Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Antremanlara yeni başladım

Oğuzcan Gedik

Aktif Üye
Tepki
53
Boyum 186
kilom 85

salcano ng650 mtb bisikletim var

bursda oturuyorum uludağ yoluna çıkayım dedim ama 10 km de yorulmaya başladım geri döndüm bayağı ter attım

sanırım güneşten oldu ama kendimi geliştirmem için önerileriniz nelerdir

• Beğen
Tepkiler: -Paşa-
Scudo
Bacak kaslarını güçlendir bunun dumbella ayak parmaklarını kaldırıp yürü böyle alışrsın pedal sürmeye ve yorulmazsın Men s Health da okumuştum

• Beğen
Tepkiler: delqn.izkrenov
tempo tutturamıyorsan da yorulabilirsin.Yorgunluk nerede önce onu bilmek ve ona göre hareket etmek lazım.Enerjin kalmıyorsa normalde çevirdiğinden 10-15 devir daha az çevirmeye çalış,daha uzun mesafe gidebilirsin.. ya da yüksek viteste sürüp bacaklarını zorluyorsan vitesi düşürüp devir sayısını 10-30 artırabilirsin.Yani bu durumda kendi kendinin doktoru olmalısın.

Ayrıca yokuş çıkıyorsan yorulman normaldir ve de kilon bence fazla.Yağ oranını azaltmalısın ama bunu yaparken yemeklerden kesmemelisin tam tersine yemelisin ama karbonhidrat ağırlıklı beslenmelisin.Makarna,muz,kuru üzüm,üzüm,... ayrıca kalsiyum ihtiyacını da karşılamayı unutma.Nabzı düzenler.

Lafı çok fazla uzatmak istemiyorum.Sağlıklı ve doğal beslen.Yemeklerden önce ve sonra doyduğunu anlaman için birer bardak su iç ve en önemlisi antreman esnasında da su iç ve bu susama hissi doğmadan olsun ve her seferinde max.3 yudum almalısın.Yani saatte 1 mataradan fazla su tüketme.

• Beğen
Tepkiler: CandanC
ufuk un söylediklerine aynen katılıyorum ve kilon banada fazla geldi bn ilk turumda 30 40 km gitmiştim ama bisikleti bırakma zaten ilk başlar başlamaz herkes uçacak deyil ya zamanla kasların açılır ama bisikleti düzenli olarak kullanmalısın ve kendinide fazla yorma derim

rampa tırmanmadan önce bi 5 - 10 km düşük vites yüksek kadans yaparsan bacakların açılır ve daha rahat tırmanırsın rampayı.

Oğuzhan kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin.
Sana sadece şunu söylemek istiyorum. Bisiklete biz 3 kişi başladık ilk turumuz yaklaşık 25 km idi ve 7 saatte tamamlamıştık. Tur ardından 2 saat hareketsiz yatmıştım. :) Şimdi aynı yolu 1 saat 20 dakkada filan yapıyoruz ve hiç yorulmuyoruz. Bu değişim zamanla, sabırla ve sevgiyle olur. Umarım anlaşılmışımdır :) sevgiler..

kardeşim aynen bende senin gibiydim yeni başlayanlardanım 1 ay 1 buçuk ay oldu ve bacaklarımdaki değişimi hakikaten farkettim uzun yola karşı dayanıklılık giderek artıyor vs. her binişinde her pedal çevirişinde yerine oturcağına eminim. fakat diğer yorum bırakanlarında dediği gibi düzenli kullanmak gerekli hem bisikletle kilonuda kontrol etme imkanın var.

Geri