Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ankara Gran Fondo, 19 Mayıs 2017

Ücret kısmıyla ilgili
"Toplanan katılım bedelinin tamamı Üniversitemiz bünyesinde tedavi gören Lösemili ve Transplantasyonlu çocuklara ve Üniversite bünyemizde eğitim gören 10-15 yaş arası çocuklarımıza hediye edilmek üzere kullanılacaktır."
diye belirtmişler. Yani para boşa gitmiyor. Tanımıyorum da kimseyi reklam yapıyor durumuna düşmiym:) Yolun açık olması konusunda bi fikir edinemedim. Böyle bir şey olabilir yani aksilik olup yola araç girebilir mi demek istemiş, belli bir şeridi kapatılacak mı demek istemiş tam anlamadım. Eskort sayısı yetersiz gibi şimdilik tek araç gözüküyor. Kısmen bol tırmanışlı ve kopmaların bol olacağı bir yarışa benziyor. Bunu düzenlemeleri gerekiyor gibi.

Scudo
Adana ile bunun arasında bir seçim yapmam gerekiyor gibi duruyor :confused:

Tulumtaş'dan Dodurga'ya bi xc yarışı da düzenlenebilir aslında. Tulumtaş da anneannemin memleketidir. Giderim arada dağ yollarından.

Arkadaşlar, bu fondoların tamamının 100-150 lira olması artık normalleşeceğe benziyor. Çocuklara bisiklet almak, lösemililere bağış yapmak harika şeyler ve hepimizin şüphesiz gönüllü olacağı şeyler. Fakat bu tip "bağış" etkinliklerinin her fondoda karşımıza çıkıp, yakında 200 liradan kapı açacaklarının kokusunu alır gibiyim.
Bu durum beni tedirgin ve rahatsız ediyor. Yanlış buluyorum. Bir süre beklenebilirdi. Bu ilk fondolar için yüksek katılım hedeflenip, yarış gelenekselleşip, tanınıp, yaygınlaştıktan sonra bağış işine geçilebilirdi.

Tamam velotürkün bahanesi çocuklara bisiklet, bu lösemi kampanyası, öbürü tema vakfı bağışı diyecek, öteki kızılay yardımı diyecek... Zaytung'a doğru gidiyor...

Bence rahatsızlık verici. Öncelik yüksek teşvik ve yüksek katılım hedefi olmalıydı :snzdglsn:

Eklemeden edemeyeceğim, altımızda yol bisikletini görüp "oo bunun parası vardır" deyip öpmeye çalışan mahalle bisikletçilerine döndüler iyice... :tskler:

[Sözüm meclisten (velotürk) dışarı]

Eğer ki yarış isminin başına bundan sonra havalı bir "Gran Fondo" kelimesi gelirse bilin ki bundan sonra ki yarışlarda istikrarlı şekilde ücret talep edilecektir. Tamam özel yarıştan katılım bedeli almak istiyorsun ama neden bunu bağış çatısı altında nitelendirip fiyatı yukarı çekiyorsun. Sektör bisiklet yarışlarına olan açlığı ve yoğun ilgiyi gördü, birileri bu ilgiyi değerlendirmek istiyor. Elin avrupalısı özel yarışlara 10 euro gibi bir katılım bedelle girebiliyorken bizim ülkenin kişi başına düşen millî geliri ve refah seviyesi onlardan çok daha üstün olduğu için 100-150 TL bandında açıyoruz kapıyı.

Edirne Yol Yarışı
Tekirdağ Yol Yarışı
Şanlıurfa Yol Yarışı
Uludağ Performans Tırmanışı

Bu yarışları son derece başarılı bir şekilde katılımcılardan herhangi ücret talep etmeyerek organize eden kişi ve kurumlar bisiklet sporunun gelişimine gerçek manada katkı sağlıyorlar onları tebrik ediyorum. Sponsorunuz bol olsun.

Dipnot : Velotürk'ü samimi buluyorum. Bazı yarışlarını gönüllü bağış düzeni içinde gerçekleştirmesi iyi olurdu.

Tebrik ediyorum. Güzel bir Granfondo organizasyonu olmasını diliyorum. Bu ülkede nice güzel rotalı yarışların çıkacağına inancım tam.

Granfondo katılım ücretlerinin "Eğer ucunda bağış yok ise" bedava ya da en fazla 30-50 TL bandında olmasını diliyorum.

o sıralarda ankarada olacğımdan, ben katılacağım sanırım. ama kayıt için bekleyeceğim.

Herkesin katılması gereken bir yarış arkadaşlar , özellikle 2 senedir ankarada bu yarışın yapılması için uğraş veriliyor.

UCI koç olan Salih hocanın facebookda paylaştığı yazıyı direk paylaşıyorum.

