Scudo Sports

Amortisör hakkında bilgi

@mariokaldato
Ah bilsem. Furç bu (link) aldığım kişiye sorayım desem kendisi kargonun ne kadar tuttuğunu sorduğumda ona bile cevap vermedi. Ben de zaten furç fiyatına 20.5 kadroyu bulmuşken alıp geçeyim kafasındaydım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Salcano NG 650 bisikletimde sr suntour XCM kilitli maşa var. Maşamın borusunun içine girdiği yerde ön frene basıp ileri itince hafif bi boşluk , sallantı oluyor. Bu boşluk neden kaynaklanıyor. Bisiklete bi zararı olur mu.

Merhabalqr öncelikle uzun zamandır kullandığım Btwin Rockrider 340 isimli bisikletime orta amortisör takmak gibi bir projem var ancak yasadigim sehirde bunu yapabilecek kurum veya kişi bulamadım.(2-3 gündür araştırıyorum.) Elimde KNT ve Carelle marka kadro amortisörleri var bunları sanayide alimunyum alaşım ile kadroya bağlasam çok mu masraflı olur yoksa bunlara hiç gerek yok gidip yeni bir bisiklet almak mı daha mantıklı karar veremedim.

• Beğen
Tepkiler: melihonal
Merhaba Bu Gün Bisikletimle Parkta Gezerken Küçük Bir Çocuk Bir anda Önüme Atladı Ve bende sağa kırdım duvara vurdum on tekerı kaskım vardı allahtan kafamı vurdum bende sıkıntı yok ama bisiklette sıkıntı var ön süspansiyonum eğildi ama yağ felan boşalmadı bısıkleti 900 tl ye almıştım gayet iyi bir bisikletti zar zor aldım yeni maşa alacak parayı denkleştırmem zor fazla masraf istemiyorum eğilme çok fazla değış bisiklet yürüyor ama pedal tam ileri doğru bakarken ondeyken sağa yada sola dondugumde pedala sürtüyor teker bu süspansiyonun değişmesi mi lazım yoksa eğilme düzeltilir mi herhangi bir çatlak yok.:(

Amortisörler

Süspansiyon sistemi bir nevi fırlatma sistemidir. Engebeli yollarda gelen darbeyi ters yöne çevirme görevini yerine getirirler. Böylece sarsıntıyı en aza indirirler. Amortisörler, gelen bu darbeleri emerek yok ederken, süspansiyonlar ise aracı fırlatacak güçte bir kuvvet uygulamak zorunda kalabilirler. İşte bu gibi durumlarda, amortisörler; süspansiyondan gelen fırlatma gücünü absorbe eder ve arabaların kasisli ya da çukurlu yollardan geçtiklerinde fırlamalarına engel olurlar. Bende süspansiyon hakkında tüm bilgileri bu yazıdan öğrenebilirsiniz: (link)

@Lifeasdf Dostum BTWİN340'ın ortada bir maşa takacak yeri yok ve sanırsam sen orayı kestirip bir amortisör takmak istiyorsun. dostum sen orayı kestirip yerine amortisör takarsan bisikletin yapısı bozulacağı için çok sorunla karşılaşırsın kadronu kırabılırsın,yaralanabilirsin,ömür boyu garantiden çıkar bisiklet en iyisi sen BTWİN340'ını sat para biriktir BTWİN540 yada BTWİN520S al hangisini tavsiye edersin diye sorarsan BTWİN540 ı tavsiye ederim Orta amortisörü olmasa bile 520S den daha İyi.

Geri