Scudo Sports

Ankara-temelli arası yol durumu hakkında bilgi vermek isteyen var mı?

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Tepki
2.024
yol üzerindeki bisiklet sever köpeklerin yerleri hakkında bilgi vermek isteyen var mı? bu sezon her ay bir pazar günümü bu yola adamak istiyorum. ve tabii ilk seyahatte nerelerde soluklanılır, oturup bir çay içilir? önerilerinizi rica ediyorum.

selamlar.

Scudo
slm, gidişte başkent üniversitesini geçince köpekler var her geçişte havlıyorlar kovalıyorlar :) sonrasında yine köpekler var ama onlar bağlı sorun olmaz, çoban köpekleri var kovalayabiliyorlar. Ama şunu yap ayağa kalkıp köpek susana kadar sen de ona bağıracaksın (hoş falan artık ama yüksek sesle), bir süre sonra koşmayı kesip duruyorlar, %90 işe yarar.

gidişte taymek ekmek fabrikası var, yine dönüşte taymek lokanta var... artı temelli göletini geçince hemen sağda pideci var fena değil, ama çok yeme dönüşte çok zorlanırsın :) giderken kolay dönüşü zordur rotanın... iyi pedallar

:) Evet.Emrah arkadaşımızın açıklamalarına ilaveten?.Yaşamkent kavşağına gelmeden sağda sera'cıdaki köpekler pusu da bekliyor.:(Dur!.Ani kaçış yapma!.Üzerine daha fazla gelir.Tabiki bu benim fikrim?.
Gelişte sağda,Rampa da bir evin bahçesinden köpekler üzerimize gelse de etkileyici değil.Korkutma amaçlı.:D

Mola yeri ise yaklaşık 25.km.Taymek?.Yani çevreyolu kavşağını 2 km.geçince sağda.(Yapracık Rampası bitimi) Restaurant yanı unlu mamüller (Poğaça,Börek) bizden,çaylar şirketten.(Ücretsiz)

İyi Turlar..

@bisikletle gidelim bence Ben tırstım açıkçası...:) gece de giden yok mu ne, grup kalabalık olsa neyse diyeceğim de, ben bir daha düşüneyim tecrübesizim de...:)

:) yaşamkent'in orayı karşıdan geçeriz. sonra pek bir şey yok. şok cihazı sende olur. pes etme dört kişi iyi rakam:)

Akay Cad-Meclis önünden Temelli göletine gidiş geliş yaklaşık 110 km civarıdır. Biz bu güzergahda antreman yaptığımızda Temelli'yi geçtikten sonra, takribi 62.kmde bulunan Esa konaklama tesisinde mola verir ve üst geçitden dönüş yaparız.

Güzergah: Bilkent - Odtü yolundan direk gidiş yaparak (Hafta içi ve mesajı saatlerinde trafik yoğun ve hızlı, hafta sonları tercih edin) veya Anıttepe Anıtkabir önü, Beştepe, Atlıspor klubü ve Teknoloji üniversitesi önünden direkt Çayyoluna bağlantı rotasını kullanabilirsin.

Rota yaklaşık 28.km kadar hafif çıkış olarak eğimlidir. Botaş'ı geçtikten sonra Temelli göletine kadar negatif eğimli yolda ortalama 40km/saat tempo ile rahat gidilir. Tabi dönüşü düşünerek fazla gaza gelmeden enerjiyi burada tüketmeyin.

Ek: Asfaltın bir iki yerinde kısa mesafeli berbat yamalı kısa bölümler var, yol bisikleti kullanıyorsanız bu bölümlere düşük tempo girmekde fayda var.
Hafta sonu denk gelirsek selamlarız, kolay gelsin.

rota.jpg

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
@Mehmet Metin Levent

Temelli gidiş yönünde yol çalışması sürüyor, geçtiğimiz hafta ki sürüşümde Ankara'yı çıktıktan tahmini 20-25 km sonra gidiş yönünde 2,5 km yol çalışması vardı, geliş yönü 2'ye bölünmüş olarak devam ediyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana ne kadar ilerleme kat edildi emin değilim ama genel itibari ile yol ve asfalt durumu oldukça iyi. Temelli'yi geçtikten yaklaşık 8-10 km sonra Esa dinlenme tesislerine mutlaka uğrayın derim.

Yol çalışması gözünüzü korkutmasın kısa bir mesafe kolaylıkla geçebiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
@Mehmet Metin Levent
Ben de merak ediyorum. En son geçen yıl, temelliden dönüşte hemen ilk rampanın sağındaki bir çiftlikten çıkan köpeklerin saldırısına uğramıştım. Bariyerlerin arasından aniden çıktılar, düşmekten son anda kurtuldum. Bağırınca kaçmışlardı ama.

Hatta bu haftasonu Temelli yapmayı planlıyorum. Düşünenlerle birlikte sürebiliriz :)

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
@Punctum

O çiftlikte şuan 1 köpek var deniyor fakat bir çok kez geçmeme rağmen henüz görme şansım olmadı :krktm:
@uslsy senin bilgin var mı abi? Bir turumuzda o bölgeyi bisikletlerden inerek geçmiştik yanlış hatırlamıyorsam.

@Celâl Y.

Denk gelmedi hiç...

