Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Antalya'dan Adana'ya temmuz sonu gidilir mi?

secere

Üye
Tepki
18
Bisiklet
Giant
Aslında ben geçen sene ağustos ayı itibariyle Antalya'dan İzmir'e bütün kıyı şeridi izleyerek gitmiştim. şimdi ise Adana'ya gitmek istiyorum ama yaptığım araştırmalarda yolların çok kalabalık ve güvensiz olacağı, sıcağın çok kavurucu olacağı türünde yazılar gördüm.
işim itibariyle gidebileceğim zamanlar yazın ortası oluyor :) bu konuda tavsiyeleriniz olursa sevinirim.

Scudo
@secere
Antalya da yaşıyorsunuz Antalya - Alanya yolunu biliyorsunuzdur. Aşıri kalabalik ve çoğu yerde emniyet şeridi olmayan bir yol. Bence çok tehlikeli ve zevksiz bir rota.
Bölgesel turculuk
Şu yazımı okumanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe ve secere
Bu sıcakta Antalya'da mümkünse dışarı bile çıkmıyorum ben. Bisikleti de gün batımına yakın akşamüstü vakitlerinde sürüyorum. Böyle bir rotada tur yapacaksanız 10.00-17.00 arası bisiklet sürmeniz sağlığınız için oldukça zararlı olur. Bu saatler dışı da gece vakti o rota ne kadar emniyetli, bunu bilmiyorum.

@secere eğer erken yola çıkabiliyorsanız bence zor olmaz. Erken dediğim en geç saat 6:30 da yolda olmak ve en geç 11:00 de ( hatta 10:00 ) günlük turu noktalamak. ( Ortalama 50 km olacak şekilde)
Eğer devam edilecekse kalan kısmı 18:00-20:30 arasında yapmak şeklinde.

• Beğen
Tepkiler: M.J. ve secere
anladığım kadarıyla hiç bu tura çıkmamam daha iyi gibi :) geçen sene izmire giderken sabah 5.30 da kalkıyordum ama gün içinde de sürmeye devam ediyordum. beğendiğim yerlerde kalarak gittim. 2 gün kalkan'da ( kaputaş plajı çok hoşuma gitti), marmaris'te 4 gün ki daha da kalacaktım :) datça palamutbükünde 2 gün kaldım. yalnız hava dediğiniz gibi çok boğucuydu. hadi kendime bu kısmı, gün saatlerini ayarlayarak hallederim diyelim ama yollar dar, güvensiz ve kalabalıksa canımı sokakta bulmadım :) ... ilk amacım istanbuldan artvine karadeniz turuydu ama gün sayım kısıtlı olunca da ondan da vazgeçmek durumunda kaldım. bu yaz tur işi bana yalan galiba.
vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: berberci
Adana' da sabah 6' dan sonra güneş yüzünü gösteriyor zaten.
Hakikaten düşünüyorsanız yüklü çıkmayı -ki bir günde bitecek olay değil- sahil şeridinden 550 km yol yapacak ve toplamda 6500m kadar yükseklik kazanımınız (tırmanış) olacak. Olmayacak iş değil fakat herhalde tecrübe lazım. Benim aklımdan bile geçmez doğrusu. :)

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Aman hocam Adana yanıyür... Bırak bisiklete binmeyi yürünmüyür bile.. Kişisel tavsiyem yazin hele bir de gündüz vakti bu işi girişme.

• Beğen
Tepkiler: secere
Bende Kurban bayramından sonra Ankara Şanlıurfa turu yapmayı düşünüyorum bakalım inşallah biraz serinler havalarda rahat ederim yolda.

• Beğen
@berberci
evet çadırla yaptım. ilk zamanlar çadır kamplarında kalıyordum. marmaris girişinde bisikletli bir çiftle karşılaştım. kendilerinin daha hiç kamplarda kalmadıklarından bahsettiler ki kampta kalmanın işin doğasına aykırı olduğu konusunda beni ikna ettiler :) sonrasında kendi belirlediğim yerlerde kaldım. sadece bodrum gümüşlükte bir eko kamp vardı. çok beğendiğimden bir orada kaldım.

