Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Antalya'dan Adana'ya temmuz sonu gidilir mi?

@secere Direkt konuya cevap vererek gireyim. :) Gidilir hocam gidilir. Ben de geçen sene İstanbul dan sahilden İzmir Marmaris Antalya Hatay turu yapmıştım. 2017 Yaz İstanbul-Yunanistan Sınırı-Marmaris-Suriye Sınırı Turu Bölüm bölüm zorlandığım kısımlar oldu ama en zevk aldığım rotalardandı Antalya Adana arası. Sabah çok erken 6 gibi en geç 7 yola çıkıp gidilebilecek bir yol. Sıcak çok sıcak ama bisiklet üzerinde az da olsa esiyor en azından. :) Çok sıvı tükettim. 18-20 lt yi buluyor günlük. Buna dikkat etmeli. Bol bol su içmek gerek. Antalya Alanya arası 140 km düz yol 1 günde bitti. Alanya Gazipaşa arası da düz Gazipaşa dan sonra muz bahçelerine beraber rampaları da başlıyor. Anamur a kadar çık çık in tekrar çık çok rampa var ama manzaralar ve yıl müthiş. Anamur Silifke arası da rampa çok. Oraya tüneller yapılıyordu. Açılanlar olmuştur belki. Aydıncık a varmadan Soğuksu olmalı orada buz gibi su var. Aydıncık tan sonra yine çok güzel koyar var. Denize gir oralarda. Silifke den sonra yol düzleşiyor. Mersin Adana arası dümdüz zaten. Bence bu turu yap hocam. Biraz yanacaksın ama çok keyif alacaksın.

Scudo
Bisikletle bir tecrubem yok fakat Antalya'ya tatile gittigim zamanlarda yollar cok virajli ve egimli oluyor ve tirlar buyuk otobuslerde o hatti kullaniyor eger o virajli kismi atlatirsaniz cok fazla bir sorun olacagini sanmiyorum ama sivi tuketimi gercekten cok onemli yaninizda olabildigince cok su bulundurun yolda ihtiyaciniz cok olacak gibi malum yagmur falan yagmiyor ve 35 dereceleri goruyor hava

Kesinlikle tavsiye etmiyorum!!
Gece yarısı bile sıcaklık 29-30 derece ve nem oranı yüzde 80 iken aldığınız nefese doyamazken... Kalp krizi gecirmezseniz. Bile ezilebilirsiniz... Bir cok tünelde YOL KENARİ yok birakin GUVENLİG SERİDİNİ...

En son olumlu bisikletçi haberi Alanya'dan geldi..
Ekim en iyi tarihtir, denize de girilir, yollar da boş olur.

@secere yine de siz bilirsiniz, Ekim keyifli temmuz-agustos- eziyetli olur...

Bilader ölmeyi bayılmak sanıyorsun herhalde :))

• Beğen
Tepkiler: Yeşil Mavi
Geri