5 alkol oranından 25 ml eder.
Arkadaşlardan bazıları biranın enerji verdiğinden bahsediyor nasıl bir enerji kardeşim bu anlamadım ben?
Alkolü karaciğerin atabilmek için ne kadar efor sarfettiğinin farkında mısınız? Üstelik birde spor halindeyken yani kanın iç organlardan kaslara çekildiği zamanda,hatta bu sebepledir ki mideniz dolu spor yaparsanız mideniz içindekini atmaya çalışarak bulanır.Çünkü mideye işlevini yaptıracak kadar yeterli kan gelmez.Bana kaynağınızı,delilinizi getirin biranın susuzluğu giderdiğine enerji verdiğine dair kaynağınızı getirin.Ben bunu fizyolojik işleyiş bakımdan akıl almaz buluyorum,işte sebebiyet verdiği dengesini bozduğu sistemler ortada.
Var mı gören göz;var mı düşünüp,tartmak isteyen akıl?
Şunu da belirtmek isterim ki,tabiki de herkesin seçiminin kendine olduğunu düşünüyorum.Herkes kendi bacağından asılır,seçim özgürlüğü vardır.