@Berke Şahan
antalya izmir yolu da azımsanmayacak yokuşlara sahip. coğrafya derslerindeki dağların denize dik olduğunu bizatihi gözlemlemiş oldum :)toplamda 1250 km yapmışım. ama adana yolu daha zorlu olabilir tabii. tavsiyeniz için teşekkürler

@bhr42
kıyı kesimleri haricinde bisiklet turu niyeyse bana çok güvenli gelmiyor. grupla dolaşmadığım için belki de gereksiz bir kuruntu :) belirttiğiniz güzergahı tek başınıza kat edecekseniz büyük tebrikler

İntihar etme niyeti varsa. Ve bunu dogal yollarla yapma gayretindeyseniz gidin. Ölmezseniz sayet aileniz eve almaz. Cunku taniyamaz artik sizi. Cunku karsilarinda simsiyah ve kafaya gunes girdigi icin yari catlak birini bulacaktir :)

• Beğen
Tepkiler: secere ve JusTiMe
Karadenizli olduğum halde bilirim ki Mersin ile Alanya arası arabalar için bile tehlikeli 1 yer olduğu bisikletliyi hiç düşünemiyorum bile... Ölmek için güzel 1 rota derim size sadece :(

• Beğen
Tepkiler: secere ve Atasoy
@secere
Benim için hiç sorun değil tek başına tur yapmak daha öncede bir kaç defa tek tur yaptım valla çokta zevk aldım.Ama iki kişi turlarımda oldu oda ayrı bir deneyim.Tek gitmek insanı daha özgür kılıyo bana göre..ARKADAŞIN ÇOK OLUR AMA ZOR GÜNÜNDE YOK OLUR... BENDEN SANA BİR AKIL AKLIN VARSA TEK TAKIL..

Ben geçen sene Mersin-Alanya yapmıştım zorlayıcı ve güzel manzaraları olan bir rota toplam da dört kişiydik keyifli bir tur oldu vede zorlayıcı.Tavsiyem yanınızda bir kişi olursa güzel olur.

• Beğen
Yolların dar ve güvensizliği ile sıcak birleşince zor görünüyor ...

• Beğen
@secere yapabilirsin kardeşim ve fakat sabah çok erken kalkıp en geç öğlen 12 gibi bitirirsin çok iyi olur. O rotayı -6 derecede ocak ayında yapmıştık bir kaç deli arkadaş ve 6 günde bitirmiştik. Ciddi rampalar çıkıp iniyorsun ve şuan inanılmaz sıcak. Yinede yapabilirsin ama en sağlıklısı sabah erken saatlerde çıkmak ve öğlen noktalamak.

ocak ayında bir kere gazipaşaya gitmiştim. yeni yapılan yoldan gidip hemen arkasından geri gelmiştim. yolun devamındaki yokuşlarda öyleyse kolay parkur değildir gerçekten :) yalnız zorluk kolaylık benim için ikinci planda. turlardan o kadar zevk alıyorum ki, gün sonu kendimi denize attığımda aldığım hazzı anlatamam. geçen sene gittiğim günlük mesafeler yeri geldi 160 kmyi geçti ve arkamdaki heybede 3 kalın kitap ve dergiler bile vardı :) yanındaki gereksiz başka ağırlıkla bisikletim yokuş aşağı kurşun gibi gidiyordu :) ilk uzun turum olduğu için istifleme konusunda da büyük sıkıntılar çektim. yolda yüklerim çok hacimli ve ağır olduğundan düşürmeyeceğim diye tam bir huzurlu sürüş yaşayamadım. diyeceğim azmim iyidir :) ama sıcakların ve yolların güvensizliğinden dolayı sağlığımı tehlikeye atmam da çok doğru olmaz.
ilgi ve alakanızdan dolayı gerçekten çok teşekkür ederim.

@Mr. Bağlama
dediğiniz de bir yöntemdir ama ben kendimi biliyorum ki başlarsam duramam gibime geliyor :) sadece sıcaklar değil, tüneller veya yolların yeri geldiğinde çok darlaştığından bahsedenler oldu. araba sayısı da yaz mevsiminden dolayı fazla olunca gözüm yemedi :)

@bhr42
@Fırat Ç.
sadece yola odaklanarak müzik dinlemek gerçekten güzel. istediğin yerde durup kalkmak da cabası :)

Geri