Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Amoeba Hussar

Scudo
Ben de hussar kullanıyorum her parçayı değiştiririm kadroyu değiştirmem. Çok memnunum

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
kullanım çerçevesi içerisinde çok dayanıklı bir bisiklet bence.. ama farklı kullanım şekilleri için(trial vb.) uygun değildir, kırılabilir.

bende hussar kadro alıcam gzl bi anlamı varmış.Bu arada sizce iyimidir bu kadrolar.

Arkadaşlar Formunuza yeni katıldım bende Ünv Yıllarından beri bisiklet hastalığına katılmışlardanım. Şu anda Hussar kullanıyorum ve hic bir sorun yaşamadım hemen hemen yaklaşık 3000 ya da 3500 km olmuştur (zinciri eskimistir diye değiştirdim).Standart özelliklerini biraz değiştirdim Alivyo set felan taktım 2.5 yıldır kullanıyorum. Özellikle bu spora başlamak isteyen arkadaşlara başlangıç için tavsiye edeceğim bir marka :)

@grungemre

amoeba hussar jump xc kadrosu değildir. DJ kadrosudur. kırılmaz demiyorum ama kırılırsa garantiden yenisiyle değiştirilebilir.

arkadaşlar bir hafta kadar önce hussar aldım.vitesi ön büyük dişliye atarken sorun çıkıyor ve zaman zaman önde büyük dişlideyken kendiliğinden bir çatırtı ile sanki vites değişecekmiş gibi oluyor sorun nedir sizce

@icewinefire

bisikletler kullanılmaya başlanıldaktan bi süre sonra fren ve vites tellerinde bollaşma oluyor. muhtemelen size de böyle olmuştur. aldığınız yer mutlaka garanti veriyodur, oraya götürerek tamir ettirebilirsiniz..

kısacası vites ayarı yapılmalı :D

@Anıl Kuşaksız

Evet, sanıyorum sanki bu Arabalarda motor açılması, motorlarda da yalnış hatırlamıyorsam rodaj diye geçiyor :D .Bizim bisikletlerimizde de aynen böyle :)
Kullanmaya başladığımızda bir şeylerin yerine tam oturabilmesi için bazen son ayarlamalar istiyor. Anıl arkadaşımızın da dediği gibi ilk kullanmalarda böyle şeyler olabiliyor. Küçük bir vites ayarıyla aldığınız yer hemen sorununuzu halledebilir.

Esen kalın

hussarı 2. el 350 tl'ye aldım 1000 km de tık yok maşlh ;)
tavsiye ederm..........

ama tarihe baktım 2008 :D çok mu geciktim :D

ben de 2. el hussar a bakıyorum. bütçem de hemen hemen IamJoe adlı arkadaşla aynı.

ankara'da öğrenciyim, şu an herhangi bir bisiklete sahip değilim. 1,78 boy'um ve 65 kilo ağırlığım var. ne tarz bir bisiklet alacağım konusunda kararsızım ancak forumdan okuduğum bilgiler doğrultusunda MTB tarzının uygun olacağını düşünüyorum. zira mezun olduğumda memlekete götürüp dağda bayırda binme ihtimalim de var.

bir yandan da ankara'daki bisikletçi arkadaşların turlarına katılmayı düşünüyorum. hoş, şu anki vücut kondisyonumla polatlı'ya ya da kızılcahamam'a gitmek zor olur gibi geliyor ama ucundan başından bir yerlerden başlamak lazım ne de olsa.

bu turlara da katılabilmemi mümkün kılacak aynı zamanda toprak yolda da sorunsuz kullanabileceğim ucuz ama kaliteli ( herkesin aradığı gibi :]) bir bisiklet arıyorum.

hussar hakkında yapılan yorumlar kötü yönde değil gördüğüm kadarıyla. kullanılan malzemeleri onunla aynı fiyat aralığında olan diğer bisikletlerle karşılaştırdığımda önerilen bisikletlerden daha kötü olmadığı hatta bazı artı yönlere sahip olduğu kanısına da vardım kendi çapımda. açıkçası rengi ve yapısı da hoşuma gitti ancak 1. el fiyatları bütçemi bayağı aşıyor.
2. el için de (her şeyin 2. el'inde olduğu gibi) güvenilir satıcı bulma konusunda şüphelerim var.

