Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Almanya'da UCI Dünya Kupası 2. Ayak

evet yarış sunucu belli oldu.belçika-Houffalize dünya kupası yarışını (İtalya) Gerhard Kerschbaumer’in mutlak hakimiyetine tanık olduk. Çıkış tur ile birlikte 3 tur atılan parkuru 1 saat 17 dakika 46 saniyede tamamlayan Kerschbaumer’in ardından ikinciliği ve üçüncülüğü Alman sporcular aldılar. Gümüş madalya Martin Gluth’a (+1:27), bronz madalya da Offenburg’da da dereceye giren Marcus Schulte-Lünzum’a (+1:40) gitti.
Bizim sporcularımızdan yarışı Kerschbaumer’in 19 dakika ardından Hamza Kansız 71.bitirirken Kaan Uysal 77. olabildi.
evet force nikli arkadaş şimdi yorumlarını bekliyoruz.madem çok biliyordun,beni cahillikle itham ediyordun,yarış bu nolacağı belli olmaz diyordun şimdi ne söyliyeceğini çok merak ediyorum.avrupadaki bisiklet yarışlarında tesadüflere yer yok.tesadüfen, kazayla ilk 20 ye girriz gibi 1 düşüncen varsa buna çok gülerim :)bu arada yarışa katılan sporcu sayısı 78 ve türkiye olarak -SIFIR- ucı puan aldık.dünya kupasına gidipte nolacağımız belli.ha sporcular deneyim kazansın rakiplerinin nasıl olduğunu görsün anlasın diyorsan bisiklet sporunu yapan 1 kişi zaten bilir kendisinin ve yabancıların nerde olduğunu.demekki bunu anlamiyacak kadar amatör yapıyorsun bu sporu.puan için c1 sınıfında 1 çok yarış var avrupada ve en iyilerin bu yarışlara gelmiyeceği.hem bizim federasyonumuz ucı puanlı yarışları eskisi gibi artırabilir ve bundan tüm türk sporcular yararlanabilir.dünya kupasına gidilmiş 1 sürü masraf yapılmış.tüm türk milletinin hakkı var bu paralardan.bu hakkın karşılığını vermek dünya kupası yarışlarında şuan imkansız.ben senin tabirinle yıkıcı değil aslında yapıcıyım anladıysan.asıl senin gibiler yüzünden böyle boşa pedal basıyoruz.inşallah bu defa şu bilgisizliğini ve gururunu 1 yana bırakır gerçekleri görmeye başlarsın.
 
Scudo
@ENDORPHIN
Burası Türkiye boşa harcanan paranın haddi hesabı yok bırakda spora harcansın.Bunun hesabını yapmaya kalkarsan konu daha derine iner hiç gerek yok.Ben sadece oradaki çocuklara moral vermek istedim ama konu çok uzadı.Emeklemeden koşulmaz dediğin gibi
bugun ki dünyanın en iyi adamları bile son sıralarda başlayarak geldiler bugünlere sende bilirsin bu işin içindeysen.

Fazlada uzatmaya gerek yok bugün sen haklısın kendine göre 3-5 sene sonra o çocuklar biyere gelincede ben konuşacağım.oky.
 
uzatmıyoruz canım 1 konuyu tartışıyor,yanlış,eksik bilen arkadaşlara yardımcı oluyoruz.ben sadece kendime göre haklı değilim.bunun böyle olması gerektiğini herkes biliyorda 1 sana anlatamadım.bu sistemle aynen böyle gidersek yani senin zihniyetinle 3-5 sene değil 50 yılda geçse biz dünya kupası yarışlarında ilk 20 ye dahi giremeyiz.böyle sonlarda gezinir dururuz.olayı önce kendi içimizde çözmeden dünyaya açılırsak milletin parasını çarçur etmiş oluruz.bununda hesabını sorarlar 1 gün.gerçi sana göre ülkemizde heryerde milletin parası çarçur ediliyor spordada edilsin amannn nolacak zihniyeti.böyle düşünürsen zaten baştan muhattap olmamamak lazım senle.dünyanın en iyi sporcuları zamanında sonlardan başlayarak bu hale geldilerse ülkelerindeki spor alt yapısı,spora bakış,sponsor vs şeyler yüzünden geldiler.bizim ülkemizde ki spor alt yapısı,spora bakış ve sponsor olayları ortada.herşey okadar bozuk ki nereden başlasak nasıl çözsek bilemiyorum.daha ülkemizde bilal gibi yetenekli sporcuya bu spordan anlayan antrenör bulamıyor almanyalarda 1 ton para verip yabancı hoca tutuyoruz.neyse konu uzarda uzar.nihayet haklı olduğumu en sonunda anladın.seni tebrik ediyorum.inşallah 3-5 yıl sonra tekrar dünya kupası ve milli takım adına konuşuruz.dedimya bu böyle aynen devam ederse hiç 1 şey değişmicek.hatırı sayılır 1 derece alamicaz.ben federasyona suç bulmuyorum.onlarında imkanları ortada.herşey ekonomiden yani paradan geçiyor maalesef.buda bizim en temel sorunumuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: gambler-dh
@cumhur

Bu yorumu yaparken yarışların sonucuna bakta yaz:( .ya okumanda bir sorun var yada anlamakta güçlük çekiyorsun,Sende bende bu 73 milyonluk türkiyenin birer bireyleriyiz.biz mangal yapanlarıda biliriz gittikleri ülkelerde karılarla kızlarla gezip tozup,boy boy resim çektirenleride biliriz.otel odalarında yakalananlarıda,4 sporcunun başında 8 tane idareci gidenide biliriz.bir bavul dolusu hediyelik eşya ile dönenleride biliriz.hatta ve hatta kıyak olsun diye koftiden bir görev alıp yurt dışı seyahatlerine çıkanlarıda biliriz.Giderken uçakta görünüpte alana indikten sonra,dönüşe kadar yanında bulunmayan idarecileride biliriz.gidenlerden birisi senin arkadaşın bile olsa'''''''''ki öyle anlaşılıyor,bana şimdi genelleme yaparak kimsenin avukatlığını yapma canım kardeşim tamammı,Foruma girdiğin kadar bu işlerinde içine girersen sende çok şey öğrenip bilgi dağarcığını genişletirsin birisinin veya bir konunun avukatlığına soyunacağın zaman,konuyu,tanık veya sanık olarak gördüklerinide çok iyi tanıki savunmanı ona göre hazırlarsın.Turist deyince aklına hemen mangal gelmiş demekki:D Turistler ile piknikcileri karıştırma,senin o paşam kelimesini kullanman için yaşın daha çok genç,bilakis o durum göz önüne alındığında sen zihniyetini suçlayabilirsin ama benim suçlayacak bir zihniyetim yok,Gözbebeğimizde olsa,allı şanlı sporcularımızda olsa başarısızlıklara normal olarak kimsenin tahammülü olmaz.Çalıştırdığı takımı ile ilgilenip disiplinli bir hazırlık yapmak yerine,"yumurtanın gelme misali" sporcuları kamplarda kendi hallerine bırakıp,yurtdışına çıkılacak günde uçak saatini öğrenmek için evden arayan Antrenördende idarecidende hayır gelmez bu memlekete,Görevini ihmal edenin savunması alındığı gibi,görevinde başarısızlığa neden olanlarında gereken hesabı vermesi lazım,gittiği yerde kaç dolar alırımın hesabını yapacağına,taşıdığı ayyıldızı nasıl dalgalandırırım diye düşünmeli,o suçlanan zihniyet*
Bilmeyenlere imza analizi yapmalarını önemle tavsiye ederim.
Not:alıntı yapmadan yorum yaparda,gerçek bilgi ve tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız daha kırıcı tavırlar takınmaya gerek kalmaz.
 
sadece gidenler değil tüm sporcularımız gözbebeğimizde,yürümeyen bir şeyler var demekki,yol yarışçılarıda polonyada pes etmişler
her pilotu tecrübe olsun diye Boeıng 747 ye bindirselerdi,bizim otobüsün kaptan pilotu ankara istanbul arasını kesin 30 dakikaya indirirdi:)
 
@ENDORPHIN


Doğru söze şapka çıkarılır bu değirmenin suyu nereden geliyor diye soran yok bu başarızıszlığın hesabıda kapanır gider ölen ölür kalan sağlar bizimdir deyip yola devam eder bu insanlar hiçte yüzleri kızarmaz,şimdi sorsan bir çuval dolusu mazeretleride vardır.neyse sağlık olsun diyelim
 
