Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alsam mı toplasam mı?

İkinci elden toplasak nasıl olur... Daha,uygun fiyatlı birşeyler elde edemeyiz mi?

Scudo
Emek kokan bisikletin ruhu olur tadıda cabası;)

5 aylık süreçten sonra karbon bisikletimi yeni topladım ve büyük bir kısmı ikinci el olarak parçaları topladım, çok tecrübeli değilim ama bir daha bisiklet değiştirecek olsam kesinlikle hazır ikinci el veya sıfır ama hazır olarak alırım çünkü, en azından benim topladığım bisiklet, çok maliyetli oldu, denk gelirse indirimli olarak sıfır bisiklet veya uygun fiyatlı ikinci el hazır bisiklet maliyet olarak daha uygun olur diye düşünüyorum tabi bu benim şahsi fikrim, sizin özel durumunuz olarak hazır bisiklet alacak kadar birikiminiz yoksa yapacak bişey yok parça toplanabilir ama ben tavsiye etmem

Örneğin 3-4 ay kadar önce ikinci el bölümünde specialized marka toplma bir bisiklet İstanbul'dan 6000 olarak satış fiyatı vardı ve satıldı parça olarak toplamaya kalksam abartısız 12000 den aşagı toplayamazdım, bulursam atarım linkini, parça işi çok maliyetli çok, ama istedigin gibi bisikletin olur, emek vermişsin daha güzeldir ayrı

Hazir al. Yeni bisiklet toplamis birisi olarak yaziyorum.

@Osman Uygun

Bu yoruma +1 ekliyorum.

İlk tercihler hep zar atmak gibidir. Ne kadar araştırırsan araştır tecrübe olmadan, beklentiler ve tercihler olgunlaşmıyor.

Birisi bir şeyi herkese göre en iyi olacak şekilde yapsaydı zaten tekel olurdu. Bisiklet ve birleşenlerinde bu kadar marka ve model varsa sebebi bisikletçilerin farklı beklentilerinin ve önceliklerinin olması. Toplamanın anlamı piyasada sana uygun bir şey olmadığını anlıyor ve birilerinin ürettiği parçaları kendine göre daha iyi konbinleyebileceğini biliyorsan var.

Bu piyasada hele bir de öğrenci bütçesi ile bu iş maalesef zor. Parça alıp kenarda yatırmak ise hiç mantıklı değil. En iyi parçayı alıp evde yatıracağıma en kötü bisiklete binerim ama tepe tepe binerim..

Ancak hayalindeki bisiklet için naçizane önerilerim olabilir:

1-Hayalindeki kadroyu en düşük birleşenlerle bile alabiliyorsan al. Yemişim fitesini.. Hiç bir şey sürüş keyfini kadro kadar etkilemiyor. X marka Dİ set verse clarisli ama bana hitap eden kadroya sahip bir bisiklete değişmem. 2. el külüstür vites sistemine bile sahip olsa iyi kadroya sahip bisikleti alıp zamanla parçalarını satıp yenilerini ekleyebilirsin. (lastik ve jantlardan başlayarak)

2- 2. el piyasası iyi, değer kaybetmeyen bisikletleri 0 veya ikinci el alıp her sene 200-300 zararla satıp (onu da kullandığına saymak makul değil mi :) ) biriktirdiğin parayla hayaline daha yakın bir bisiklet alabilirsin. Bu sırada bilgi birikimin ve tecrübelerin artarken tercihlerin daha hedefe yönelik olmaya başlayacak.

ben şahsen 2.cisini uyguluyorum. Hedefimdeki yol bisikletine şimdilik yeterli bütçe ayıramayacağımdan ve iyi bir yol kadrosunu seçebilecek bilgi ve tecrübe birikimine sahip olmadığımdan 1. seçeneğe ilerleyen zamanlarda geçeceğim. Yavaş yavaş kafamda fikirler oturuyor. ;)

Geri