- Tepki
- 5.596
- İsim
- Serhat C
Benzer durum benimde başıma geldi. Öğrenci olduğum için günlük işlere koşturarak kuruş kuruş birikim yapıp kendime 48 kadro (11-12kg) gravel bisiklet aldım. Apartmanımız asansörü yenileneli 6-7 ay oldu olmadı hakkını yemeyim eskisine göre çok daha güzel. Oturduğum daire 8’ncı katta. Daha bisikletimi birinci ayı dolmadı apartman görevlisinden (kapıcı) apartman sahibine şikayet gitti. Apartman sahibi annemi arayarak sözlü kavgaya tutuştu. Daha sonra ben olayı soğutmak amacıyle apartman sahibini arayarak durumu izah ettim, bana söylediği şey; asansöre büyük masraflar yapıldığı için asansöre bisikleti sokmamamı, ben ne kadar dikkat etsem de başkası benden görüp sokacak asansöre zarar verecek vs vs. Dedim cebimde bezle iner çıkarım kirlenen yerleri silerim ne olacak? Bu sefer söylediklerim “aynalar kırılabilirmiş” bahanesiyle red edildi. Anasörde ayna yok! Daha doğrusu kırılabilir cam madde yok (ayna metal malzemeden yapılmış). Tamam dedim olay daha fazla uzamasın, merdivenle çıkartır indiririm gerginlik için kusura bakmayin diyecekken sözüm bitmeden bu sefer de duvarlar kirlenecek diye itiraz geldi. Yav arkadaş İzmir’in göz bebeği denilebilecek semtinde oturuyorum insanların söylediği şeylere bak napayim bu aleti helikopterle mi indirip çıkarayim. Zor bela, merdivenle indirip çıkarmak konusunda anlaştık. Şuan gencim, fiziğim ideal, çıkartır indiririm önemli değil spor olur ama o esnada benim ayağım kaysa kafam gözüm herhangi bir yerim dağılıp kırılsa kim verecek kardeşim bunun hesabını? Asansöre bisikleti sokup Ön teker havaya kalktığında 5 santimetre karelik alana yok denecek kadar az bir basınçla temas eden kavuçuk malzeme, mantık bunun neresinde ?
Bir indiririm iki indiririm üçüncüsünde mantıklı geleni yaparım kusura bakmasın kimse. Hiçbir nesnenin kıymeti benim canımdan konforumdan değerli değildir. Kendinizi ezdirmeyin arkadaşlar! Eğer mantıklı düşündüğünüz bir eylem yapıyor veya yapacaksanız her zaman eyleminizin arkasında durun. En kötü durumda hukuki yollarla mantık illaki açığa erişir. Asansöre zarar vermediğiniz sürece kimse size bunu yasaklayamaz oturduğunuz evden de çıkaramaz. Ey Ev sahipleri… Dünya malı dünyada kalır, önce insan olmayı öğrenin!
O görgüsüz, bencil, zırcahil apartman sahibi birgün bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye muhtaç kalırsa umarım bu gösterdiği rezalet davranış aklına gelir...
Bu arada, sizin burada asıl dikkat etmeniz gereken kapıcı. Kim bilir apartman sahibine nasıl anlattı da bu olay böyle büyüdü... Kapıcı işine baksın; asansör nöbeti tutmasın.