Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Amortisörlü maşadan düz maşaya geçiş

@jef

arkadaşın bahsettiği 650 gramlık rigid maşa sanırım kaçkar da 80usd ye satılan rigid maşa oda 650 gram dı.

Scudo
@jef

Ben Mosso marka maşa kullanıyorum.Bu arada duruma göre maşayı satma düşüncem de olabilir.İlgilenen arkadaşlar mesaj atabilir...

eevt arkadaşlar bgn kaçkar dan rigid maşa alıcaktım ama frenlerimin maşayı patlatabileceğini söyledi serkan. frenleri değiştirmeden düz maşaya geçemiycem sanırım magura hs11 hidrolik V ondan da çok memnunum.

süspansiyonlu maşaya devam :)

eevt arkadaşlar 1 haftadır düz maşa kullanıyorum düşünenlere tavsiye ederim. ben şahsen çok memnunum.

ön fren ayarlarımın yumuşatılmasıyla sorunsuz şekilde kullanmaktayım

kadro yuda değiştiriceğim için bekliyorum onuda değiştiriyim öyle yayınlıycam fotosunu

@tolga koc
Bu noktaya geldiyseniz doğru önerme şudur;

Hem maşa, hem kadro, hem de bisikleti kullanım hedefi değişiyorsa; en iyisi eskisini satıp amaca uygun bir bisiklet almaktır.

28 teker bisikletlerin çeviklik ve manevra yeteneği 26 teker mtb ler kadar iyi olmuş olsaydı emin olun bu tercihi yapmak durumunda kalmıycaktım

Merhaba, Salcano City Fun 60v bisikletim var. Ön maşasında kitlenebilir özelliği yok. Yokuş çıkarken yoruyor düz yolda bile etki gösteriyor ve ben çoğunlukla engebeli olmayan yollarda sürdüğüm için benim için çok gereksiz bir özelliğe dönüşüyor ve düz maşa ile değiştirmek istiyorum sormak istediğim soru ise
Bu değişimde bisiklette herhangi bir sorun olur mu ?
Zoom CH120 Alüminyum Taçlı 700C Amortisörlü Maşa, markası bu piyasada ki değeri nedir arattığımda ne yazık ki bulamadım bu işle ilgilenen birileri bu konuda yardımcı olabilir mi, değişim sırasında kazıklanmak istemem..

@Arkions
Masanizin 2.el degeri beni yanlis anlamasaniz cöp yada vermeden alici bulursaniz ihtiyaci olan birisine hediye edebilirsiniz. Düz masaya gelince bisikletinize her hangi bir zarar vermez aksine suanki masadan sizi kurtarir, bisikletiniz yaklasik 2 kg hafifler ve daha zevkli bir sürüs saglar, böylece sizde bisikleti daha cok seversiniz.

@Arkions maşasın değeri 25-30 tl zoom maşa olarak geçer satarsanız alıcı bulur

Cevaplarınız için teşekkür ederim

Bu değişimi yapmış olanlar var ise benim de bir sorum var. 26 teker maşalı bş amörrüsörlü maşa yerine 28 sabit maşa takabilir miyim mantıklı olur mu 26 takarsam sanki çok öne eğilecek gibi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@karanbatu
Usta ben bi zman mtb me taktim duz maşa ama hala emin bile olamiyorum taktigim masa 28 mi 26 mi diye .

Cok karisik mesele yeminle :D cok zor bulunuyor buldugununda bir evelinde mtb de takili olan amartisorlu maşa ile bacak uzunluklarinin aynı olmasi lazim
2017-12-25_16-10-23_HDR.jpg

Maşani bir olc bacak uzunluklarinin sonra takmayi dusundugun 28' masanin bacak olcusunu al

Ben geçen yıl Ghost Cross 9000 bisikletin amortisörlü maşasını çıkartarak çinden aldığım alüminyum düz maşa taktım. Çıkarttığım maşa kilitli olduğu için zaten hep kilitli kullanmaya alışıktım . Yaklaşık olarak 1.5 kilo kadar bisiklet

hafifledi. Elde edilen hafiflik bence çok iyi. bisiklette her hangi bir alçalma olmadı , hatta ben maşayı takarken hiç boynu kesmeden araya parça atıp boğazı en üste gelecek şekilde taktım. Oturma pozisyonunu daha dik hale getirdim.

Yolun titreşimine yol bisikletinden dolayı alışıktım zaten , kalın tekerler ve düşük hava basıncı bence yeterli konforu sağlıyor. Bu tip bir şey yapmayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Çinden aldığım maşayı alırken konik ve düz

olmasına dikkat etmek lazım. Ayrıca disk fren bağlantı noktası için de aparat lazım olabiliyor.

Geri