Scudo Sports

Anadolu yolcuları

Pazar günü yaptığımız Sirkeci - Belgrad rotasında 100km'lik sürüşümüzden kareler;

IMG_20180729_065548.jpg

IMG_20180729_080748.jpg

IMG-20180729-WA0023.jpg

Bu da sürüş sonrası Velosiesta'da moladan; (Anadolu yakasındaki tek bisiklet kafe)

IMG_20180729_142846.jpg

@trainspotting35
Pek hoş olmuyor o. Dağ - Şehir bisikleti ile grup sürüşünü takip etmeye çalışmak işkence, kimseyi geride bırakmamak için arkadan geleni beklerken nabızların düşmesi ayrı işkence oluyor. İki taraf içinde keyifsiz bir durum açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Scudo
@BerkEvren Elbette öyle oluyor ama çok kırıcı olmadan yol bisikletsiz gelme demenin en güzel yolu bu şekilde oluyor. Biz 1-2 sefer denedik tövbe eden arkadaşlarımız oldu. Gidip yol bisikleti alan arkadaşlarımızda oldu. :):):)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@trainspotting35
Bu noktada faydalı bir yöntem tabiki :) Bizde de oldu yol bisikletine geçiş yapan. Ama baştan bir şekilde belirtmek önemli.
70-80 km'lik turda ilk mola 35. km'de, sonra finişte oturup kahvaltı ederiz, onun dışında durmak yok dediğiniz zaman keyfine turlar yapan adama, küfür etmişsiniz gibi oluyor zaten :D

Anadolu Yolcuları olarak 9 günlük tatilde de boş durmadık bol bol sürüş yaptık;
(Bostancı - Orhanlı ve Belgrad - Rumeli Feneri sürüşleri)

IMG_20180826_073022.jpg
IMG_20180820_071623.jpg
IMG_20180819_100419.jpg
IMG_20180826_071118.jpg

30 Ağustos'ta yine fırsatı değerlendirip yollara düşüyoruz;
(link)

Öncelikle başlık içeriğin vermek istediği amacı karşılamıyor. İçerik oldukça zengin ama başlık çok sönük kalmış. Öylesine girip bakmamış olsaydım bu grubun etkinliklerini takip etmekten mahrum kalacaktım.

elinize bacağınıza sağlık arkadaşlar...

gidilen güzergahları bir inceledim de...
henüz o parkurları bitirebileceğimi sanmıyorum... bana işkence olur, sizi de yavaşlatacağım için size de işkence olur...
2019'a biraz daha kuvvetlenip, bisikleti de değiştirip ( mevcut durumdaki triban 500 yeterli olmayabilir) umarım aranıza katılabilirim...
daha yokuşsuz parkura denk gelirsem yine de katılmayı düşünebilirim...

@Noldor En kısa sürede bekliyoruz o zaman sizi.
@Noldor
Grubumuzdaki Triban 500 her düzlük ve yokuşta en önde gidiyor haberiniz olsun. Markalara, modellere takılmayın önemli olan sürücüdür :harika:

@Noldor
Biraz idmanla 2019 gelmeden sürüşlere katılabilirsiniz aslında. 1-2 Ay düzenli sürüş bile çok fark yaratacaktır :harika:

@Noldor
Yokuşsuz sürüş planlamayın derim. Hatta kendini bisiklet grubu gibi tanıtıp yokuşsuz sürüşler planlayan gruplara itibar etmeyin :D:D

cevaplar için teşekkürler hocam...
ama şu ana kadar bostancı - pendik - kadıköy arası düz yolda gidip geliyorum sürekli...
ortalama 35-40km yol yapıp eve dönüyorum... (max.50 km)
ara sıra yalovada yokuşlu bir parkura gidiyorum, ama sizin çıktığınız yerlere bacaklarımın yeteceğini sanmıyorum...

bazen de veldroma gidiyorum, malum diğer yerlerde sürekli yola atlayanlar olduğu için dur kalk yapmak gerek...
durmadan uzun mesafe çalışabilmek için uğruyorum...
orada milletin her 3 turda 1, tur bindirdiğini gördüğüm için acaba triban500 yetmez mi demiştim...
demek sıkıntı bisiklette değil, benim bacaklarda :)

yine de garanti olsun, bu sene biraz daha çalışma yapıp seneye katılmaya çalışayım ben...

bir de, bisikleti alırken çok şuursuzca almıştım bir arkadaştan...
181 boyla M kullanıyorum... sanırım o da performansı kötü etkiliyordur..