OR700 nikli arkadaş.özellikle yurt dışı yarışlarındaki olan olayları bukadar güzel ve gerçek anlattığın için teşşekkür ediyorum.bende 1 çok kez milli takımla yurt dışına çıkan 1 isi olarak aynen söylediklerine katılıyorum.dünya kupası milliler için deneyim olur diyenler birde onlar gidip görsün milli takım kafilesi ile beraber idarecilerin ve sporcuların nasıl şeyler yaptıklarını.özellikle aklıma gelen italya-alpagoda yapılan avrupa şampiyonasında sayıyı tam hatırlamıyorum ama 9-10 sporcu yanında toplam 25 kişi kadar gitmiştik ve bunlar iş yapanların dışında 6-7 kişi sadece alış veriş ve venediğe turistik gezi için ordaydılar.tüm masraflar ve harcırahlar da federasyon tarafından dı.
 
Biraz geç oldu ama aklınızda bulunsun bu siteden canlı olarak kesintisiz yarışları izleyebiliyorsunuz süper bir site (link)
 
  • Beğen
Tepkiler: MertSayın
Öncelikle bu ülkeye sporun sadece futbol ve diğer "top"la oynanan sacmalıklardan ibaret olmadığını göstermek lazım. Hatta bunu kafalarına kazımak lazım. Böylelikle yolda gördükleri bisikletlilere "hello" diye seslenmekten vazgeçerler belki. Sonrasıda zaten çorap söküğü gibi gelir. Belki insanlar çocuklarını yerel futbol kulüpleri yerine belediyelerin olmayan, olsada rabet görmediği için askıya alınan bisiklet kulüplerine yazdırırlar. Yeni nesil doğru bilgi sahibi olarak yetişir. Çocuk karnesini getirdiği zaman bisiklette alınmasın hatta, belki o zaman bisikleti "karne hediyesi" statüsünden çıkarmış oluruz bakarsınız.

Öncelikle bakış açısının düşünce yapısının değişmesini sağlamak lazım. Bu forum haricinde kaç kişi World Cup'ı biliyor arkadaşlar? Sorsan evet derler İlhan Mansız, Rüştü Reçber ve geri kalan gereksiz insanlar iyi oynamıştıdan başka ne gelir akıllarına bisikletmi gelir sizce ? Toz pembe yorumlar bunlar ötesi yok. Ülkemizde kaç tane bisiklet takımı var ? Hangi bisiklet takımının Avea gibi bir sponsoru, ne yaparak para kazandığı belli olmayan ensesi kalın şahıslardan oluşan bir yönetin kurulu var ? Sırf bu yüzden tüm geri kalmış dünya ülkeleri gibi futbolla yatıp kalkıyoruz. Çünkü güç herzaman dikkat çeker. Emin olun 3 büyükler denen takımların ayrıca bisiklet kulüpleride olsaydı bu ülkede bisiklet adına herşey daha farklı olurdu.

Milli takım tarafından bu sporu geliştirmek için para harcanıyorsa bırakın harcansın. Yıllardır zaten futbol gibi gereksiz bir spor için milyarlar harcandığında ülke batmamış, bisiklet sporu için bilmemkaç yüzbin euro harcanmış hiç batmaz. Yeterki milli pedallarımıza imkanlar sağlansın, doğru yetiştirilsinler. İş böyle olunca kimsede bunun dönüpte adama hesabını sormaz.
Gereksiz milliyetçiliğin lüzumu yoktur kanımca.

Saygılarımla...
 
@ENDORPHIN

Aynen öyle heleki venedik ve mallarco,italya bari'ninde hakkını yememek lazım
mısırın piramitleri dersen ayrı bir muhteşem, imkanım olsa paris londra arasında concorde'yede binmek isterdim.bakanlar gidip alışveriş yapıp dönüyor çokmu bize,arkadaşlar haklı aslında,nasıl olsa askerlikte yan gelip yatma yeri olmuş,gelsinlerde görelim bakalım o bakan çocuklarının kibar neticelerini,birazda onlar yatsın
 
Türkiye'de tek sevilen ve önem verilen spor futboldur .

İşallah diğer branşlarda zamanla başarılı oluruz ..

Görüşmek dileyile
 
Oluruz inşallah geçen yıllara nazaran bisiklette güzel şeyler oluyor.
 
Geri