Scudo Sports

Altus vs Sora

Scudo
Önceki bisikletimde altus vardı ve viteslerde hiç sıkıntım yoktu. Her ay bakımını yapıyordum. Şimdiki bisikletimde ise sora var daha çok yeni ama şimdilik bir sıkıntım yok. Viteslere çok kafayı takmayın bence. Eğer kızınız bisiklete yeni başlıyor ise vitesi sorun etmeyecektir diye düşünüyorum.

@liteon
Biliyorum :) Ama dropbar istemiyoruz kesinlikle. 13 yaşında ve elleri henüz küçük olduğu için frenlere rahat yetişemiyor. Güvende hissetmeyince olmuyor haliyle ;)

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@gunes1001
Çok yeni sayılmaz. Mevcut bisikleti 1500Km'yi devirdi, bunun içinde 100Km+ turlar da var. Bu nedenle rahat edeceği bir bisiklet almak için uğraşıyorum :)

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence Sora setli triban daha kullanisli ve mekanik açıdan konforlu olacaktir. Giant da kadr osaglam olsada ilerde gelistirip uzerine xtr set takacak degilsiniz. cocuk bu dusecek kiracak cizecek yani iki bisikletede birgun veda edeceksiniz.

Giant Air çok güzel ama bildiğim kadarıyla tek boy, o da M. Triban'da farklı kadro seçenekleri olacak. Spor amaçlı ve 100+ km turlar sözkonusu ise yol bisikletine alışma anlamında triban düşünülebilir.

SM-P900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: gunes1001
Hocam kalite söz konusu olunca isimler (marka) konu dışı kalır derler ya aynen öyle bir durum. :) Söz konusu giantsa yormaması, kalitesi, mekanizma ve parçaların uyumu emin olun isim ve modellerin önüne geçecektir. İlk bisikletlerimde edindiğim tecrübeyle tam set alivio olan bianchi marka bisikletim ve acera-altus set Kron'u karşılaştırdığımda dahi bariz farkı görebiliyordum. Önemli olan her zaman kadeo ve makanizmanın eşsiz uyumu. Belki ne alaka diye düşünenler olacak ama mercedese şahin şanzımanı dahi taksan mercedes mercedes kalacaktır. Bu yüzden kesinlikle Giant taraftarıyım.

@Themaner
Bravo,mercedes e şahin şanzımanı taksanda aynı kalır mantığına kadar dayandıysa konu tamamdır.

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: StratoMaster
Biz burada bahsedildiği üzere belli 2 model arasında karşılaştırma yapıyoruz,yani burada giant bir dünya markası olabilir, süper kalite bisikletleri olabilir ancak burada bahsi geçen modeli bu firmanın eniyi bisikleti değil,lütfen yorumlarken ürünü baz alın, konusu geçen 2 model arasında bariz farklar varki hiçte yabana atılır cinsten değil, ayrıca bırakalım arabadan ordan burdan örnek ler vermeyi felan da , konumuz olan bisikletlerden örnekler verelim, 2 teker bize herturlu yeter :)

Her zaman
@ahmtbag
Konumuz konu hakkında bildiğimizi yazmak fikir istenen bir konuda şayet fikir belirtmekse eğer her yerde konuyu dağıtan amacından saptıran insanlar çıkıyor vesselam. Anlatmaya çalıştığım çoğu modelinden şikayet alınan bir markanın sırf donanımından ötürü seçilmesini önlemekti benim görüşüm ve düşüncem bu. Bisiklet sadece arka aktarıcı ve zincirden oluşmuyor. Bisikletin parçalara, mekanizmaya uyumu bisikletin asıl omurgasını oluşturur. Örnek vererek ben araba sürün de demedim bize iki teker yeter vs gibi laflar baya yavan kalmış kusura bakmayın. Dünya markası olmak kolay bir iş değil ve dünya markası olmak da her kesime hitap etmeye çalışmaktan geçiyor. Ben her bisikleti iyi de demedim emin olun öyle olsaydı biz burda Giant konuşuyor olmazdık kaç kişinin almaya gücü yeterdi tartışılır. Yazana muhalefet olmak amacıyla değil de konuyu açana yardımcı olabilmek amacıyla yazsak daha iyi olur bence. Sürekli sıkıntılı oldugu söyleneduran bir markadansa dünya markasını savunmak en mantıklı hareket bence. Kaldı ki arada donanım farkı yok gibi isim dışında. Şayet örneğimi de beğenmemişsiniz. Örnek begendirmek icin degil yazılanı kavratmak için yazılır. Giant bisikleti tüm mekanizmaları ayrılmış, sadece kadro biçiminde satarken bile Giant olduğunu ve herkesin de öyle benimsediğini sahip olunca gözlemlersiniz sağlıcakla kalın.

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
(Bisiklet sadece arka aktarıcı ve zincirden oluşmuyor. Bisikletin parçalara, mekanizmaya uyumu bisikletin asıl omurgasını oluşturur.) dahice bir tespit.
keşke savunmaya geçmeden önce yazdıklarımı anlamaya,ön yargısız olmaya özen gösterebilsiyediniz. örneği veren sizsiniz arkadaşım (mercedes e şahin şanzımanı takmak ile ilgili) ne alakası var yani şimdi bisiklet ile ilgili verebileceğiniz örnekler bitti mi?, herşeye genelleme yapacak olursak işler içinden çıkılmaz hal alır ve tıkanır, öteyandan sadece şikayetçi kullanıcılara bakarak bir markayı yok sayacak isek haklısın, sözlerimin yavanlığı şöyle dursun

@Themaner :confused:

uzun lafın kısası; güzel arkadaşım belli ki yorumumu okurken kendi kendinize anlamak istediğiniz gibi anlamış ve cevap yazmışsınız, lütfen yazdığım gibi anlayın ,cevaplayın.

@ahmtbag
Yazdığınız farklı anlaşılabilecek kalitede bir yazı değil hocam aynen yazdığınız gibi anladım. Eleştirilecek yönünü arayıp da bulamadığım şu yazıya da sırf muhalefet olma amaçlı yorum yapıyorsunuz. Şu an bu konunun amacı yorumları trollemek illa da yazma amaçlı konuyu kirletmek değil en azından bunda bir anlaşalım. Örnek konusuna gelirsek takılmanızı ciddi anlamda anlamadım bisikletle ilgili örnek ver vereceksen demek ne kadar saçma bir yaklaşım hayretle okuyorum ve hala devam ediyorsunuz.Ben örneğimi konuyu öyle özetleyecegimi düşündüğüm için verdim ve yazdıklarımın yararlı olabileceğini düşünüyorum. Sizin yazınızın konu sahibine ne faydası olacak acaba tartışılır. Adı üstünde konu bu bisikletler ne benim yazdığım ne de örneklerim. Şayet her insan sizinle aynı düşünüyor olsaydı forumlar oluşmazdı en azından. Kimse fikrini kabul ettirmeye uğraşmıyor sakin olun bence. Ön yargılı yaklaşıp direkt ne olursa olsun olumsuz eleştiriye yönelen de emin olun ben değildim

@Themaner
bende bunu söylüyorum zaten,

çoğu moğu yok arkadaşım , ortada 2 adet model var 2(iki) birisi btwin 520, diğeri giant air , bunlar arasında kıyaslama yapıyoruz, hepimiz fikirlerimizi yazıyoruz, birbirimize saygı duyuyoruz, sende öyle yap.
alim olmak değil derdimiz, ya da bilmişlik taslamak, amacımız mümkün olan maksimum fayda.

örnekler kavratmak içindir diyorsun, mercedes e şahin şanzımanı takarsan yine mercedes kalır diyorsun, nasıl kalacak anlatta kavrayalım ozaman!!!
eee bukadarı da yetmiyor kavratmak için verdiğin örneğe de neden bukadar takıldım diye kızıyorsun!!!
bu ne yaman çelişki?????

Şu giant her zaman gianttır mantığından bir kopamadık. alt seviye ürünlerde giant olmuş scott olmuş trek olmuş çok fark olmuyor. kadro kalitesi olarak bi sedonadan farkları yok. eh daha az donanım daha yüksek fiyat da eklenince iş sadece kendi kendini tatmine kalıyor ki müşterinin aradığı da aslında o.

Ben bu ayrıma düşsem kendim için olsa kesinlikle triban alırdım. ( ki düştüm bu ayrıma ve triban 500 drop model aldım) Çünki kadro diğer bütün markalar gibi uzak doğu üretimi değil avrupa üretimi. Ve onlar kadar kaliteli üstelik ömürboyu garantili. Donanım son derece uyumlu.

Kızım için alacak olsam açıklama yapıp ikna etmeye çalışır fakat ısrarcı olmazdım. Neticede binecek kişinin içine sinmedikten sonra tribanda duraace bile olsa kızınız giantı beğendiyse ona yönelecektir.

@ahmtbag
Bilmişlik taslayan da yok çelişkide kalanda. Sadece iğneleyici yazıp da prim elde etmek isteyen varmış buna da şahit oldum. Önerinizi yazın siz boşverin beni. Noktalama işaretlerinizden ve igneleyici tavrınızdan anlaşılıyor amacınız. Örneği son kez açıklayayım sonra da bitsin bu mesele konu çöp olmasın. Yolda giant görünce "dandik lan bu!" diyebileceğini sanmıyorum anlatmaya çalıştığım buydu. Sen gianta Tourney de taksan Giant ın fiyatı bellidir. Anlayan almaz orası ayrı ama o onun Giant olduğu gerçeğini değiştirmez. Ben Sedona kullanıyorum hiçbir bisiklet markasına da fanatik olmadım 8 defa değiştim bana rahat hissettiren şekli uyanı tercih ettim. Slx de kullandım, tourney de. Şu an tercih ettiğim slx değil ama ben bana uyanı, hoşuma gideni tercih ettim. Ha benim imkanım olsa değişecek olsam Giant'ı alırdım anladınız umarım?

@Themaner
Neyse bukadar prim topladım sayenizde,artık bozdurur bozdurur harcarım.

Bir bisiklet karşılaştırması danışıldığında en hareketli parçalar teker göbek leri, aynakol göbeğidir. Ben bunlara bakarım. kadro en son baktığım şeydir. kızınız binerken dişli oranlarından dolayı zorluk duymaz diyorsanız sora setli bisikleti alın derim. çünkü yol ve mtb grup setlerdeki en bariz farklar dişli oranlarıdır.

Herkes yazmış bende karalıyayım kızınızın kullanım amacı anladığım kadarı ile şehir içi ve asfalt ben Altus - Sora - Tiagra kullandım şunu kendi tecrübemle konuşuyorum her biri ile ayrı ayrı 1000 km yapmışımdır. sora ayar olarak Altustan kötü ben öyle yaşadım Altusu aldığımdan beri 2 yıldır sadece bir kere ayar yapma gereği duydum ama Sora hep bir ayar istedi bahsettiğim makinalar sıfır Tiagram 2. el ama en başarılısı Tiagra mevzu setse 2 si arasında problemsizlik olarak kendi yaşadığımdan altus daha problemsiz.

Tabi ki de triban. Giantın o modeli tribandan alt seviye de ve daha pahalı. Kadroya yatırımdan bahsediyorlar fakat ne için? Kırılma çatlama için garanti veriyor btwin. Kadrolarının arasında farkedilebilecek kadar fark oldugunu düşünmüyorum btwin de çinde üretilen 3dolarlık kadro kullanmıyor ya . Belki esneme payı daha fazladır, onun da cok etkili olacağını sanmıyorum sonucta yarış koşmayacak şu an için. Yani aynı kadronun ismini değiştirip giant satsa o bisikleti +1000 tl daha koyardı :)) Çok da şeyapmamak lazım
Decathlonun servisine güvenmiyorsan giantı yaptıracağınız yere btwini de yaptırabilirsin

Geri