Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Apaçi bisikleti ne kadar gider denemesi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
apaçi bisikleti olarak adlandırılan bu bisiket (artık o nedemekse) 250-300 tl civarında bi fiyata satılıyor bu çoğu kaliteli bisikletin selesinden bile daha ucuz tabi bana hediye çıktı o ayrı sadece merakımdan bu bisikletle nekadar yol gidebilirim acaba diyerek Kurtköy viaporttan şileye kadar gidip geldim
37 km si rampa olmak üzere 120 km civarı bir yol kat ettim 30-40 km dahada gidebilirim ve çokta rahat gidip geldim benim bundan anladığım biraz kondisyon ve iyi bi tempo ile her bisiklet her yere gidiyor eminim benden çok daha uzun mesafeler kat edecek arkadaşlarda vardır mutlaka resimler aşağıda olacak

73289 dosyayı görüntüle 73290 dosyayı görüntüle 73291 dosyayı görüntüle 73292 dosyayı görüntüle 73293 dosyayı görüntüle 73294 dosyayı görüntüle 73295 dosyayı görüntüle 73296 dosyayı görüntüle 73297 dosyayı görüntüle 73298 dosyayı görüntüle 73299 dosyayı görüntüle 73300 dosyayı görüntüle 73301 dosyayı görüntüle 73302 dosyayı görüntüle 73303 dosyayı görüntüle 73304 dosyayı görüntüle

buda yol arkadaşımın strava kaydı
(link)

bu deneme bu tip bisiklet kullanan arkadaşlar için yapılmıştır bisikletinizi küçümsemeyin

Scudo
Nedense bu bisikletleri her gördüğümde aklıma gölcük depreminde yerle bir olan veli göçer villaları geliyor. Yıkılan bina duvarlarının, kolonların içine sıkıştırılmış boş çimento torbaları ortaya çıkmıştı, dolgu malzemesi olarak....

Guzel bir deneyim olmus. "Lakin apaci bisikleti yoktur, bisiklet kullanan apaci vardir" teorisi kantilanmis oldu.
Bu bisikletler yine vitesli falan, guzel, hurdacidan aldigi bisikletle binlerce km tur yapanlar var, bisiklet iste hepsi. Marka model komponent takintisiyla gecirecek kadar cok bos vaktimiz yok, bisiklet bu, binersin ve gidersin.

Fiyatından ve tipinden dolayı "apaçi" ya da "market bisikleti" olarak adlandırılan bu tür bisikletler, Anadolu'nun çoğu yerinde bir ay içinde 1000 km yapan bisikletlerdir. Arkalarına yük taşımak için takılan ekipmanlarla, kar-kış demeden taş toprakta, yağmurda çamurda iş halleden binlerce amcalarımız-dedelerimiz var. Evet evet bu "apaçi" bisikletleri ile iş hallediyorlar. Deniz kenarında gezmiyorlar. Haftada bir temizlik ya da iki günde bir basınç kontrolü de yapmıyorlar. Ve üzülerek söylüyorum; sanıldığı gibi tek kullanımlık değil, senelerce kullanıyorlar bu bisikletleri.

Ege ve Akdeniz'in tatil beldelerine gidecek olanlar bunu çok basit olarak gözlemleyebilirler.

@barış barış
hocam bisiklet 10 numara yalnız, kendi klasmanında zirveye oynar, es geçmeyelim. performans olarak da değerlendirir misiniz ?
:)

performans olarak şöyle söyleyeyim nekadar ekmek okadar köfte parasına göre bence gayet iyi

Zaten apaçi bisikleti demişsin sonrada "bisikletinizi küçümsemeyin" demişsin :)
Gerçek apaçiler duymasın kelle söğüş yapar kafa derinide brokss seleye gererler :D

Güzel konu. Bende çift amortisörlü olmasa bile bisan mtb kullanıyorum. Markası modeli ne olursa olsun bisiklet bisiklettir. Son olarak bakımlı bir çift amortisörlü bisiklet, bakımsız bir yol bisikletinden daha iyidir diyerek sözü sizlere bırakıyorum...

Bende müsadenizle bir iki kelam yazayım abiler arkadaşlar elinde imkan olupta gitmeyen klavye bisikletciside var elinde imkan olmayıp bu spora gönül verip apacimşdir artık ne derlerse bu bisikletle 100 km üstüne çıkanlarda var....MUTLULUK MARKA VE donanımla değil elindekşyle yetinebilmeyi kabullenme ve ondan faydalanmayla oluyor.. Not @barış barış kardeşimle beraber gittik bu apaci bisikletinden bitanede ben alıcam durum müsait olunca.... Saygılar

Maşallah

@uguryilmaz144 bisan butter fly kullandım buna çok benziyodu sağlam makine bunlar şimdi kıymey bilinmiyo ama bulsam alırım güle güle bin

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Seyyah özkan
Hocam bu bisiketin manevi değeri çok yüksek benim için. 1989'da babam valideye hediye etmiş. Valide de pek binmemiş bisiklete. Çocukluğumda bindiğim 4 tekerli bisikletlerden sonra dengeyi sağlayınca direk bu bisiklete geçtim. Bisiklete binmeyi bu bisiklet bana öğretti diyebilirim. Eskiden arkadaşlar bayan bisikletine biniyorsum diye dalga geçerlerdi. Sonrasında selenin eğilmesini önlemek için mil parçasıyla güçlendirdim ve normal yol bisikletinde ayarladığım pozisyona getirdim. Bir sonraki adım 26x1.75 slick lastik almak olabilir. Bisikletin tek eksi yönü jant çemberlerinin 35mm genişliğinde paslanmaz çelik profilden olması. Özellikle hızlanmayı ve yavaşlamayı öldürüyor bu jantlar. Yol bisikleti kullanan arkadaşlarım 1450gr mı? 1400gr mı? hesabı yaparken ben bu bisikletle gündelik işlerimi hallederken antremanımı da yapmış oluyorum :) Bu bisikletin kıymetini ve bana kattıklarını yol bisikletine geçince farkettim hocam... Hala arkadaşlar dalga geçiyor olum senin iki bisikletin daha yok mu niye hala bu bisiklete biniyorsun diye :) Bende hırsızlık vakalarını hatırlatıyorum o arkadaşlara :)

Sonuç olarak 16kg'lık ağırlıyla çift amortisörlü bisikletlerden çok daha hafif olsa da, günümüz bisikletlerinden çok daha ağır bir bisiklet. Jantları quadriceps geliştirmek için birebir. Ve en güzel özelliği hırsızların dikkatini çekmiyor :)

Bisikletin tek eksiği 28-14 rublenin, 28-11'le değişmesi ve 26x1.75'lik slick lastik. O zaman çook daha keyifli bir makineye dönüşeceğini düşünüyorum...

Demek ki maharet bisiklette değil, onu kullanandaymış. Bu testten bunu anlıyoruz. :)

Benim de 8 senelik Salcano MTB market bisikletim var, 8 senedir bana neler çektirdi bir bilseniz :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri