Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

anında yarılan racing ralph

Fatih Özgenlik

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ekim 2006
Mesaj
822
Tepki
389
Şehir
Bursa
selam arkadaşlar,
uzun süre sabrettikten sonra büyük bir özenle amoeba scud topladım kendime geçen hafta. dış lastik olarak racing ralph kullandım. araziye girdiğim ilk gün eve geldiğimde arka dış lastiğin yanağında yalaşık 2-3 cmlik bir yırtık olduğunu farkettim. iç lastik de bombe yapmıştı. zemin tarla ve orman yollarıydı ama nadiren büyük taşlar dışında zemin sertti diyemem.
sorum şu; daha 50 km bile yapmadan bu kaliterde bir lastiğin yarılması normal mi yoksa tamamen şansızlık mı.
bir de bu lastik hakkında görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler.
kalın sağlıcakla
 
Scudo
Öncelikle geçmiş olsun.
Daha önce sabit konu olarak açtığım Dünya'nın en hafif 21 lastiği konusunda bu lastik de yer alıyor.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=10512
Orada da belirttiğim üzere, birçok kullanıcısının ortak görüşü, yanaklarının zayıf olduğu yönünde.
Ne kadar ortak görüş yanağını zayıf gösterse de bu ilk kısa binişte karşılaşacak bir durum değil.
Yine de 50km'den kısa olan ilk binişte yaşanması, aldığınızda gözünüzden kaçan küçük bir yırtığın büyümseyle veya keyifli biniş anında sivri/kesici bir cismin tam da yanak bölgesine denk gelmesinden kaynaklanmış olabilir.
 
Bende İRC Avantajge Promun arka tekerde olanının sol yanağını sivri bir parke taşına kurban vermiştim. 1.5 cm kadar bir yırtık oluştu ama o haliyle epey kilometreler yapmama rağmen hiç sorun yaratmadı. İçten ve dıştan iç lastik yamasıyla yamayınca oldukça sağlam oldu. 60 km/h üzerinde sarsıntı da yapmıyor. Yırtık çok büyük değilse içten ve dıştan yamamayı deneyin.
 
bilgiler ve geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler.lastiği içerden kuvvetli bir şekilde yamamıştım. battı balık diyip aynı arazide çok daha sert bir şekilde 2-3 gündür sürüyorum ve şimdilik idare ediyor ama çok dayanmaz tahminimce.
 
Aynı yarık banada oldu:) Kaldırıma atlarken bence yardım. Başlarda 2-3cmdi ama daha sonra biraz daha büyüdü. O yarığı yama yapmak elbette zor. Onun yerine ben içerden sağlam bir dış lastik parçası koydum 7-8cm civarında. O lastik parçasını koyarsan hiç sorun yaşamadan kullanmaya devam edebilirsin;)
 
  • Beğen
Tepkiler: macerakolik
o kalıtedekı bı lastıgın boyle yarılması benı sasırttı cok kalıtelı we almayı dusundugum bı modeldı.gecmıs olsunn buyuk sanssızlık...
 
  • Beğen
Tepkiler: macerakolik
öncelikle yeni bisikletin hayırlı olsun fatih abi lastik konusunda yaşadığın şanssızlığa üzüldüm gerçekten ama schwalbe racing ralph lastiklerin yanakları gerçektende çok zayıf diyebilirim bu kanıya nereden vardığımı da soracak olursan uludağ zirve tırmanışı dönüşünde çok zorlu ve teknik isteyen bi araziden iniş yaptık ki arazide kayalık taşlık ve bunun benzeri lastikleri zorlucak bölümler çoğunluktaydı sonuç mu ? malesef elman ın ve idris abinin racing ralphleri yarıldı :( ,yine yanaklardan yarılma söz konusu bi lastiğe yaklaşık 50 $ verip böle sorunlar yaşamak kötü ama gerçekten de zorlu arazilere gelmeyecek bi lastik.
Tekrardan geçmiş olsun ...
 
  • Beğen
Tepkiler: macerakolik
Çok çok geçmiş olsun. O kadar para verip daha 50 km. olmadan böyle bir yaşanması gerçekten üzücü. Şahsen benim içim giderdi.
 
@by_cix

o inişte benim ve idrisin arka lastiklerde yarıklar oluştu.lastiğin yol tutuşu hafifiliği çok ii fakat yanaklar çok zayıf.özellikle ağırlık gören arka janta takılan lastiklerde bu problem oluşuyor.beni en çok üzen arkadaşlarda takılı 15 liralik cst ler yarılmadı olan bizim racinglere oldu:(
racing ralfler tamamiyle xc racing lasrikleridir bi nevi tek kulanımlık:(
bunları lütfen göz önünde bulundurun.çünki verilen para az değil çifti 100$
 
Çok geçmiş olsun.Bir daha yaşamamanız dileğiyle.Ancak bu kadar kalitali bir lastiğin problem çıkarması ilginç.Bu problemle ilgili firmaya döndünüz mü?Döndüyseniz firması bir çözüm üretmeyi denedi mi acaba?Saygılarımla.
 
  • Beğen
Tepkiler: Fatih Özgenlik
@jamssea


çok teşekkürler. üretici firmayla görüşmedim ama lastiği aldığım erdoğanlar bisiklet kullanıcı hatası olacağını söyledi ben uğraşmadım fazla. sonuçta lastik kayaya çarpıp yarılmış da olabilir. adamlar değiştirmeyeceklerdir.
ama erdoğanlardan lütfü abi üzerine düşeni yapıp uygun fiyata bir michelin bıraktı sağolsun. :)
 
bu yazıları okuduktan sonra schwalbe lastıklerden cok sogudum.100$ gercekten az bı para degıl we bu kadar kolay yırtılması.:( sanırım kullanacaksam ırc serac ları tercıh edecegım
 
Bu olayı paylaştığınız için teşekkürler, ben de racing ralph da karar kılmıştım,
kontrolü ve dönüşü iyi diye bunları duyduktan sonra vazgeçtim.
Marathon XR ların ününden dolayı schwalbenin modelinin bu kadar
dayanıksız olacağı aklıma gelmemişti. Üç kişinin de başına aynı şekilde
gelmesi olayın şanssızlıktan daha öte olduğunu gösterir.
Ben de IRC serac veya michelin dry düşünüyorum şuan.
 
Geri