Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Anket: Çelik bisikletim kaç kiloya inecek?

Kaç kilo olacak?

• Toplam katılım
    71
  • Anket kapanışı .

Ahmet Miura

Forum Demirbaşı
Tepki
831
İsim
Ahmet Cemiloglu
Bisiklet
Diğer
Aşağıdaki kısıtlayıcı kurallar çerçevesinde tahmin etmesi zor olacağından eğlenceli olacağını düşündüm. Ankete katılmadan önce lütfen aşağıdakileri okuyun :)

SORU:

Çelik kadro ve çatala sahip fixed bisikletimi kaç kiloya düşürebileceğim?

Resimdeki haliyle 8.244 gramdır. Kadro 1677g, Çatal 685g.

KURALLAR:

1. Görünür hiç bir yerde karbon parça kullanmayacağım.
2. Bisikletin eski model görünümünü bozacak, çok modern bir parça kullanmayacağım (fren hariç, zaten modern parça kullanıyorum)
3. Sonradan torna vs. ile hafifletilmiş, güvenliği şüpheli hiç bir parça takmayacağım.
4. Pedallar dahil tartacağım.
5. Oylamada en hafif seçenek Türkiye'deki en hafif bisiklet olan Scott Addict LTD göz önünde bulundurularak belirlenmiştir, tabi bu kadro ve kurallar ile o rakamlara inmek hayal de olsa anket ankettir, hayal de hayaldir! :D

İlk parçamın siparişini verdim, yarışma başladı!

http://i11.photobucket.com/albums/a154/RS1800/DSC08309.jpg

Scudo
Bu sayfaya pek bakan yok galiba?

7.49 olarak oyladım. Sele olarak galiba Brooks gelir,hafif modelleri var mı bilmiyorum.

@Önder Tarım

Brooks'un en hafif modeli Swallow Titanium. Bende sıfır kutusunda Bal rengi deri olarak var, 320 gram civarında diye hatırlıyorum. Şu anda selem Selle San Marco Royal Titanium, 285 gram. Hafifletme sürecinde yine beyaz ama daha hafif bir sele takacağım.

Ahmet 6 kilolar diyodun sana güveniyorum... Ne şekilde olursa olsun weight weenie her dalda iddalıdır...

Hedef parça listeni yollayabilir misin acaba özelden...

Kolay gelsin...

7.24 dedim daha aşağısı bu kadro maşa ile oldukça zor heleki modifiye edilmemiş parça kullanıcaksan.;) ama yinede şaşırmam şimdiden kolay gelsin.

Kartpostalları da sökerseniz hepten hafifler. :) Bir de pedalları merak etmeye başladım doğrusu.

bu bisiklet nişantaşında bir mağaza vitrininde durdumu acaba hiç :) alakasız oldu ama bir giyim mağazasının vitrininde fixed gormüştüm bir ara ;)

@Tuonela

Nişantaşı'nda değil ama Kanyon'da Harvey Nichols vitrinindeydi. Karpostallar vitrindeki giyim markası içindi, normalde kullanmıyorum.

@Miura

tamam şimdi oldu, ben bu bisikleti gördüm çünkü bir yerde diyordum ;) merakla bekliyorum kaç kiloya ineceğini

Ağırlığını yeni tartma fırsatım oldu. 240 gram. Pek hafif diyemeyiz :)

http://i11.photobucket.com/albums/a154/RS1800/5999/DSC00009.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ercan Saygılı
@Miura

O bisiklete de hafif olsun diye 85 gr ultrastem takılmaz herhalde :)

@Hasan Çağrı

Evet, dediğim gibi, genel havasını bozacak hiç bir parça takmayacağım. Yoksa bisikleti garip ağırlıklara düşürmek mümkün.

Mesela elimde bir Syntace F99 gidon boğazı var, 106 gram ama 1 1/8" çatal için... Dişsiz 1" karbon çatal ve gidon boğazı adaptörü ile kullanabilirim ama o zaman kadro için çok modern ve görsel anlamda uyumsuz, siyah renkli parçalar kullanmış olurum. Çataldan 250 gram, gidon boğazından da 130 gram kazandırıyor. Tabi ki estetik kaygılardan dolayı yapmayacağım

6.74 kg için 11 kişi oy vermiş. Bu arkadaşlara birazdan sıra gelecek...

Daha aşağıda oy veren arkadaşlar, lütfen alkollüyken foruma girmeyelim :mad: Bilgisayarlara promil ölçen bir cihaz takmak lazım :rolleyes:

6.74 kg ağırlıkta bir bisiklete hayatımda dokunmadım ben. Çelik kadro ve çatal ile, hem de eski tip gidon boğazıyla nasıl olacak? Karbon parça da yasak, modern görünümlü parça yasak... Kadroya ve lastiklere hidrojen gazı mı dolduracağız? Oy veren arkadaşlar yardımcı olun...

Tam 11 tane açıklama bekliyorum

''Böyle bir işe giriştiyse ve bu seçenekleri koyduysa bir bildiği vardır'' diyerekten ortalara sallamışlardır. Ben de salladım 7.24 olarak, hadi bakalım kolay gelsin

Geri