Scudo Sports

Amatör performans grupları

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.153
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Kudret Kurtcebe sitayiş ve serzenişi itibariyle haklımıdır; haklıdır. Ama söyleyiş üslubu doğrumudur bence değildir. Yıllardır bu adam (kudret kurtcebe) amatör performans grubu varmı diye bas bas bağırıyor. Doğru söylüyor. Şimdi herkes kendi ilindeki sayısı üç kişiyi geçen amatör performans gruplarını bir saysın. Belki bir kaç büyük ve iri şehir dışında kendini bu işe adamış grup çıkmayabilir ki benim yaşadığım şehirde yok. Pab gibi hercai grupları veya mangalcı diye tarif edeceğim haftasonu gruplarını saymıyorum. Kendi istekleri ile bir araya gelmiş giyimleri yol bisikletini andıran, bisikletleri yol bisikletini andıran, antreman programları yol bisikletini andıran kaç grup var. Adam (kudret kurtcebe) yıllardır bunun için dil döküyor ama anlatamıyor.

Scudo
@mehmetsunu

Ver ayarı,ver gazı ,haydi performans gruplari

Istanbulda iki grup var elemanlar burda yok,bir tek numan kurtuldu var,
Örnek volkan kurtoğlu ,dün 3 ' üncü oldu,tufan sağnak kaptan yok,pelotonistanbul 'dan bahsediyorum.
Birde velocity var,,,,,evren burada ,,,,,

@mehmetsunu bey korkuyoruz açıkcası Kudret abinin gazabından. 55 km de 30,5 ortalama sahil şeridinde performansa girer mi?

@trainspotting35

Süper ,,,,,,55 km düz yol idmanı için ideal ,ama yarışlar düz yol değil ,55 km sert eğimli idmanda kesin yapılması gerekir

Duzde 30 km 'yi 35 'e çekmek gerekir
Neden
katagoride 19 -34 isek aynen ilk ona girme derdimiz var ise 35 ortalama 55 km'de çıkarmalıyız,35-39 aynı durum 40-44 ve 45-49 ve hatta 50 -54 ,

Malesef bir performans grubu kuralım dedik ,adam prof.dr ismi lazım değil hocam diyoruz varmısınız bu tarz bir oluşuma adam ne derse beğenirsiniz ?
Ben tayt giymem :D adam tamamen giyinmeye odaklı bir grup zannetti bizi sanırsam.Dedik ya boşver hocam taytsız almıyoruz :D o yüzden demem o ki
insanların önce kafa yapıları bir değişmeli sonra amatör sürücüler oluruz.Sonra da performans grupları oluşur.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
@trainspotting35

Sayın transpotting videonuzu açamıyorum. Ama şunu sine qua non bir şerh düşmek istiyorumki performans grubuna üçten çok kişinin iştirak etmesi vede periyodik/sürekli olması gerekir.

@Kudret Kurtcebe Onun için 50 km lik Ovayenice turumuz var. Ortlama %7 lik ve %6 lık iki tırmanış. 2 adet düzlük olan bir rota anlık eğim %19.

@mehmetsunu Her pazar günü Eminönü video da 10 kişiyiz. Genellikle 6 kişi oluyoruz. 2 li sıra halinde
double-pace-line-butterfly.jpg
değişim kelebek değişimi şeklinde yapılır.

Yarışlarda hiçbir iddaamız yok. Düzenli sürüş herzaman için daha güvenli (trafik açısından), daha hızlı ve daha eğlenceli.

İstanbul Anadolu yakası için konuşuyorum; bisikletleri ve giyimleri, pro pelotonda araya karışabilecek seviyede çok grup var. Fakat bunların tamamına yakını performans için değil, keyif için biniyor. Bisiklete performans odaklı binmek, hem çok yıpratıcı, hem de Türkiye'de bunun karşılığı yok. Federasyon'un düzenlediği yılda 3-5 yarışta başarılı olmak için her sene yaz-kış demeden düzenli antrenman yapmak, beslenmeye ve dinlenmeye özen göstermek; ancak 25 yaşın altında olan ve hala profesyonellik için şansı bulunanlar için mantıklı olabilir.

Performans iddası ile bir araya gelmesekte Anadolu Yolcuları olarak belli bir düzende antrenman yapıp, beslenmemize dikkat ediyoruz. 80 - 100 km'lik sürüşler, yarışlara yakın molasız sürüşler düzenliyoruz.

Yeni bir grup olduğumuz için bu isimle bu sene ilk kez Edirne'de, ardından Çeşmede yarıştık. Edirne'de yaş gruplarında ve genel klasmanda ilk 50'de arkadaşlarımız oldu. Çeşme'de kategorilerinde 17.lik, 21.lik gibi güzel sonuçlar aldık. Önümüzdeki yıllarda da bu düzenli idmanların ekmeğini yemeği düşünüyoruz.

Planlı sürüşlerin takibi için;
(link)

@trainspotting35 Ben de Avrupa yakası performans grubu arıyordum. İsteyen gelebiliyor mu? :)

Anadolu yolcuları var, onlara da katılmak istedim bir iki kere ama çok erken hareket ettikleri için Avrupa yakasından başlangıç noktasına gitmek pek mümkün olmadığı için maalesef eledim.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Cenk Akbulut
Siz yine takipte kalın, sık sık Sirkeci startlı Rumeli Feneri sürüşleri de yapıyoruz. (Trafik yüzünden hep mümkün olan en erken saati seçiyoruz malesef)

@BerkEvren Tahmin edebiliyorum hocam, özellikle Avrupa yakasının trafik derdi daha büyük biraz daha geç başlasa o turun adı performans turu olamaz maalesef.

