Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Apartman yöneticisi ve bisiklet sorunsalı

Benzer durum benimde başıma geldi. Öğrenci olduğum için günlük işlere koşturarak kuruş kuruş birikim yapıp kendime 48 kadro (11-12kg) gravel bisiklet aldım. Apartmanımız asansörü yenileneli 6-7 ay oldu olmadı hakkını yemeyim eskisine göre çok daha güzel. Oturduğum daire 8’ncı katta. Daha bisikletimi birinci ayı dolmadı apartman görevlisinden (kapıcı) apartman sahibine şikayet gitti. Apartman sahibi annemi arayarak sözlü kavgaya tutuştu. Daha sonra ben olayı soğutmak amacıyle apartman sahibini arayarak durumu izah ettim, bana söylediği şey; asansöre büyük masraflar yapıldığı için asansöre bisikleti sokmamamı, ben ne kadar dikkat etsem de başkası benden görüp sokacak asansöre zarar verecek vs vs. Dedim cebimde bezle iner çıkarım kirlenen yerleri silerim ne olacak? Bu sefer söylediklerim “aynalar kırılabilirmiş” bahanesiyle red edildi. Anasörde ayna yok! Daha doğrusu kırılabilir cam madde yok (ayna metal malzemeden yapılmış). Tamam dedim olay daha fazla uzamasın, merdivenle çıkartır indiririm gerginlik için kusura bakmayin diyecekken sözüm bitmeden bu sefer de duvarlar kirlenecek diye itiraz geldi. Yav arkadaş İzmir’in göz bebeği denilebilecek semtinde oturuyorum insanların söylediği şeylere bak napayim bu aleti helikopterle mi indirip çıkarayim. Zor bela, merdivenle indirip çıkarmak konusunda anlaştık. Şuan gencim, fiziğim ideal, çıkartır indiririm önemli değil spor olur ama o esnada benim ayağım kaysa kafam gözüm herhangi bir yerim dağılıp kırılsa kim verecek kardeşim bunun hesabını? Asansöre bisikleti sokup Ön teker havaya kalktığında 5 santimetre karelik alana yok denecek kadar az bir basınçla temas eden kavuçuk malzeme, mantık bunun neresinde ?
Bir indiririm iki indiririm üçüncüsünde mantıklı geleni yaparım kusura bakmasın kimse. Hiçbir nesnenin kıymeti benim canımdan konforumdan değerli değildir. Kendinizi ezdirmeyin arkadaşlar! Eğer mantıklı düşündüğünüz bir eylem yapıyor veya yapacaksanız her zaman eyleminizin arkasında durun. En kötü durumda hukuki yollarla mantık illaki açığa erişir. Asansöre zarar vermediğiniz sürece kimse size bunu yasaklayamaz oturduğunuz evden de çıkaramaz. Ey Ev sahipleri… Dünya malı dünyada kalır, önce insan olmayı öğrenin!

O görgüsüz, bencil, zırcahil apartman sahibi birgün bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye muhtaç kalırsa umarım bu gösterdiği rezalet davranış aklına gelir...
Bu arada, sizin burada asıl dikkat etmeniz gereken kapıcı. Kim bilir apartman sahibine nasıl anlattı da bu olay böyle büyüdü... Kapıcı işine baksın; asansör nöbeti tutmasın.

Scudo
Sevgili dostlar bende bisikletimi asansörle eve çıkarıyorum, malum bisiklet fiyatları uçunca artık site bile olsa güvenip dışarıda bırakamıyorum:).... site yönetimi güvenlik vs birkaç kere hocam bazı komşular şikayetçi asansöre bisikletle girdiğinizi görmüşler vs tarzında uyardı fakat herhangi bir çözüm üretmediler... Herkes dışarı bırakıyor hocam biiskleti sizinki altın kaplamamı diye dalga gectiler hatta...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Eğer yönetici, kapıcı cazgırlık yapacak olursa onlara şöyle deyin:

"Tamam, bisikletimi evime çıkarmıyor ve apartman girişine kilitliyorum. Ancak olur da bisikletim çalınırsa, bisikletimi eve çıkarmamı zorla engellediğiniz için zararımı kuruşu kuruşuna sizden tahsil ederim."

Bunları söylerken, bisikletinizin sıfırının fiyatını gösteren bir fiyat listesinin de elinizde bulunmasında fayda var :)

Ben de bisikletimi asansörle çıkartıyorum. 15-20 kg arası ağırlığa sahip. Yaklaşık 3 sene önce apartmanın bodrumuna birisi bisikletini bırakıyordu. Bir gün apartman whatsapp grubunda bir fotoğraf paylaşıldı. Bisikletin kadrosu duruyordu. Ön tekerleği yoktu.
Bisiklet sahibi paylaşıp şöyle bir cümle eklemişti: "Kim aldıysa lütfen akşama kadar geri taksın. Akşam sürüş yapacağım."
O günler de bisikletim yoktu. Aldıktan sonra bir defa bile dışarda veya bodrumda bırakmadım. Bırakmam da. :)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Aynı sorunu iki farklı sitede yaşadım. İlkinde kavga gürültü koptu. Site sakini bisikleti asansöre sokamayacağımı eğer bir daha aynı hareketi yaparsam (bir daha diyerek tehdit ediyor yavrucağız) asansörü kullanıma kapayacağını söyleyecek kadar hayalperestti. Ne oldu? Ben 3 sene asansörle bisikleti indirip çıkarmaya devam ettim. Yeni taşındığım sitede de benzer şekilde bir pürüz oldu. Ona da aldırmadım. 6 ay oldu. Hala devam ediyorum. 7 kiloluk bisiklet ne asansöre zarar verir ne de asansörü çizer mahveder. Konuşan konuşsun siz sporunuza bakın. Caydırıcı olarak şunu söyleyebilirsiniz; tamam çıkarmayayım. Başına bir şey gelirse karşılayacağına dair sözleşme yapalım.

Keyifli sürüşler.

Yav arkadaş başkası spor yapıyor diye.başkası bir eylem yaptığı için sağlıklı ve mutlu diye ve kendisi de bunu yapmıyor veya yapamıyor diye,yapanı engellemek başka bir toplumda bu kadar var mıdır acaba?Bisiklet asansöre ne gibi bir zarar verebilir?Velev ki asönsörün aynasını kirletti(ki bisikletli kişi bu durumda gereğini yapmalı veya temizlikçi kişiye bunu kibar bir dille izah etmelidir)her gün çocuklar veya yetişkinler asansörü karalamak veya ağır abiler imzalarını atmak,alemde yer olan isimlerini yazmak suretiyle veya nakliyeciler 100-150 kiloluk eşyaları taşıyarak zaten bisikletin kat ve kat üstünde bir yükü taşımaktalar.Bisiklet yani bu,ne yapabilir asansöre

Ben bisikletimi evde duvara asıyorum, yani evin bir eşyası, aksesuarı olarak ta kullanıyorum. Evin aksesuarını sokakta mı bırakaydım. Saçmalamasınlar.
Tabii ki güvenliğini garanti altına alacak bir sözleşmeye şahitler huzurunda imza atarsaaa belki bırakırım. Ki, sanmıyorum yine de bırakmam :D .
Çalıştığım yer bir fabrika. İşe bisikletle geldiğim zamanlarda dışarı, güvenliğin yanına bırakmam söylendi bir kaç kez. Ben de onlara "çok toz oluyor" dedim :D. 2. kata kendi odama çıkarıyorum, yanımda duruyor.

İsteyen istediğini söylesin asansörle inip çıkıyorum,umrumda değil,tabi bunda 10 daireli sade bir apartmanda oturmamında avantajı var,büyük bir site olsaydı herhalde saçma sapan kurallarına takılmak zorunda kalabilirdim.Pazar arabasıyla asansöre binen amcanın yükünden daha hafif benim velespidim ki olmasa bile binerim gerekirsede kavgamı yaparım.Üst katımda oturan bir çam yarması var benim bisiklet olayıma takık asansör kullanmamı istemiyormuş yöneticiye söylemiş,ben 7 senedir aynı binadayım bu eleman 2 senedir halen alışamadı,kışın çıkarım bu soğukta delimisin yazın çıkarım bu sıcakta çıkılırmı,bazen asansör önünde karşılaşıyoruz,bi müsaade et binelim diyor bende sen müsaade et terim soğuyor deyip bodozlama dalıyorum kabine,bazı şeyleri medeniyetten uzak insanlara kafasına odunla vura vura öğretmek lazım arkadaşlar.işin ilginç yanı ocak ayında yönetici ben olucam bakalım beni kime şikayet edecek!

bu arada bisikletle sahibi arasında bir duygusal bağ oluyor sevdiğini):) insan yakınında gözünün önünde görmek istiyor..Bu duyguyu yaşayanlar azımsanmayacak kadar çoktur diye düşünüyorum aramızda....

bu arada bisikletle sahibi arasında bir duygusal bağ oluyor sevdiğini):) insan yakınında gözünün önünde görmek istiyor..Bu duyguyu yaşayanlar azımsanmayacak kadar çoktur diye düşünüyorum aramızda....
Bu yorumunuza katılıyorum, baş ucumda duruyor her gün geziyorum biz onunla 😁

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Asansör ile bisiklet taşınmasını şikayet edenler, önce asansöre işeme, çöp suyu akıtma , ıslak mendil atma, sigara izmarigi atma , çamurlu ayaklar ile girme, kallavi eşya taşıma ve bunun gibi sorunları çözsünler sonra gelsinler. Bisikletlerimiz asansörden daha değerli hem sağını solunu sürttürmeye hiç niyetimiz de yok :)

Asansöre bisikletle binmenizi yönetim planında yoksa kolay kolay engelleyemezler, hele merdiveni hiç bir şekilde engelleyemezler. Etrafı kirletmemesi veya başkalarıyla birlikte kullanmak için ön tekeri çıkarıp tek teker üzerine dikerek binebilirsiniz. Epey yer kazancı olur.

Hiç bir yaptırım vs uygulayamazlar. Gitsin derdini hukuki yollarla çözmeye çalışsın. Siz kendinizden ödün verdikçe tepenize çıkarlar.Tıkayın kulaklarınızı. Gerektiğinde taviz vermeyin!!!

@MuratHan dediğini biz yaptık. rahmetli babamın, yazlığının balkonunda muhabbet adı altında anormal sesli konuşan, eşşek gibi anıra anıra kahkaha atan karşı komşuya "rica etsem biraz sessiz konuşur musunuz" demesiyle çıkan kavgada tekme tokatlar sallandı jandarma çağırıldı bu kişilere ihtar verildi ama gel gör ki o kişi sonra "altta kalmamak" mantığıyla yaptığı gürültüyü inada bindirip her gün arttırdı, çünkü biliyo bir cezası yok bunun. evi satılığa koyduk ve 2 hafta içinde orayı satıp başka bir siteden ev aldık.

Türkiye'de "gereksiz ses çıkarmak" suçtan sayılmıyor. veya sayılsa bile ancak disko, bar gibi yerlerde çok uçuk bir desibelin üstüne çıkınca. onun dışındakileri engellemenin yasal bir yolu yok. yaptığı suçun bir yaptırımı yoksa o suçu bile isteye, hatta zevkle yapan davarların yaşadığı ülke burası. "malesef" yaptıkları yanlarına kar kalıyor.

(link)

(link)
Cancım; Böyle durumlarda evi eskortlara veya travestilere kiralayacaksın. Daha sonrasını bırak onlar düşünsün.

@Adil ÜNALDI Olaydaki şahısla aynı binada değildik, karşılıklı oturuyorduk. Bir şekilde misilleme yapsak, ondan önce sağımız solumuzda oturan insanlar rahatsız olurdu. Geçen sene Halil Sezai isimli şarkıcı bir şahsı darp etmişti. Olay attığı twit'teki gibi ise (ben Halil Sezai'nin sebepsiz yere darp edecek, darp etmekten zevk alacak biri olduğunu düşünmüyorum), maalesef, insanı kendi adaletini sağlamak adına şiddet kullanmaya yöneltiyor şu anki ilkel adalet sistemi. Çünkü yasa, gereksiz ses çıkararak bir insanın rahatına tecavüz etmeyi suçtan görmüyor. Suçluyu cezalandırmak bir nevi sana kalıyor. O olayda ayrıca "yasanın uzanamadığı yerde, darp diye bir ceza vardır. ama ben yaşlı olduğum için beni darp edemezler. yani bu da demekki, istediğim suçu işlerim, yuppii!" fikri de var. Bu ucuzluğa şimdiye kadar çok denk geldim.

Bu konuyu görünce açıkçası şaşırdım. Bulunduğum sitede 3-4 yıldır oturuyorum bir kere dahi böyle bir uyarı ile karşılaşmadım. Böyle bir uyarı yapsalarda pek dikkate alacağımı sanmıyorum.

Ben bu şekle karşıyım mesela. Ha ayağıyla asansörün duvarına başmışsın ha bisikleti bu şekilde asansöre dayamışsın. Lastiklerinin kirlilik olarak ayakkabının altından farkı yok. Ben gelip o kısıma yaslanma gereği duysam. Tam tersi şekilde koysanız bence çok daha iyi.

Son düzenleme:
Geri