Scudo Sports

Antrenman ve tur sonrası halsizlik, yorgunluk ve isteksizlik...

Sabah antrenman yaptığınızı söylüyorsunuz, o halde sabah erkenden kalkıp iyice kahvaltınızı yapıp öyle bisiklet sürüyorsunuz dimi? Çünkü aç karnına kardiyo egzersizleri yapmak çok sakıncalıdır. Glikojen depolarınız uykuda tamamen boşalır ve sabah uyandığınızda karbonhidrat ağırlıklı beslenip depolarınızı doldurmanız gerekir. Yapmadığınız takdirde vücudunuz antrenman sırasındaki enerjiyi 1. öncelikle Proteinlerden 2. öncelikle de yağlardan karşılayacaktır ki bu da "istenmeyen" bir zayıflama türüdür ya da halk arasındaki söylemiyle kas kaybı yaşatır.
Eğer kahvaltı yapıp da antrenman yapıyorsanız gün içindeki öğünlerinizi eksiksiz şekidle yapın. Halsizliğin en büyük nedeni yetersiz beslenme olur genelde. Bunun yanında takviye olarak kahve de tüketebilirsiniz. (Aşırıya kaçmadan tabi). Kafein de kas yenilenmesini hızlandırır ve kanın vücutta daha hızlı dolaşmasını sağlar. Hatta tüketebiliyorsanız antrenmandan 1.5-2 saat önce kafein tüketmek antrenman performansınızı da arttırır.
Bir de hamlanma denilen olay var. Uzun süre antrenmansız kaldıysanız yaklaşık 1 haftanız böyle geçer sonra alışmaya başlarsanız. :)

Edit: Bu arada söylemeyi unuttum uzun turlarda yanınıza mutlaka karbonhidrat içeren yiyecekler alın. Yoksa yine glikojen depolarınız bir müddet sonra boşalacak ve kas yakmaya başlayacaksınız.

Scudo
Sabah veya herhangi bir spordan 1 saat önce L carntine alma ı tavsiye ederim
L carnetine yağ yakma özelliği vardır
Vücuttaki yağ kana karışır ve sen spor yapınca bu yağı enerji olarak kullanırsın hem kilo verir hemde dinç kalırsın
Kendimden örnek vereyim. Bir saat öncesinde kullanıp. Macfite gidip ağırlık çalıştım 1 saat kadar sonra bisiklete atlayıp 1 saat kadar da pedal çevirdim.ve dinç im. Normal şartlarda baş dönmesi yaşardım ama o dönmeler kalmadı Aynı zamanda enerji veriyor.
Bir diğer önerim ise vücut elektrolitleri düzenleyici tabletler kullanmak Spor sırasında kullandıklarımızın yerine koymak için

@Gixxer kahfaltı konusunda dıkkat etmeye çalısıyorum o konuda değişik metodlar deniyorum hala en uygunu bulana kadar uzun turlarda karbonhidrat alımı konusunda kaliteli olması gerektiği söyleniyor yanı barlardan sağlanması daha iyi oluyormuş çikolata vb ürünlerden kaynaklanması pek yararlı olmuyormuş ancak dediğiniz üzere beslenmeden kaynaklı bir sorun olabilir ancak sanırsam belli bir düzende yapmadığımdan kaynaklanıyor gibi de duruyor öncelikle düzene kahvaltıyı da daha dikkatli yapmam gerekecek gibi duruyor :D

@Clients
vücut elektrolitleri ni temin etmenin önemine bir kaç yerde daha denk gelmiştim o konuda ben daha denemedim ancak yakın zamanda antrenmanlarıma dahil etmeyi düsünüyorum
ancak yağ yakma ürünlerinin kalbi çok zorladığı konusunda çokça yazıyla karşılaştım(doruluğu ne kadardır hala araştırıyorum tam net doğrudur diyemeyeceğim bence sizde bu konuda araştırın sonuç da sağlık önemli) ki kilo verme konusunda daha doğal yolları tercih etmek gerekdiğine inanıyorum