@Punctum

Numarani adini soyadinu dm atarsan gruba ekleyeyim. O guzergahra surekli surus yapiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Punctum
@Mehmet Metin Levent Geçen hafta Ankara'dan giderken temelli girişinde idi yol yapımı, gölün kenarındaki taşlı yoldan geçilebiliyordu Polatlıya devam etmek için.
Bu hafta Temelli girişindeki yapım bitmiş fakat Polatlı'ya devam etmediğim için daha ileri taşındı mı kapalı yoldan geçilebiliyor mu bilmiyorum.

@Punctum Temelli dönüşünde koyunların olduğu çiftlik evi gibi bir yerde kocaman ve de çok güzel bir akbaş var. Fakat genelde pek sallamıyor. Bana bir kere denk geldi.
Arazisinin çıkışına kadar takıldı peşime sonra bahçesine geri döndü.

Şimdi tekrar geçtim oradan. Başkent OSGB kavşağında yaklaşık 1km kadar yol gidiş geliş.( ankara tarafından gidiş kapalı) Giderken pek yer kalmıyor bisiklete dönüşte sıkıntı olmadı.

Şu anda temelli -ankara geliş yönünde yol çalışması var. Yaklaşık 15 gün içerisinde biteceğini sanıyorum. Servis yolu daha geniş ve düzgün. Bitince yol bisikletçileri için güzel bir rota olacağını sanıyorum..

@badocan yarın için düşündüğüm temelli antremanı iptal ...Eyvallah :harika:

@CeCeKa
Sadece 1 km lik bölümde çalışma var..Ama yapılmış olan ve trafiğe kapalı yolda bisiklet sorun olmuyor..Ben o yolu kullanıyorum. Herhangi bir sorun olmuyor..

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Son 2-3 km de çalışma var arkadaşlar da yazmış. gidiş istikametinde sıkıntı olmuyor ancak dönerken zor duruma düşüyorsunuz.
Ben 2 hafta evvel gittim.Dedim karşı tarafa geçeyim asfalt çalışması var bomboş yeni asfalt atılmış yerde asfalt hep tekerleğe yapıştı.1 saat temizlemeye uğraştım.Dikkat edin

Ankara - Alagöz Karargah Müzesi
Yeni başlık açamadım ben de buraya yazıyorum ?.
Güzel bir kasım günü hava açık ve temiz salalım bakalım kendimizi Temelli’ye doğru dedik ve çıktık yola. Organize sanayi bölgesi girişinde her zaman geçerken gördüğüm Alagöz karargah müzesi tabelası dikkatimi çekti ve başladım tabelayı takibe. Köyün yolu çok güzel iki tarafı ağaçlı tam sonbahar renk cümbüşünün içinde pedalladım ve köye vardım. Köy sanki terkedilmiş bir yer gibiydi ortalıkta hiç kimse yoktu. Bırakın insanı hayvan bile göremedim en azından girişte köpeklerin falan karşılamasını beklerdim ?. Sonra müzenin içini gezmek istedim fakat kapısı kilitliydi ve ortalıkta kimse görünmüyordu. Kapıda yazan telefon numaralarını aradım fakat telefon çekmiyordu?. Ben de köyde biraz mola verdikten sonra dönüş rotasını pedallamaya başladım. Sürekli Temelli’ye git gel yaparım fakat bu sefer farklı ve anlamlı bir rota oldu benim için ve ben de paylaşmak istedim. Ankara’daki arkadaşlar da belki burayı ziyaret etmek isterler diye düşündüm.Aşağıda müze ile ilgili bilgiler ve çektiğim birkaç foto bulunmaktadır.
Sakarya Savaşı'nda düşmanın Polatlı yakınlarına kadar ilerlemesi üzerine Batı Cephesi Komutanlığı, Ankara-Polatlı arasındaki Alagöz Köyü'nü Cephe Karargâhı olarak seçmiştir. Bu köyün halkından, Türkoğlu Ali Ağa'ya ait çiftlik evi karargâh olarak kullanılmıştır.
Sakarya Savaşı'nın bitiminde bina, sahipleri olan Ali Türkoğlu ve oğulları tarafından 1965 yılına kadar ev olarak kullanılmıştır. 1965 yılında varisleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir. 1967 yılında, Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan Anıtkabir Müze Müdürlüğü'ne devredilen binanın, restorasyonu yapılarak müze haline getirilmiştir.
10 Kasım 1968 tarihinde sadece üst katı tanzim edilerek teşhire açılmış, alt kat odaları ise 1983 yılında yapılan yeni bir düzenlemeyle teşhire açılmıştır.
Bina iki katlıdır ve, Giysi Odası, Kitaplık ve Hatıra Eşya Odası, Zabitan Yemek Odası, Mutfak, Muhabere Odası, Başkumandanlık Odası, Kurmay Heyeti Odası, Dinlenme Odası, Yaveler Odası, Atatürk'ün Yatak Odası, Atatürk'ün Yemek Odası ve Hizmet Eri Odası olmak üzere 12 odadan oluşmaktadır.41D59E58-94E4-439E-9B32-B60EFD36EE96.jpeg989381DE-9080-48A2-8D75-1A302D52E514.jpeg57744E79-0D7A-41EB-A7D8-1120E182EA17.jpeg4A93E18B-1922-479A-948E-389F8D239809.jpegA182E7AA-A85D-407D-B597-956A7BDE8BFC.jpeg48094215-38F1-418D-B78B-211AAEAEE323.jpeg

Geri