Scudo Sports

Ankara'ya 32 km bisiklet yolu müjdesi

İzmir 'de bisiklet yollarına saydıran, park edecek yer bulamıyoruz adamlar geldi her yere bisiklet yolu yaptı diyenler, tek derdimiz bisiklet yolu sanki amq, millet proje bekliyor bunlar bisiklet yolu yapıyor diyenlerin sayısı o kadar çok ki inanamazsınız. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bisiklet yolunda insanlara günlük ücretsiz bisiklet verdiği noktalar var. Geçen gün oradaki görevliyle konuştum bisikletlerin %80 i boş duruyor çok rağbet yok dedi. İzmir hem iklim hem de konumu itibarı ile bisiklete çok uygun bir şehir olmasına rağmen burada bile insanlar daha yeni yeni bisiklete ve bisikletlilere alışıyor.
Ankara 'nın önünde daha çok uzun bir yol var. Böyle işleri önce halkın istemesi lazım. Eğer henüz başlanmadıysa büyük ihtimalle bir araştırma yaptırılmış ve çoğunluğun bisiklet yolunu gereksiz bulduğu sonucu alınmıştır.

Scudo
Ankaranın kıymetini bilin agalar. Bisiklet konusunda yolları olmasada, dag, tepe çok olsada, bisikletçiye aşırı bir saygısızlık söz konusu degildi bence. 5 yıl işe gidiş gelişde aktif bisiklet kullandım ankarada , akan trafikte, otoyolda, şehrin göbeginde ama çok şükür bir problem yaşamadım. Şuan meslek icabı antebe geldim, inanın ankara'yı mumla arıyorum. Bisiklete en ufak tahammülleri yok şoförlerin,vatandaşı da UFO gören masum köylü gibi bakıyor. Niye bisiklete biniyon, paran yok mu motor, scooter alsana gibi laflar laflar. Velhasıl ankara'yı çok özlüyorum bu konuda. Ayrılırken oh kurtuldum senden Ankara demiştim, 1 ay geçti her yönden özlem duyuyorum. 😂

Ankara ya bisiklet yoluna gerek olmadığını bugün idrak ettim. Tunalı hilmi caddesinde 2 bisikletli gördüm. Birisi caddeden tek yönün aksi istikametinde geliyordu. Diğeri de kaldırımda yayaların arasında bisiklet sürüyordu. Abicim bunlara yol mol gerekmez. Çoban gerekir.

Geri