Kötü alyan kesinlikle pişman ediyor. Ucu kolayca aşınan, ölçüsü nizami olmayan alyanlar ekipman üzerindeki vidalara zarar veriyor. Genelde alyana verilmeyen para sonradan ekipmandan veya tamir için kaybedilen zamandan çıkıyor desek yeridir. Taşınabilir çakı tipi alyanlarla çok tamir işi yapmamak, sadece zorunlu anlarda kullanmak en sağlıklısı gibi geliyor bana. Parktool candır, İzeltaş canandır bu aradaiyi alyan biisklet bakımı için çok önemli , yoksa hepsi iş görür. izeltaş veya park tool tavsiye ederim.
Setuskur civata gibi gözüküyor. 2,5 yada 3 alyan işini görecektir. Sökmeden önce hafif wd40 yada yağ sıkarsan civata ağzını bozmadan kolayca açarsın.Arkadaşlar merhaba maalesef konu açamadığım için buraya yazıyorum tektro r312 model frende merkezleme ayarı yapan kare içerisindeki şeyi açmak için ne kullanmalıyım267526 dosyayı görüntüle
Hmm bende torx t9 var normalde 2.5 mm'ye denk geliyor ama biraz büyük geldi mecbur alıcaz artık.Setuskur civata gibi gözüküyor. 2,5 yada 3 alyan işini görecektir. Sökmeden önce hafif wd40 yada yağ sıkarsan civata ağzını bozmadan kolayca açarsın.
267527 dosyayı görüntüle
Senelerdir ustalarla çalışınca usta ağzına alıştık biz de ne yapalım. Usta dilinde setuskur orjinal hali setskur yazalım da ne şiş yansın ne kebap.@ahmetbilgin208 Civatada gördüğün gibi altıgen bir yuva var. Aynı ebatta altıgen (yani alyan) bir anahtarla çevrilir o civata.
@trainspotting35 Şimdiye kadar setskur, setiskur, setsikur gibi türkçe karşılıklarını duymuştum bu "set screw" denen kafasız civatanın. Listeye bir tane de senden eklendi
Bende hafif set fanatikligi var dursun kullanırın diye gerekir falan , o çakılar da güzel duruyor çantada hafifçe , chrome vanadium olan olmaz mı ki ? (Her hafta 1-2 kez turlara çıkıyoruz en az 70 kilometre hepsi)@NotCringeHacker Tur/uzun yol yapmıyorsan bu tip alyan çakılarına gerek yok. Uzun ömürlü olsun istiyosan standart, L alyan bak derim.
Ya aslında sadece alyan seti istiyorum , multitool olsa pek bir şey fark edeceğini sanmıyorum , kalitw olarak bakıyorum yalama yapsın istemiyorum btwin çin markası diye biliyorum izeltaş da kaliteli diye onu düşündüm , sizce hangisini almalıyım?Anladığım kadarıyla siz multitool tarzı, yani içinde düz, yıldız ve torx tornavida da bulunan bir anahtar seti istiyorsunuz. İzeltaş'ın aletleri multitool değil, sadece alyan anahtarlardan oluşan ürünler. Decathlon'un sattığı ürün ise multitool. Bisiklette acil durumlarda kullanılmak için multitool tarzı bir alet daha kullanışlı olacaktır.
Fren balataları , gidon veya bozulan herhangi parça@NotCringeHacker Hangi civataları söküp takman gerekiyor yoldayken?