@Noldor
Bizimde sık sık kullandığımız bir rota paylaşıyorum. Haftada bir yapın, 1-1,5 ay sonra tekrar kontrole gelin :harika: Sabah erkenden başlarsanız (06:00 / 06:30 gibi) hiç dur kalk yapmadan tamamlarsınız rotayı. Düz sahil yolu malesef gelişim için çok yetersiz. Bu tip tırmanışlar şart :harika:

(link)

@BerkEvren Berk Bey bu rotada ortalamanız ne oluyor acaba.

@trainspotting35
Katılanlara ve sayıya göre değişiyor aslında. Şürüş öncesi performans yapmak isteyenler belirtiyor (Pelotonu bozmamak adına) Isınma sonrasında ana gruptan kopuyorlar, belirlediğimiz mola yerinde buluşuyoruz.
Bu rotada son sürüşte ana grup 30 ortalama ile kopanlar 34 ortalama ile sürmüştü.

@BerkEvren Maaşallah buna benzer biraz daha irtifalı bir rotamız var biz maksimum 27,5 ortalama yakaladık. Bizim ekip biraz yaşlandı galiba. :):):)

Aranıza katılma imkanım yok ama konuyu takibe aldım. İlgiyle izleyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Grup Masallah makine gibi. Cok keyifli bir surus gerceklestirmistik

• Beğen
@19tunahan93
Instagramda;
(link)

Stravada;
(link)

Sayfalarından sürüşlerimizi, etkinliklerimizi takip edebilirsiniz

@trainspotting35 @Cevat_MD

Gruba katılma imkanım yok veya bizim ortalama düşük kalmış diye düşünmeyin. Grubun en yavaşlarından biriydim, zira yol bisikleti serüvenim 2017 Temmuz ayında başladı. Şimdi bu grupla bir çok turu rahatlıkla tamamlar hale geldim. Mümkün olduğunca idman, biraz düzenli beslenme, nabız idmanları vesaire derken bi bakmışsınız peloton içinde akıyorsunuz. Bu grup henüz çok yeni ve biz de bir çok şeyi zamanla öğreniyoruz. Mesela geçen hafta bayram öncesi bir cafe'de buluşup sürüş kuralları, ısınmalar ve molalar hakkında değerlendirme ve tartışmalar yaptık. Ortaya harika sonuçlar çıktı. Şimdi grup kopmadan önce pelotonu çeken arkadaşlarımız 25-28-30-32 gibi süratlerle grubu bir güzel ısıtıyorlar. Ara ara nabzı biraz yükseltip sonra tekrar düşürerek bizleri ve kendilerini ısındırıyorlar. Bunun bile inanılmaz faydasını gördük.

Kendimden örnek vereyim. Bildiğiniz üzre Bostancı Nero başlangıçlı 40km bir TT rotası var. Köprüaltı yokuşunu da tırmanıp geri dönüyorsunuz ve yaklaşık 40 km gibi bir rota koşulmuş oluyor. 24 Nisan tarihinde bu rotayı 26.5 ortalama ve 171 nabız ortalaması ile bitirmişken 3 hafta kadar önce aynı rotayı 26.4 ortalama ile 145 nabız ortalaması ile tamamladım. Hala gelişmem gerekiyor ama şu an bile 41 yaşında biri olarak ortaya çıkan sonuçlar beni çok memnun ediyor.

@soulless

Katılma imkanım yok derken yanlış anlaşılmasın. Öncelikle İstanbul'da yaşamıyorum, diğer bir sebep de ben dağ bisikleti kullanıyorum. Bir yol bisikleti alırsam İstanbul'a geldikçe faaliyetlerinize seve seve katılırım ama şimdilik biraz uzak duruyor.

Faaliyetleriniz gıpta ederek izlemeye devam edeceğim.

• Beğen
Haftalık düzenli sürüşlerin yanında Edirne'de ilk kez yarıştık grup olarak. Bu hafta Çeşme'de de yarışacak arkadaşlarımız var ayrıca.

IMG_20181028_082610_1.jpg

A1.jpg

Sürüş duyurularımız için instagramda (link) hesabını takip edebilirsiniz.

Geri