Merhaba,
Öncelikle ben de bazı kazalar olduğunu duydum. Yarış sırasında sadece bir yarışmacının yerde yatttığını görmüştüm. Herkese çok geçmiş olsun, büyük bir kaza duymadık ama.
Antalya'ya yakışır bir yarış olmadığını Antalya'da yaşayan ve yarışan biri olarak üzülerek söylüyorum. Daha önce de yine UCI de yaşadığımız "chip" sorunu ve kayıt karmaşasına yine bizzat tanık olduk. Bu güzelim parkurda ve havada, keyifli bir organizasyon olması gerekirken özellikle sonuçlar noktasında acınacak durumlar oldu, tüm zevkimiz kaçtı. "Chip" leri karışmış katılımcılar, gayet güzel yarıştığı ve iyi bir derece aldığı halde "DNS/DNF" görünenler, sonuç listesinde mükerrerlikler vs vs. Neresinden tutulur bilemiyorum. UCI Granfondo gibi son derece dikkat edilmesi gereken bir organizasyonda bu durumlar...
Bana göre birkaç sebep var: Son güne kadar yarışmacı kaydı yapmak, kayıtların tek bir elden yürütülmemesi. katılımcı zarflarının içeriklerinde yapılan hatalar. Bizzat benim 3 arkadaşim resmen yarış dışı görünüyorlar, deli gibi pedal bastılar...
Hiç olmadı bu, üstelik aralarında birçok yabancı sporcu olan birçok yarışmacı bir önceki gün kayıtlar sırasında ve yarış sonrasında "chip" okuma noktasında bekleşiyordu
5-6 bin kişinin katıldığı Runtalya/Runatolia maratonlarında yarışı bitirir bitirmez oradaki bilgisayara numaranı girip sonucu görebiliyorsan , 500 kişilik bir yarışta...
Umarım bunlardan ders alınır.
Keşke bu satırların yerine güzel güzel derecemi yazıyor olsaydım...Yine de yarış videosunun (kısa parkur) montajı bitince sizlerle paylaşacağım.