1LbMlj.jpg

"Trafik kurallarına uymak zorundayız" demek yollar kapatılmayacak demek değil mi? o_O

Ayrıca çok kafa karıştırıcı. "Keşke imkanlar el verse de bedava yapsak" demek lösemili çocuklar bağışının, yüksek ücretin bir kılıfı olduğunu anlamına gelmiyor mu? o_O

Çok ilginç şeyler oluyor, bizim hiçbir şeyden haberimiz yok görünüşe göre :snzdglsn:

Katilim sartlarinda, parkur trafige kapatilmayacak yaziyor. Yolun sagindan gidin demisler. Tulumtas'in koy yollarinda, karsidan araba gelince yarismayi birakip tek sira olmamizi bekliyolar. O yollarda bazi arabalarin ralli yapar gibi gittigini gormussunuzdur.

100 TL katilim parasi ile once ogrencilere bisiklet alacagiz diye yazdilar, sonra sayfayi degistirip bir yere bagislayacagiz dediler. Ozel bir universitenin kampuste kullanmak icin alacagi bisikletlerin parasini boyle toplamasi da bir acayip.

Ankara GranFondo yarisini ilk duydugum andan beri heyecanla 19 Mayisi bekliyordum. Su anda katilip katilmayacagimi dahi bilmiyorum. Kayit icin 17 Mayisa kadar sure var. Resim biraz daha netlessin bakariz.

@celikkadro :ssrtcbya:
@celikkadro

:ssrtcbya::naslyany::acpsnr:

Bu yarışa mı katılmamızı ve destek olmamızı bekliyorlar bizden? :bsmagryr:
Yolun sağından gitmek için 100 lira verilecek demek :snzdglsn:

Yarışının adının Survivor Ankara olarak değiştirilmesi gerek. Finişi görenlere 100 lirası iade edilsin, hem gerçekçi bir amacı olur yarışın: Hayatta kalmak!

Memleketimizin refah seviyesi malasef üst seviyelerde olmadığı için 100 tl ciddi bir rakam oluyor.
50 tl yapıp katılımın fazla olması ile hem dikkat çekilir hem de sürümden kazanılırdı.
Sağlık olsun.
Katılan arkadaşlara başarılar.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Bende beklemedeydim bu etkinlik için. Fakat bu şartlarda katılmam pek mümkün görünmüyor. Hem para verilecek, hem de can güvenliğimiz olmayacak, sağdan sağdan gidecez. Pardon ama sağdan sağdan gitmek nedir? Kır gezintisi falan mı yapacaz? Bisiklet festivaline mi gidiyoruz? Ayrıca başvuruda forma beden ölçüsünden bahsedilmiş. Şahsen oraya yarışmaya gidenlerin organizasyon formasını giyerek yarışacaklarını düşünmüyorum. Bu organizasyon Gran Fondo'dan yarıştan ziyade bana festival-tur havası verdi. Reklam kokan hareketler hayırlısı olsun... :harika:

"Keşke imkanlar el verse de bedavaya yapsak" sözü kafa karıştırıcı. Hani toplanan para hayır işinde kullanılacaktı? Bu sözden toplanan paranın organizasyon giderleri için değerlendirileceği anlaşılıyor. Lütfen net bir açıklama getirilsin.

@Serkan Mıstınoğlu Etaba baktığım kadarıyla nötral start sırasında köylere kaçışımızda 2-3km lik kısımda Trafik eşliğinde gideceğiz sanırsam.

@Serkan Mıstınoğlu Survivor Ankara sözü etapın zorluğu için güzel bir cümle.Tekirdağdan sonra en zor Gran Fondo olabilir. Ama Trafik konusunda birşey diyemeceğim o konuda bilgim yok.

Bu arada etkinliğin sorumlularından biri olan Salih Yalızata Trafik durumunu sordum.Trafik Kapatılacaktır dedi. Bu konuda şüphesi ve hemen ön yargıya varanlar için bilgi olsun. :)

Salih hocanın direk hesabı (link)

İstanbul'dan kalkıp gitmeye değer mi acaba? Trafik konusu çok sıkıntılı ama umarım sadece emniyet şeridinin bize verilmesi gibi bir durum olmaz. GF Marmara'da 3 şeride sığmayan peloton kaza yaptı burada kim bilir neler olur?

Peki zaman limitinin 4 saat 30 dakika olmasına ne diyorsunuz biraz acımasız olmamış mı?

26 km/h ort. vermek lazım 117 km yi 4 saat 30 dakikada bitirmek için . Çok acımasız olmuş.

Geçen hafta düzenlenen Tekirdağ Ulusan Egemenlik Yol Yarışında da 73km için 4 saat 30 dakika verilmişti. Ki son 4km'lik güzergah %15-16 eğimliydi. Bence katılımcıların limitlerini zorlayabilecek bir parkur gibi duruyor.

Geri