@Number Pİ

Karbonhidrat konusunda doğru demişsiniz. Çikolata şeker yerine daha çok "tahıl ve tam buğday" ürünlerden karşılamaya çalışın karbonhidrat ihtiyacınızı. Yani kompleks karbonhidratlar tüketin ;)

• Beğen
Tepkiler: Number Pİ
@Number Pİ
L carnetine. Zaten vücutta olan bir madde bunu extradan takviye alıyorsun. Zararı yoktur sadece bol su içeceksin kalbe böbreğe zararınolan protein tozlarıdır.
L carnetine bi araştır
(link)

• Beğen
Tepkiler: Number Pİ
@Clients bu konuyu araştıracağım ancak protein tozları konusunda kendim kullanmasam da zararlı değil bu konuda kesinlikle çok batıl inanç dolaşıyor :D eğer düzeni sapladık dan sonrada aynı sorunu yaşarsam l carnetine yi deneyeceğim bakalım etkilimi fazla yağ olmasa da olanın da gitmesi işime yarar doğrusu :D

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Böbrek taşı oluşumun başlıca nedenlerinden biri proteindir. Özellikle peynir den uzak durulmalı ki protein tozlarının geneli. Peynir altı suyu proteini. Uzun süre kullanımda böbrek yetmezliğine kadar gider. İyi araştırman gerek

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Carnetin ben spordan 1 saat önce kullanıyorum. Kısa sürede fark etti. 10 günde 2 kilo kadar verdim

İşten dolayı mı kilodan dolayı mı bilemiyorum. Her gün akşam bisiklet süreceğim diyorum. İş dönüşü yemek yedikten sonra ağırlık çöküyor o zamandan sonra içimden birşey yapmak gelmiyor. Evde trainer var ona bile binesim gelmiyor. 6-7 yıldır 80-105 kg arasında gidip geliyorum 3-4 kez 105 ten 80 lere inip tekrar kilo aldım. Şuan tekrar 100 kg yim. Yine kilo verip tekrar almak istemiyorum. Sıkıldım bu durumdan. Ruh halim 70 yaş. Gerçek yaş 31

o iş dönüşü çöken yorgunluğu atmanın en güzel yolu bence bisiklet değil, yürüyüş. şöyle bi 15-20 dakika bile yürüseniz inanın beyniniz çok dinlenecek.
çünkü lanet olası iş ortamında nefes alamıyoruz, düzenli hareket edemiyoruz, vücut ihtiyacı olan oksijeni alamıyor ve bu durum yorgunluk hissi yaratıyor.
ki yürüyüş, bence bisikletten daha etkili bir kilo verme yöntemi.

hocam evvelki gün akşamüzeri güzel yol yaptım geldim. kuş gibi hissettim. ne bi tıkanma ne bi yorgunluk.. geldim çayımı içtim daha sonrasında yemeğimi yedim.. ama dün akşamüstü yemek yedim ve kısa bi yol yapayım dedim. toplamda 2km yoktur. hocam nefes alamadım inan. bir daha dedim yoook.. tok karna pedal basmak yok.. ve güzel kilo vermeye başladım hocam. isterseniz yemekten önce biraz deneyin..

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
İş dönüşü hemen yemek olayına girmeyin, üç beş kuru kayısı,fındık,ceviz ya da badem atıştırıp, suyunuzu içip bisikletinize binin, dönüşte az bir porsiyonla protein ağırlıklı yemeğinizi yiyin. Sağlıklı bir şekilde kilo vermeniz de hızlanır, vücudu da disipline etmiş olursunuz.

Çok kararlı olup hayat tarzını değiştirmeden olmuyor bazı şeyler. 4 yıldır hamurişi ve tatlı yemiyorum.Kilomu ve formumu korumak için her gün bisiklet veya koşuya çıkıyorum.45 yaşında 1.70 ve 67 kiloyum.Kısacası bombok bir hayatım var.

Sorununuz aslinda yazdiklarinizda sakli. Aksam.yemegi :(
Yemeyin.

