Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Analog Gösterge

sagnol

Üye
Tepki
2
Arkadaşlar yıllar önce bende analog gösterge vardı. Geçenlerde aklıma geldi, sizce bunlardan hala bulma şansımız var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: S26
Scudo
@sagnol

Mahalle aralarında bulunan bisikletçilerde var.

iyiki hatırlattın ya, güzel olabilir... biraz nostalji gibi. yeni bisiklette değil de, ticari :) amaçlı kullandığım eski bisiklete düşünüyorum. içini açıp gösterge ışığı falan da koymak kolay olur sanıyorum, büyükçe oluyordu sanki bunlar.

bu arada küçükken (ani frenlerde mesela) göstergenin bisiklet durduktan sonra yavaşça 0'a inmesi çok hoşuma giderdi.

Sanırım onların çalışma sistemi biraz ilkel kalıyor.Ben bir keresinde taktırmak istemiştim ama nasıl çalıştığını öğrenince vazgeçtim.Jant teli,temas halinde olduğu göstergenin telini sürekli çeviriyor(Bu tel ince bir borunun içinde maşanın ucundan göstergeye kadar uzanıyor ve tamamı borunun içinde dönüyor.).Hepsinin çalışma şekli aynımıdır bilmem ama benim gördüğüm böyleydi.Yani kullanışlı bi'şey değil önermem.

Bence de.Ağırlık bir yana,boşuna enerji kaybı.

Analoglar mahalle arası bisikletçilerde var
Ancak biraz büyük ve ağırlar
Bi ara çok hoşuma gidiyorlardı :rolleyes:

benimde ööle aklıma geldi eskiden çok kullanırdık. Şimdiki bisikletlere yakışmaz zaten, ağırlık vs. gibi nedenlerde haklısınız bende sadece ööle nostalji olsun diye sordum. :)

maosxs, sizinde dediğiniz gibi durduktan sonraki o yavaş düşüş çok hoştu gerçekten. :)

Geri