Scudo Sports

Alüminyum kadroda karbon çatlağı

@m.klcts
Canyon dedi dikkat edersen...

Scudo
@Deniz Baklacı Bir mühendis olarak söylüyorum çatlak gibi görünüyor ve bu kesinlikle bir üretim hatası...Fakat bu Canyon nasıl görmedi gibi bir durum değil...Binde bir gibi olasılığıda olsa olabilecek bişey...Muhtemelen değiştirecekler içiniz rahat olsun...

@Anonim Teşekkür ederim mühendis dostum. İçime su serptin. Hem bisiklet sürmeyi hem de bisikletimi çok severim. Dünden beri başım ağrıyor düşünmekten. Sağolasın.

Deniz hocam şu kazada çok kötü düşmüştün. Acaba diyorum....

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@mehmetsunu Bu kazanın üstünden aylar geçti. ve ben bisikletimi defalarca detaylı bir şekilde temizledim. Bundan dolayı olsaydı çok daha önce görürdüm. Ayrıca bu olay sonunda ezik olsa anlayacağım ama çatlak olması düşündürücü.

:ssrtcbya::ssrtcbya::ssrtcbya::ssrtcbya::ssrtcbya::ssrtcbya::ssrtcbya::ssrtcbya::ssrtcbya: Kesinlikle üretim hatası. Üretimler her ne kadar büyük bir titizlikle kalite kontrol birimleri tarafından didik didik edilse de gözden kaçabiliyor. Eminim boruda çatlak vardı ve üzerine boya atılınca çatlak kayboldu. Siz kullanmaya başlayınca da esnemeden veya titreşimden dolayı üzerindeki boyayı da çatlatıp kendini ortaya çıkarmış. Bunda da şükür. Kullanım sırasında kötü şeyler olmamış. İnşallah en kısa sürede dönüş yapar Canyon.. :(

@Ozan k.
Öncelikle geçmiş olsun ben Canyon gibi büyük bir firmanın bu kadroyu sorun çıkarmadan geri alacağına inanıyorum, alman disiplini bunu gerektirir,dündü yanlış hatırlamıyorsam forumda bir arkadaşın kron bisikleti sele altından kırılmıştı ve arkadaşımız buna kaynak yaptırmıştı, eğer bunu okuyorsa dikkat etsin kesinlikle, daha büyük kaza yaşamaması açısından ..

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
@SerkanH Teşekkür ederim.
@kingoffuh Forum dayanışması bu işte. Birisi sorun yaşıyor ve bundan hepimiz ders çıkarıyoruz. Arkadaş dikkat etsin gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: kingoffuh
6005-7005 gibi rakamlarla yapılan alu alaşımları çok sertleştirilmiş aliminyumdur. Çinko, magnezyum, bakır, gibi maddeler belirli oranlarda karıştırılıp esnemez ama kırılgan yada çok esnek ama kopmaya kırılmaya yırtılmaya dayanıklı aliminyumalar üretilir. Yeterince zorlamaya gayet karbon kadro gibi kırılır fakat bu zorlama ciddi seviyelerde olursa mümkündür. Bu tip temiz çatlaklar genelde bir üretim hatası sonucu olur. O boru daha bisiklet olmadan fırınlama aşamasında yanlış bir duruma maruz kalmış ve bugüne kadar ortaya hıç sorun çıkarmamış olma olasılığı yüksek. Rahat olun onlar ne olduğunu bilirler ve değişimi yaparlar.

Bu tip markalara verilen yüksek paralar sadece ürüne verilmiyor, satış sonrası hizmete de veriliyor. O yüzden markanın Canyon olması fazlasıyla iç açıcı bir durum.
Yine forumda garantilerle ilgili bir takım yazılar vardı. Her markanın garanti koşulları farklı oluyormuş. Kimi markalar ömür boyu garanti olarak "bisikletin ömrü"nü kastederken, kimi ilk alıcının ömrünü kastediyormuş. Yani markanın garanti koşulları önem kazanıyor. Eğer "üreticiden kaynaklı sorunlar için" garantiliyse değiştirilmeme riski olacaktır. Fakat dediğim gibi bazı markalarda sadece ürüne para verilmiyor, hizmete de veriliyor. Canyon da prestiji yüksek bir marka olduğu için, sorun üreticiden de kaynaklansa, kullanıcıdan da kaynaklansa pozitif bir cevap vermelerini umarım.

• Beğen
@Deniz Baklacı
bisikletinizin ismi nedir?

@mehmetsunu

o video için nasıl bir müziktir öyle. valla tebrik ederim.

büyük geçmiş olsun. talihsizlik. kadro 6 sene garantili, bence de garantiden değişir. üstün alman mühendisliğine halel getirmezler.

• Beğen
ilk gördüğümde aklıma geleni söyleyeyim...ek yerinden oluşan bir çatlak olabilir... henüz bisiklet aşamasına gelmemişken aluminyum borunun imalatı esnasında haddanelerde profiller kaynak aracılığı ile eklenebiliyor...imalat esnasında farketmemek mümkün bunu ne varki zamanla çalışan ve yüke binen parçalarda kaynak yerlerinden çatlama olabilir...

• Beğen
Son durum hakkında bilgi vermediğimi hatırladım:

An itibari ile durum: Kadrom birebir değiştirildi. Üretim hatası olduğu söylendi. Bu süreçte Canyon sistemlerini tamamen yenilediği için bisikletin firmaya ulaşması, yenilenmesi ve geri gönderilmesi biraz meşakkatli oldu ama sonuç olumlu. Hatta bu bisikleti Almanya'dan kendim getirmiştim. Bu yüzden Canyon bisikleti garantiye Almanya'ya kendim göndermem gerektiğini söyledi ancak PTT ile gönderdiğim bisiklet Alman gümrüğüne takıldı ve 30 gün sonra bana geri geldi. Fabian ile uzun mesajlaşmalar ve restleşmeler sonucu UPS ile evden aldılar bisikleti ve gidiş geliş ücretini karşıladılar. Bir güzellik daha : Bisiklet İstanbul'a geldiğinde Türk gümrüğüne takıldı ve 600 TL ücret çıkarıldı ve Canyon bunu da üstlenerek daha bir şirinleşti gözümde.

20160501_075927.jpg

İyi hoşta alüminyum kadro türkiyedede var almanyadan binbir zahmetle getirme uğraşına değmez bence getiriyorsan en azından karbon olsaydı..

@MertAG

Türkiye'de bu bisikletin eş değeri bir bisiklet 4500 TL den başlıyor. Hiç birinde Canyon geometrisi ve rahatı da yok. Şeklen güzelliğinden bahsetmiyorum bile :) Bir Almanya gezisi sonrası 850 Euro maliyet ile getiriyorsan bu bisikleti bence her şeye değer.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@Deniz Baklacı
Adınıza çok sevindim. Yenilenen kadro ile kazasız belasız bol pedallı günler dilerim. Canyon firmasına helal olsun. Markanın arkasında durmuşlar.

@Deniz Baklacı

Normalde yol bisikletlerini beğenmem ama bu bisiklet harbiden yakışıklıymış..

@ElcaSeJawS
Wilier alın bence :harika::harika:

Geri