Scudo Sports

Amsterdam = Bisiklet!

basri

Forum Demirbaşı
Tepki
1.321
İsim
Tuncay Özışık
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Look
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

Birçoğunuz biliyordur Amsterdam'ın bisiklet cenneti olduğunu. Buyrun aşağıdaki adrese bir göz atın. Acaba bizim ülkemizde de böyle şehirler olacak mı? :)

(link)

Bu resimleri çeken kişi şehrin önemli bir kavşağına yerleşmiş ve toplam 73 dakikada oradan geçen bu kadar farklı bisikletli çekmiş! Benden yorum yok :D

Hoşçakalın

Scudo
dünyanın en mutlu insanları onlar olmalı... ne egsoz dumanı var ne motor gürültüsü, oh ne güzel... orada olmamız lazımdı bizim, ne işimiz var burda ya!

• Beğen
Tepkiler: çağdaş
Ne güzel bisiklete verilen değer ve insanların bisiklet düşkünlüğü. Bizde de bir gün böyle olacak elbet ama ben görür müyüm, torunum görür mü bilemem :D Ama ben de büyük şehirden kaçıp sakin bir yerde yaşamak, bisiklet, doğa yürüyüşleri, dinginlik istiyorum. Bunu yaşayabilenler de var aramızda, değil mi Cihan abi :)

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Yaaa arkadaşlar gözlerime inanamıyorum burası aynı mini bir Türkiye trafik modeli gibi ama kullanılan araçlar farklı! fakat araçlar aynı ülkemizdeki gibi tıka basa dolu yolculuk yapılıyooo(azami yolcu kapasitesi üzerinde seyir ediliyor ve hatta sonradan ektra koltuklar ilave edilerek yolcu kapasitesi genişletilmiş!:D) VE yolda seyir halindeyken trafige aldırmadan telefonlarla konusmak da cabası!:p vayy bea!!!:D ama bisikletle!!!!!:eek:
Bisikleti alan işine gidiyor, cocuklarını gezdiriyor, kız arkadaşıyla takılıyor hatta üzerinde iş(work & travel:D) yapıyorlar ve hatta vs..:D bu kadarı da pes!!
Fotografçı Amcamın anlatış tarzı ve dikkat çekmek istedigi noktalar çok güzeller zaten kırmızı yazılarla ve dipnotlarla gerekli yerleri açıklıyor !!

http://www.ski-epic.com/amsterdam_bicycles/pu5b_man_three_children_and_dog_all_on_bike.jpg

çok güzel bir yer gerçekten.
bizde normalde bisiklete binen bayanlara öküz gibi bakıyorlar..
birde etekle binicekler burda :D görsen o zaman şenliği..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Şu resimleri gördüm ve gerçekten utandım yani o kadar bilinçsisiz ve çağdaş değiliz ki arkadaşımın da dediği gibi burda bir kız bisiklete bindiği zaman öyle bir bakılıyor ki anlatamam.Neyse paylaşımınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
ıns turkıyede bır gun boyle olur olmadı zaten cocuklarımı amsterdama gonderırım bu gıdısle

bunun kadar olmasada osmaniye ilimizde cok bisiklet kullanan var özellikle her dükkan da ve evde en az iki tane bisiklet var

@mekatronik

Mekatronik merhaba,

Elinde Osmaniye'de bisikletli yaşama ait fotoğraf var mıdır? Veya bir şekilde onlara ulaşıp burada yayınlama fırsatın olur mu? Paylaşım için şimdiden teşekkürler.

Sevgi ve saygılarımla.

Merhaba ArkadaŞlar GerÇekten Hollanda Bu Şekİlde Sadece Amsterdam Da DeĞİl Dodrecht Roterdam Hepsİ BÖyle Yanİ Hemen Hemen TÜm Ülkede Ayni Bİsİklet Sevdalilari Var YaŞayiŞ Tarzlari Bu Dedemde Oradaydi Ve 74 YaŞinda Vefat Ettİ O YaŞinda Bİle Bİsİkletİn Üzerİnden İnmedİ Heryere AliŞverİŞe İŞe Spora MaÇa Hep Bİsİklet İle Gİderdİ Oradakİ Şart Herkesİn Bİsİkletİ Olmali TÜrkİyedkİ Gİbİ SÜper Bİr Araban Olsun AnlayiŞi DeĞİl....saygilar

Asil Ben TeŞekkkÜr Ederİm GerÇekten GÜzel Bİr Konuya DeĞİnmİŞsİnİz TÜrkİye Bazi Şeylerİ AŞmasi Gerekİyor

Merhaba,

Konu hakkında yazılanları sabırla bekledim. Baktım kimsenin "nedense" dikkatini çekmedi, yazmadı. Herhalde bende bir anormallik var dedim ve yazıyorum:

Bebeler, çocuklar dahil bisiklete binen kimse kask takmıyor!!!!! Sebebi herhalde aşağıdakilerden biridir:

a) Amsterdam'da kask bisikletten çok daha pahalı bir malzeme.
b) Kask takanlara yüklü para cezası kesiliyor.
c) Herkes usta binici, kimse bisiklet kazası geçirmiyor.
d) Amsterdam'lılar sadece bisiklet kullanmayı öğrenmişler.
e) Hiçbiri

Yorum sizlerin. Amsterdam kadar yüksek kültüre sahip bir ülkenin vatandaşlarının herhalde bir bildikleri vardır :)

Hoşçakalın

@basri

Hiçbiri... Kask Türkiye gibi yaşamanın bile şansa bağlı olduğu ülkelerde gerekli olsa da oralarda ihtiyaç duyulan birşey değil. Ben de Almanya'dayım ve burada da neredeyse hiç kimse kask takmıyor. Fakat bu kuralsızlık olarak algılanmamalı, zira en küçük ps'e sahip mobletlerde bile kask zorunluluğu var, ve takmayan 1 kişi bile göremezsiniz.

