Scudo Sports

Android telefonu yol bilgisayarı yapmak ???

Tepki
4
Bisiklet
Cube
Merhabalar,

İnternette Jarv Bluetooth 4.0 Cycling Speed and Cadence Bike Sensor for iOS and Android Bluetooth devices diye bir alet buldum. Linki şöyle:

(link)

Fiyatı 70 dolar.

Bu ya da benzeri ürünleri kullanan var mı? Strava ile uyumlu olduğu yazıyor. Sizce mantıklı mı. Ben şahsen her sürüşte cep telefonumu herzaman bisiklet taşıyıcısı ile kullanıyorum, yani veri iletişiminde bir sorun olmazsa bana mantıklı geldi...

Yorumlar için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Ürün çok iyi çok güzel de Xperia Z1'i yol gidonunda nereye koyacağım? :D

Gidonda telefon taşıma mevzusu bence şu ana kadar kesin çözüme kavuşturulmuş bir mevzu değil. Haliyle %100 verimli bir yol gibi gelmedi açıkçası bana. Bu konuda IPhone sahipleri oldukça şanslılar kanaatindeyim.

Ben Samsung S3 kullanıcısıyım. Runtastic Road Bike kullanıyorum. Android markette bedava. Stravayı da denemiştim ama performansımı online olarak paylaşmadığım için bu program daha fonksiyonel geldi bana.

Telefonunuzu benim gibi yol bilgisayarı olarak kullanıyorsanız bu aletle telefonunuzu senkronize ettiğiniz takdirde daha uzun sürüşler yapmanıza olanak sağlayabilir. Çünkü telefon bataryasının hızla tükenmesine sebep olan GPS sistemi bu alette dahili olarak sunulmuş.

Telefonun GPS özelliğini sürekli açık tuttuğunuzda inanılmaz hızda tükeniyor batarya. Ben fazla 60 - 70 km yol alabiliyorum.

Bunun dışında kadans ve hız sensörü sayesinde daha doğru bilgi verecektir diye düşünüyorum.

Alibaba.com'da bu ürünlere benzer çok daha ucuz ürünler var.

NOT: Alibaba.com Çin merkezli bir site olduğundan tedarikçilerin çoğu Çin'de.

@Y. Serdar Güler

Şarj konusu önemli tabi, bende Note2 var ve yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, yeni şarj edilmiş haliyle stravada 7-8 saat kayıt yapabiliyorum. Yani nispeten eskiyen bataryam halen bir günlük sürüşü kaydedebiliyor. Bir arkadaşım bluetooth da şarjı çok yiyor demişti ama... Şimdi acaba gps mi çok harcar bluetooth mu???

Gps açık cidden çok sarj gidiyor blackberry yeni telefon çıkarmış 3450 mah lion bataryaya sahip anca ondan alalım.

@vahapaydin

şöyle bir çanta var, bisiklet devrilse bile akıllı telefonu gayet iyi koruyor.. cüzdan anahtar gibi basit eşyalarınız da çanta içinde elinizin altında oluyor

https://i.hizliresim.com/8E2JoW.jpg

@MertAG

Serdar Güler arkadaşımız zannedersem yanılmış, internet sitesini bir daha inceledim ve sanırsam bu alette dahili gps yok, yani telefonda hem gps hem de bluetooth açık olmalı, bir diğer deyişle astarı yüzünden pahalı bu aletin...

Ben telefonumun gps özelliğini neredeyse hiç kapatmıyorum, mesleğim icabı arazide de çoğu zaman kullanıyorum bu özelliği ve bence gps tek başına şarjı hiç de fazla yemiyor, dediğim gibi sabah 10 dan akşam 7:30 a kadar stravayla kayıt yaptım. Tabi birden fazla gün tura çıkacak arkadaşlar için uygun değil ama bence telefon şarjı oldukça yeterli...

@türkay yılmaz

Ben Note 2 için böyle bişi kullanıyorum

(link)

Oldukça kaliteli bir ürün. Alt kısmı sert plastik, üst ve yan kısımları ise oldukça yumuşak ve esnek, lastik benzeri bir madde. Dokunmatik çok iyi çalışıyor, hatta bazen normalden daha iyi bir his veriyor. Ancak konuşmayı biraz engelliyor, özellikle karşı tarafa ses az gidiyor zira üzerinde ses iletimi için bir delik yok. Gidona bağlantısı oldukça kolay ve sağlam. Cırt cırtla bağlanıyor.

Ürün su geçirmez ve telefonu darbelere karşı koruyor ancak limitleri olduğunu malesef geçen hafta öğrendim... 40 km/s ile düştüm az daha kolum kırılıyodu ama ucuz atlattım... Ama telefonun camı kırıldı malesef. Böyle büyük bir kazada telefonu tam olarak koruyamadı ama yinede oldukça kaliteli bi ürün olduğunu düşünüyorum...

Ürün linkini alabilir miyim acaba note 3 icin denemek istiyorum

@hüseyingürgah

burdan çeşitlere bakabilirsin : (link)

valla benimde kafamda var uzun zamandır hem hız hem gps güzel iş :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Yurt
Tesekkurler

Geri