Takipteyim, teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@trainspotting35
Valverde de 6 ay sonra kırkından gün almaya başlayacak, ama performansı fena sayılmaz :p

Bisiklet, gerçekten çok zor bir spor. Ne kadar yetenekli olursanız olun, potansiyelinize ulaşmak için senelerce çok sıkı antrenman gerekli, 6 ay ara verseniz neredeyse sıfırdan başlıyorsunuz. Bu kadar zor bir yaşam tarzını senelerce sürdürmek hiç de kolay değil.

Amatör performans grubu nasıl olur, bir anektot paylaşmak istiyorum. 4 sene kadar önce Beylerbeyi-Riva turu yapacağız (bilmeyenler için söyleyeyim yaklaşık 70 km, inişli çıkışlı, toplam 1000 metreye yakın irtifa kazanımı var). Amerikalı biri de facebooktan veya strava'dan bizim grubu görmüş, katılmak istemiş. Biz kendisini o zaman tanımıyorduk ama senelerdir bu sporu yapan, ülkesinde yerel yarışlara da katılan biriymiş (ama gene de profesyonel veya ulusal yarışlara katılan profesyonel adayı değil). Temponun nasıl olacağını sorunca, bizim arkadaşlardan biri dalgasına "Düzde 35-40, yokuşlarda atak." demiş. Sonuç: Amerikalı bunu ciddi sandığı için ilk yokuşa kadar 170-180 nabız ile tekerine tutunmaya çalıştık, Vaniköy'deki kısa yokuşu hız kesmeden çıkışını arkasından izledik, Riva'ya kadar bir daha kendisini görmedik.

Selamlar,

Peloton İstanbul Spor ve Bisiklet Kulubü (Pelotonist) olarak haftasonu sosyal sürüşler yapıyoruz. Organizasyon duyuruları aşağıdaki sayfalarımızdan yapılmakta.
Sürüşlerimiz yol bisikleti disiplininde olup, tanışmak ve sürüşe katılmak isteyen tüm arkadaşları bekleriz.

(link)
(link)
(link)

Genellikle işimden sebep hafta sonu çalıştığımdan ve üstelik gece harici vardiyeli bir sistemde çalıştığımdan solo antrenman yapmak zorunda kalıyorum .. 200 kmlik yollar dışında @trainspotting35 in bahsettiği birazda güvenlik sebebinden dolayı 50 kmlik sahil parkurunu tercih ediyorum ..Bu anlamda Bazen güzel insanlarla grup halinde sürüp peloton kalitesini tadarken bazende zorunlu tekil sürüş yapıp canım çıkana kadar devam ediyorum . Ortalamalarım yaşıma(43)ve sol dizimde mevcut menisküse ve ön çapraz sıkıntısına rağmen iyi diye tahmin ediyorum bunun yanı sıra Spd kullanmıyorum . Uzun turlarda 200 250Km üzerini, totalde 2500 ve 3000 yükseliş kazanımı dahilinde 26-30 km avg ile bitiriyorum(bazen Uludağ Kartepe araya girdimi tabiki dahada düşebiliyor) , bunun dışında 50 kmlik sahil rotasını güne bağlı olarak genelde iş çıkışı yorgunluğu ile bazende işe giderken trafikli rüzgarlı sahil ortamında 30/35 avg aralığında sonlandırıyorum.. Bu aralar malum rüzgar çok esiyor ve birazda nabız odaklı rakamlarla hareket ediyorum .. Herkese sağlıklı, kazasız kadans dolu yüksek antrenman ve turlar
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

@Murat B. Sesli güldüm,, Allah'ta sizi güldürsün

@bilalfidanboy Valla biz bisiklet sürmüyormuşuz onu anladım. Öncelikle geçmiş olsun bu kadar sakatlık sebebi çok zorlamak mı acaba yoksa bisikletten önce de varmıydı bu sakatlıklar.

Strava kayıtlarından gördüğüm kadarıyla otoban kullanıyorsunuz aman dikkat.

Asıl atlanan nokta hedef!

Yani neden performans yapacağız? Neden yapalım. İnsanların çoğunda gelişen performansın bi tık önünde egoda gelişiyor.

Kendimden örnek verirsem ben kafayı dağıtmak için sürüyorum. Hayatın yorgunluğunu atıp eve mutlu dönmek için. Ama bi gruba gidip sürecem dediğin zaman x birisi gelip “bunu böyle yapacaksın, bunu şöyle yapacaksın” diye ahkâm kesmeye başlıyor ya. Şartel atıyor ayar kaçıyor bende. Adam gelmiş “tırmanışta düz git sağ sol yapma” diyor. Ondan hızlı tırmanıp onu sollamana uyuz olmuş çünkü.

Kabaca her “grup”ta hemen bi üstünlük kurma, alfa olma derdi var. Solo 50-60 km aralığında +35 avg çıkarıyorsun zaten. Rüzgarsız zamanlarda 38-39 zorlar antrenmanlı kişiler. Neden bi grupla sürüp elalemin ağız kokusunu çekip egosunu kasmasına yardım etsin ki:) Kendi kendime mutluyum der geçer.

Ve gelecek sorulara karşın çok kişiyle sürdük ve sürüyoruz bikaç arkadaşımla beraber ama olmuyor abi. Geçen sene bi paylaşım vardı bisiklet gruplarının oluşum ve dağılma evreleri diye. O evrelere tekrar tekrar tanıklık etmeye gerek yok:)

Bizde hedef belli, sürmek. Sürüyoruz öyle yada böyle. Grupla sürmek için önce insanların egosunu evde bırakıp antrenmana çıkmaları gerek bence:) (İstisnai durumlar dışında genel durum bu şekilde bence)

Geri