hussar veya hussar sınıfında 2. el bir bisiklet arıyorum. bu konuda tecrübeli yazar arkadaşlarımızın yorumlarını, önerilerini bekliyorum.

hussar gayet şık ve güzel bir bisiklet. ankara'da gidip doğrudan bakma şansın olursa eğer, sedona alt modelleri, kron xc 500 (veya o fiyatlara bulursan xc 1000), geotech ve son zamanlarda önerilen salcano bisikletlerden ikinci el alabilirsin. 350 TL'ye sıfır düzgün bir bisiklet alman çok zor, ikinci elden de şüpheliysen dediğim gibi mecburen ankara içinden arayacaksın.

bisiklet boyu olarak, daha çok arazide debelenirim yaparim dersen 17", hafif arazi ve yol ağirlikli kullanacaksan 18" bir kadro boyuna uygun olacaktir. 16" arazide bile küçük gelir.

• Beğen
Tepkiler: ns06
cevap için teşekkür ederim. yarın aramaya başlayacam. önce delta sonra erdoğanlara gidecem kısmetse.

vites ayarlamalarının nasıl yapılacağini gösteren bir kaynağa erişin (tonla var google araması yapmanız yeterli) ve acilen ayarlarin nasil olduğunu öğrenin. vites ayari gibi bir ayari bisikletçiye yaptıracaksanız ileride daha çok başınız ağriyacak demektir.

fren - vites kablolarında ve jant tellerinde ilk kullanımda esnemeden ötürü bu tip kaymalar özellikle ilk zamanlarda çok olur. 30 gün sonra ilk bakıma götürmeniz ve bisikletçinizin de bundan ücret almaması gerekir. tüm jant, vites/fren ayarlarını, gevşeyen vb yerler varsa bunların bakımını yani genel bir check up yapması lazim alete.

ama dediğim gibi tez elden bu işi araştiriverin ve öğrenin. lastik yamamak, zincir çıkartıp takmak (kırılınca tamir etmek), fren ayarı, temizlik yağlama gibi işlemleri yapmayı bilmeniz çok yararınıza olacaktır.

arkadaşlar teşekkür ederim .bisikleti ankara erdoğanlardan internetten getirttim. dolayısıyla götürüp ayarlattırma şansım yok ama dediğiniz gibi ayarları kendim yapmayı öğrenmeyi düşünüyorum

arkadaşlar internetten aldığım amoebanın pedalları klasik tarzda geldi ama amoebaparts.comda hussarın pedalları aşağıdaki linkteki gibi acaba benim pedallar orijinal değil mi yardım edermisiniz lütfen

http://www.amoebaparts.com/amoeba/english/products/02index.php?title1=MTB%20PARTS&title2=HUSSAR%20MTB%20SERIES&model=PE-HUSSAR

@ns06

dostum bende geçen sene hussar aldım. sıfır almıştım. bir seferi sağlam olmak üzere birkaç kez kaza atlattım. maşallahı var beton gibi çıktı. biraz ağırlık problemi var. tüm bunların dışında sorunsuz bir alet. 0 km alabilirsen çok uzun seneler kullanırsın derim.
şimdiden iyi pedallar.

• Beğen
Tepkiler: ns06
@ns06Fiyat ve performans açısında Ameoba Hussar ihtiyacı yeterince karşılaycak bir bisiklet. Kadrosu aliminyum olması ve sanıyorum ışıl işlem ile güçlendirilmiş olması kadrosunu dayanıklı kılıyor. Birde kadroya ömür boyuda garanti veriliyor. Pek emin değilim. Üstünde standarta benimkinde rts maşa vardı vites aktarmamı ben alivyo ile değiştirdim elçikler, suluk yeri ve tutma yeri içinde ameoba seti taktırdım harika bir bisiklet oldu ve uzun zamandır kullanıyorum (2,5 - 3 yıldır) daha tık demedi. Henüzde değiştimeyi hiç düşünmüyorum. Sana tavsiyem yeni başlayacaksan seni rahatlıkla götürür. Biraz bütçe diyorsan harika bir bisiklet. Sınıfının benzerlerine bakarsan neredeyse 4/2,5 'i kadar.
İyi Pedallamalar .

Benim Ameobam ;)
http://i42.tinypic.com/2ege07d.jpg

Geri