• Beğen
Tepkiler: venom09
@Aytaç DİREK

Son cumleye kadar iyi gidiyordu. :) Sorun nedir?

@Emrah Özşahin

Hocam, neden aksam? Sabahlari erken kalkip binme durumunuz yok mudur?

@Emrah Özşahin sıkıntınız son cümlede saklı gibi geldi bana. Bunalıma girmiş olabilir misiniz? Çünkü bisikletle insanın olmadığı bir yere gitmek sadece bedene değil ruhunuza da iyi gelir.

Yukarıda da söylendiği gibi gelir gelmez yemeğe abanmayın, hafif atıştırıp kendinizi dışarı atın . insanlardan ve trafikten uzaklaşın. Sadece lastiğin, zincirin ve altınızda ezilen toprağın sesini dinleyin, hissedin... Yazarken bile iyi geldi :D

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Bisiklette enerjimin en iyi yolu. Tura başlamadan ve sonrasındaki aralarda bol bol demli çay içmektir. Müthiş doping enerji ve zindelik verir. Ayrıca çay sıcak içecek olmasına rağmen serinlik verir. Tabi ki kesinlikle aç olarak bisiklete binmeyin. En azından orta tokluk olsun. Aşırı da yemeyin ama. Çay benim bir numaralı favori enerji kaynağımdır. Defalarca test edilip denenmiştir. Normalde de üstünüzde yorgunluk ve halsizlik varsa kısa bir dinleti ve demli bir çay.

İnsulin direnci bu. . Depresyon da var gibi. Bence hem diyetisyen, hem iyi bir arkadaş ve spor.. Ama eşiği aşmak için kendinizi zorlayın. Kendinize küçük ve dönemlik hedefler amaçlar vs.. her şeyde olabilir. Bu bir süreç. Zaman alacak. .

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Tuguj ve venom09
Sabah kalkıp yapmak istiyorum her gece o niyetle yatıyorum ama yatış saatlerim hep saat 02:00-03:00'leri buluyor haliyle sabah zor kalkıyorum. Adliyede çalışıyorum. İş yerinde öğlene kadar kendime zor geliyorum. Sade şekersiz filtre kahve ile tutunmaya çalışıyorum. Yol, durak bekleme süreleri falan derken 1 saati buluyor. Gün boyu dosyalarla boğuşmaktan kafam baya şişiyor. Akşam fena açlık bastırıyor. Eve gitmem 7 yi buluyor. sonra yemeği yiyip bilgisayar başına oturuyorum. Geceye kadar oyun oynuyorum. Bazı yaz dönemlerinde işe gidip gelidğim oldu ama memur olunca zor oluyor. Hazırlık giyinme kısmı sıkıyor. Bir kaç kez sabah erken aç karnına spor yapıp duş alıp işe gitmiştim. Gerçekten o dönemler müthiş zihnde hissediyordum. Ama sonra sabah sporunun zararlı olduğunu falan okudum. Onun için onu da bıraktım. Ama en uygun vakit o gibi geliyor. Diyetisyen de sabah yapma demişti. Spor hekimine gittim o da aynısını dedi. Ama nasıl spor yapacağım konusunda sabah dinlenik nabzını ölç aç karnına gel falan dedi ona gidicektim yakın zamanda.

Akşam yemeğinden önce spor yapma fikri var aklımda. En uygun zaman sanırım o olacak. İş çıkışında kepek ekmeğine sandviç falan bir şeyler atıştırıp açlığımı yatıştırıp eve gidince direk bisiklete binip, daha sonra yemek olayını yapmayı düşünüyorum Diyete başlayacaktım tekrardan zaten. Bu konuyu açtıktan sonra ne hikmetse sağ tarafıma feci bir ağrı girdi acile gittim serum takıldım düzeldi ama kan testinde karaciğer değerlerinden biri yüksek çıktı yarın dahiliyeye gideceğim. O esnada bu genel yorgunluk olayını da anlatırım.

Geri