Scudo Sports

Anormal Bacak Boyu?

@Bis

ahaha şimdi farkettim ki boyu 164 olup bacak boyu 88 olan arkadaşa yazacağıma size yazmışım yanlışlıkla ama sizinki de pek normal sayılmaz :D

56 kadro benim salcano gayet mutluyum :)

Scudo
İç bacak uzunluğunuza uygun bisiklet alıp gidon boğazını kısaltırsanız hiçbir sorun olmaz sanırım :)
Benzer durum bende de var, 57 cm top uzunluğu, 3,5 cm gidon boğazı olan bisiklet tam oluyor bana :)

@Bis Hayır o tavsiye alıntı yaptığım konuyu açan arkadaşa ait. Çünkü gerçekten de bacak boyu normal boyuna göre çok uzun. İki kadro bedeni arasından daha uzun bir durum söz konusu. Bu durumda boyuna göre olan kadronun bir büyüğünü alıp daha sonra boğazdaki halkalarla ve gidon boynu mesefesiyle durumu istediği yönde değiştirebilir.
Sizin bacak boyunuz normal. Yalnız size uygun olan kadro boyu 54 değil 56 beden olacak.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@E.E
Bu konuda 56-57 kadronun boyuma uygun olduğuna kanaat getirmeme rağmen M kadro kullanmaya başladım. 2. el olarak L diye satın aldığım bisikletin eve geldiğimde M kadro olduğunu fark etmiştim çünkü-satan arkadaş pek ilgili değilmiş meseleye:). Bisiklet üzerindeki duruşum:IMG_2110.JPG

Sele ölçülerini x ekseninde en arka sınıra almama, y ekseninde boyunu en son haddine çıkarmama rağmen hala kendimi rahat hissetmediğimin farkındaydım. Yine de sele ile gidon arasında sıkış pıkış, zoraki oturduğumu tam manasıyla idrak edebilmem için bu fotoğrafı görmem gerekti. Bunu görmemle de bisikleti değiştirmeye karar vermem bir oldu diyebilirim. Şimdi -yine 2. el aldığım için- kadro boyu hakkında net bilgi sahibi olamadığım fakat 56 olduğunu tahmin ettiğim bir bisiklet aldım. Bisiklet satın almadan evvel iş bilenlerden çok işitmiştim fakat yine de ilk bisikletimdeki kadro karışıklığı olmasaydı bu kadro boyunun ehemmiyetini bu denli iyi anlayabilir miydim bilemiyorum. Yeni bisiklet alacakları da etiketleyelim şöyle:
@Can Suslu

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
benim 92 bacak boyum var hacılar boy 1,87

Yorumları okuyunca biraz kafam karıştı 1.83 e 87 benim ōlcūmde.Kac kadroya kadar kullanabilirim bilemedim.51 kadro kullaniyorum

Boy 1.82 bacak ici boyum 90 hangi kadroyu secmeliyim sizce benim bacak bi tiknuzun sanirim

Boyum 1.81 iç bacak boyum 86 . 56 kadro yol bisikleti kullanıyorum.

Boy 1.82 bacak ici boyum 90 hangi kadroyu secmeliyim sizce benim bacak bi tiknuzun sanirim

Bacakların baya uzun. "Stack" olarak yüksek, "Reach" olarak ise kısa bisikletler sana daha uygun olur. Eğer yol bisikleti bakıyorsan "endurance" tipi kadrolara bakabilirsin. Duruma göre bisikletin üstünde gelen gidon boğazını daha kısasıyla değiştirmen gerekebilir.

Geri