Kısacası bu ülkelerde sürücüler arasında saygı var. Yaya geçidinden geçerken arabalar önünüzde durup geçmenizi bekliyorsa, kaldırımlarda yollarda ışıklarda kavşaklarda bisiklet yolları en güvenli şekilde ilerlemenize yardımcı oluyorsa, ve siz de bisiklet sürücüsü olarak yayalara ve sürücülere saygı duyuyorsanız kask takacağınız en gereksiz şey olur...

Bu arada Almanya'nın Münster şehrinden birkaç kare paylaşmak isterim sizlerle. Bunlar da Avrupa'daki bisiklet kültürünü gözler önüne seriyor;

Şehir merkezindeki açık park alanı:

http://img.skitch.com/20080615-ci5swgu82yaqg1m7axx4hcsta.jpg

Yine şehir merkezindeki kapalı park istasyonu:

http://img.skitch.com/20080615-f26yijke1higt776wnmh8wpm46.jpg

Bisiklet istasyonu dedikleri bu olay gerçekten çok güzel... Bisikletinizi istediğiniz zaman gelip bırakıyorsunuz, kilidiniz sizde kalıyor ve istediğiniz zaman geri alabiliyorsunuz. Sürekli gözetim altında tutulunca çalınma riski de sıfıra inmiş oluyor. Günlük kart 70 cent, aylık ve yıllık alınca bu fiyat acayip düşüyor.
İstasyonu en çok kullanan kişilerse başka şehirde yaşayan üniversite öğrencileri. Sabahları trenle gelip bisikletlerini alıyorlar, akşama kadar kullanıyorlar. Akşamları da bisikleti buraya park edip evlerine dönüyorlar...

Bu da kavşaklarda rastlayabileceğiniz bisiklet yollarından biri:

http://img.skitch.com/20080615-t4nuwxqjrhujqgmx96rrnj8t1u.jpg

sevims hocam emeginize saglık!! gördüklerim gerçek mi?:eek: diyemiyecegim çünkü gerçekmiş :eek:
Bence en baştaki temel sorun bisikleti bir ulaşım aracı olarak görmüyoruz:(!, nedense motorlu araçlarla zamandan tasarruf düşüncesi hakim!! :eek: fakat o benzine verilen dolar üzerinden vergiler ve motorun bakımı için yapılan onca harcamalar kazandıgımız zamandan onca şeyleri heba ediyor hatta ... neyse söylemiyeyim bizim gibi ülkeler (Gelişmekte olanlar..:D) yabancı ülkelerin pazarı haline gelmiş olan ülkelerdir maalesef ki:( yöneticiler sagolsunlar her gecen gün orataya gereksiz yeni bir kriz ortaya atmakla meşguller Biz ortada cebelleşiyoruz sanırım maalesef!!:(:(:(:(

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege ve halp
http://www.ski-epic.com/amsterdam_bicycles/pp2b_amsterdam_bicycle_old.jpg

amsterdam-amsterdam varsa yoksa sensin,,dünyanın bisiklet başkenti,,newyork neki hikayeeeeeee

@Kudret Kurtcebe
Of of dedim yine içimden. İmrenmemek elde değil. Ceketle pantalonla şapkayla her gün her telden ne güzel. Paylaşım için sağol kudret abi

kask tak
@basri

Kask takmıyorlar çünkü;
1- Hollanda düz bir ülke ve şehir içinde kimse hızlı gitmiyor,
2- Bisikletler için özel yollar var, nadiren arabalar ile birlikte gidiyorsunuz ondada şoförler çok bilinçli ve saygılı,
3- Tüm bisiklet sürücüleri (çok az istisna olabilir) inanılmaz bilinçli ve saygılı, kimse tehlikeli hareket yapmıyor,
4- Şehir içinde Bisiklet bir ulaşım aracı olmuş, insanlar bisiklet trafiği içerisinde güvenli sürmeyi öğrenmişler, buda tehlikeyi azaltıyor.
5- Şehir dışında ve uygun yollarda yol ve mtb kullanan herkes kaskı bırak sanki sporcu gibi ful ekipman giyinir. Zannedersin ki profesyonel bisiklet takımı antrenman yapıyor,
6- Şehir içinde otomobil kullanırken bizlerde kask takmayız ama otomobil yarışlarında ve sporlarında mutlaka sürücüler kask takarlar, buda bunun gibi bişey,

Hollanda Roterdam'da üç yıl yaşadım. İnanılmaz keyif aldım ve oranın sayesinde 40 yaşından sonra bisiklete başladım ve hala biniyorum hatta oruçluyken bile, Sadece şunu söyleyeyim anlatılmaz, yaşanır.

Geri