Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Altus 9 vites kola 9 vites deore aktarıcı takabilir miyim?

srtkmc

Aktif Üye
Kayıt
28 Haziran 2016
Mesaj
174
Tepki
443
Yaş
28
Şehir
Istanbul
İsim
Serhat
Merhabalar, bu sabah altus arka aktarıcım nasıl olduğunu anlamadan janta girdi. Çalılıkların dalların üstündeyken oldu, bir dal sebep oldu sanırım. Aktarıcı kullanılamayacak halde, ama kulakta problem yok hatta çıkarım düz bir yüzeyde baktım yamukluk yok. Aktarıcımı değiştiricem mecbur değiştirmişken bir üst model alayım diye düşündüm.

Kollar 9 vites altus, 9 vites deore takabilirmiyim, yani düşününce bir engel yok gibi geliyor ama bilen birine sormadan para vermek istemedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Shimano'da 9lu tüm sistemler birbiri ile uyumlu
 
  • Beğen
Tepkiler: srtkmc
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: srtkmc
Başka başlık açmayayım buraya salça olayım .. :)

Arka aktarıcı altus 8 'li , ön aktarıcı 3 lük Tourney . Öndekini Altus yapmak istiyorum , Tourney uzun yolda canımı azıcık sıktı , bir daha yaşanmasın :)

Sanırım olabiliyor @gezgin gezer 'in linkinden bakınca
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
uzun bacak alırsan iyi olur ilerde ruble büyütmek istersen kısa bacaklar büyük ruble desteklemiyor
 
@TatanQa_tr

Benim arka aktarıcı altus 7'li ön ise tourney 3'lü idi. Oğlumun bisikletine ön aktarıcı lazım olunca benim tourneyi ona takayım kendim altus ön aktarıcı alayım dedim ve tüm acemiliğimle alıp taktım. Değiştirmeden önce tourney ön vites tıkır tıkır çalışıyordu. Saat gibi. Vites kolu çıtladığı anda şık diye geçiyordu vites. Altusu taktıktan sonra bir türlü ayar yapamadım. ince ayar kalın ayar ne yaptıysam olmadı. Bisikletçiye götürdüm yapamadı. Orta dişliden küçüğe geçişler hep sorunluydu hatta ayağımla iteliyordum zinciri. Sonra benim eski tourneyi tekrar takmaya karar verdim. Sonuç ince bir ayardan sonra yine eskisi gibi saat gibi çalışıyor. Özet olarak üst seviye serilerden alınmadıktan sonra tourney ve altus arasında pek bir fark yok. Hatta ben tourneyden daha çok verim aldım.
 
Soruyu şöyle geliştireyim ,

Mevcut arka aktarıcım Altus Rd-M310 , ön aktarıcıyı Acera FD M360 yaparsam uyumlu olur mu ekstra vites kolu vs değiştirmeden ?

İnternette arattım ama birşey bulamadım somut.

@Greystone teşekkürler bilgi için ona göre alalım ileriye yatırım olur bu.

@mstf11 enteresan , ben de ayar yapınca veya yaptırınca bir süre iyi özellike düz yolda , ama yokuş çıkarken hızlı ve hatasız değişim istiyorsunuz , Tourney beni üzdü burada geçen günkü turumda. Tam yokuş çıkıyorum yavaşladı vites düşürücem ki rahat basayım yok , naptıysam geçmedi , hayır geçecek diye habire çeviriyorum zincir sürekli sürtüyor ona zarar verir uzun vadade.

Ertesi gün ısındı mı nedir geçmeye başladı . Yani piyango gibi ayarının kaçmasına uyuz oluyorum. Zaten Acera dediğin 73TL bişi , bana faydası olacaksa alır takarım , tourney 'de yedekte dursun.
 
Ön aktarıcı da aynakolun da uyumlu olması gerek. Vites kolları ile ön aktarıcıların hepsi uyumlu ama ön aktarıcılar, aynakolların hepsi ile uyumlu değil.
(link)
(link)
Örnek 48-38-28 aynakolu destekleyen ön aktarıcı, 42-34-24 aynakolu destekleyemeyebilir.
alırken tam model numaraları ve aynakolun dişli sayılarının uyuşup uyuşmadığına bakmak gerek.

@mstf11
Büyük ihtimal aynakol dişli sayıları uyumlu değildi.
 
  • Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Şuradaki uzun bacak mıdır ?

edit. yanlış resim :D .. arka aktarıcı uzun/kısa oluyormuş.
 
Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: meren12
@TatanQa_tr
Uzun - kısa farkı arka viteslerde var. Ön viteste uzun kısa diye birşey yok.
 
@gezgin gezer

Ön göbek Shimano FC-T311 48t/36t/26t krank takımı imiş benimkinde. hmmm.

Edit. Yanlış bilgi.

Doğru yere bakıyorum sanırım ancak bu tabloda FD M360 kodlu ürün göremedim FD alanında
203070
1
 
Teşekkürler herkese ?
 
Tourney eskidir meskidir ama taş gibi saglamdir
insan olana altusda yeter ?
 
  • Beğen
Tepkiler: srtkmc
Valla bende öyle düşündüm altus sipariş ettim yine :koptum: Diğer herşeyim aynı bir tane vitesle uçacak halim yok dedim, ilerde "apgıreyt" işine girersem tam girerim. Boşuna konu açtık affedin :koptum:

@TuTKuN

Valla bende öyle düşündüm altus sipariş ettim yine :komik: Diğer herşeyim aynı bir tane vitesle uçacak halim yok dedim, ilerde "apgıreyt" işine girersem tam girerim. Boşuna konu açtık affedin :koptum:
 
@TuTKuN
bir kere deore ve üstü setlerin tadını alsan böyle düşünmezsin
denendi ve kanıtlandı :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Greystone
Peugeot T11 bisikletimde arka aktarıcı harici komple set altus. Arka aktarıcı deore. Oluyor yani.
 
@gezgin gezer

Üstadım bende sizin gibi düşünüyordum. Shamano 48-38-28 aynakolumun sağ pedal giriş yeri yalama olunca. Gönlümden geçen 52-39-30 oranlı aynakolu taktım. Orta vites değiştirici tourney TZ yi biraz yukarı kaldırım epey bi uğraştıktan sonra çalıştı. Üç günde 80+30+50 =160 km yaptım güzel çalışıyor.

Yanlız 52 11 çevirecek kondisyon yokmuş bende :):)
 
evet takabilirsin herhangi bir sıkıntı olmaz
 
Aktarıcımı monte ettim, önceki altustan farklı bir seri bu yüzden kablonun aktarıcıya takıldıjları konum farklı biraz, siyah kabloyu kesmem gerekti ama bu seferde fazla kesmişım, şöyle bir görüntü oldu ;
Vites ayarlarını baya uğraşarak halledebildım fakat bu şekilde durmasının bir sakıncası olurmu, normalde biraz daha yuvarlak çizip giriyordu aktarıcıya.


@mariokaldato abi sen çok pisiklet topluyodun o yüzden etıketledım kim görürse ar tı K ?
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri