Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Apartmana bisiklet koymak

Eren Y.

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar 5 katlı bir apartmanda oturuyorum. Her katta daire var. Kartlar arasında ayrıca bir boşluk daha var. Bende bisikletimi geceleri o boşluğa bırakıyorum. Aşağıdaki komşu şikayet etmiş kirlilik, görüntü bozukluğu vs. diye.

Sizce ne yapmalıyım. Evde bisikleti koyacak pek bir yerim yok. Dışarda bıraksan 1600 tl'lik bisiklet hop diye götürürler valla bi geceyi çıkaramaz.

Ben aşağı inip ağzının payını verme yanlısıyım. Bisikletimhiç çamurlu gelmedi. İşte temizlerim hergün. Kapladığı alanlada hiç bir şeyi engellemiyor.

Bu sorun büyürse bana zararı dokunur mu? Evden atılma vb. gibi.

Fikirlerinizi istirham ediyorum.

Scudo
Ağzının payını vermekten ziyade ikna etmeye çalışın, ikna olmazsa başka bir yer bulun, sonuçta koyduğunuz yer ortak alan, bazı insanlar böyle aksi oluyor. Üst kattaki boşluğa bırakın.

Bu apartmanda yönetici yokmu acaba?herkesin kanunen hakları vardır.bunu şikayet eden komşunuzun dışardan bir bakın bakalım balkonu kapalımı,uydu anteni veya dışarı doğru bir apartman görüntüsünü bozan bir olayın içerisindemi eğer böyle bir şey varsa gidersiniz belediyeye bakın ozaman neler oluyor.şimdiye kadar apartman içerisinde bırakılan bisikletlerden dolayı sıkıntı ömrü tarihinde görmedim ben şahsen ama diğer saydıklarım çok daha sıkıntı.heleki balkonu eve katan bişr komşunuz'sa bu kişi iyi bir bakın görün araştırın bence.

1600 liralık bisikleti oraya bırakmak bile akıl karı değil...evin içine almaya çalış..apartman boşluklarından nice bisikletler çalınıyor...

Normalde ortak kullanım alanlarına eşya koymak yasak , bence bu işi tatlı dille çözmeye çalışın derim ben.

Bu ortak kullanım alanlarına eşya koymak niye yasaksa anlamadım. Madem yasak ne diye "ortak kullanım alanı" ismi verilmiş. Kullanılmayan biyer olduğuna göre "boş beleş ama yasak alan" ismini vermeleri gerekirdi.

Hem bu alanlara bisiklet koyulamayacak ise ne koyulacak acaba çok merak ediyorum.

Bence; siz yinede işi tatlı dille halledin. Bisikletin sizin için ne kadar değerli olduğunu, onu oraya bırakmaya bile kıyamadığınızı ancak evde koyacak yeriniz olmadığından dolayı orada bırakmak zorunda kaldığınızı söyleyin.

Ben 2. kattayım onlar birinci katta. Ama zemin değil zeminin üstü. Uyduları yok balkonda yada balkon pimapenle felan kaplı değil. Ama kendi kapılarının önlerinde kocaman bir ayakkabılık var 5 çekmeceli. Baya bir yerde işgal ediyor orada. Bir de bulunduğum yerde öyle pek hırsızlık olmaz çok nadir o yüzden apartmanın içinde bile ben aldığımdan beri bir kere bile kitlemedim Rahatız o konuda.

apartmanada koymayın. en guvenlisi evde dursun. en azından geceleri.

bodruma koy,
yoksa kendi kapının önüne koy dostum
iş büyürse mahkemeye gider,şikayet eden ben yangında buradan kaçamam der hem 2 bin tl ödersin
hem o bisikleti oradan kaldırırsın : )
sen iyisimi oraya koyma dediyse koyma.

Böyle bir yasak olduğunu zannetmiyorum şayet varsada aynı şei oda yapıyormuş zaten ayakkabılıkla.İş mahkemeye falan giderse 1 seneden önce bitmez.Onuda apartmanın oyuna falan sunarlar.Öyle yangında falan kaçamam demekle olmuyor pek o işler.Zaten o alt kattaymış.Yukarı mı kaçacak yangından :) Güzellikle söyle anlamazsada takma koymaya devam et.Yöneticiye de anlat bir durumu o zaman

her zaman söylüyorum , yazıyorum apartman içlerine , bodrum katlarına bisiklet bırakmayın sonradan çok pişman olursunuz komşunuz ile anlaşma yoluna gitmeyin hatta muhatap olmayın bir bisikletin varlığından rahatsız olan biri için kurulacak her cümle sadece vakit kaybıdır çünkü imkanlarınızı zorlayarak bisikletinizi evin içine alın şimdiye kadar duyduğum , okuduğum pek çok bisiklet apartmanlardan çalınmıştır dışarıdan gelen herhangibiri için son derece kolay bir hedef oluyor alın terinizi bedavacılara yar etmeyin !

• Beğen
Tepkiler: cku
Bir şekilde eve almalısınız bence. Duvar askısını tavsiye ederim ayak altı olmaz hem.

1600TL lik bisikleti ben olsam odama saklarım... :) tabi onun da şikayetçi olması garip 1. katta otururken 2. kattın boşluğundan nasıl şikayetçi olunur orası da ayrı bir mecra...

babam 25 yıllık komşumuzla 2 yıl konuşmadı bu yüzden, ama koridor gibi bir yerdi bizim daireye ve kömürlüğe gidiyor. haklı sebep olabilirdi. hem dar hem de görüntü kirliliği oluyordu. sizinkinin durumu nedir bilmiyorum ama bu tip adamları ikna etmek zor. babamdan biliyorum :D

@ReşitÇağırgan

haklısınız benim bina arsından aldılar.... :mad:

Ev 6. Katta. Her gün sabah işe giderken ve geldiğimde asansör ile çıkarıyor ve indiriyorum. İnsanlarla çakıştığım zaman asansörde yer olmuyor biraz vıdı vıdı edenler oluyor ama devam. Bisikleti de salonun göbeğine ön ve arka tekere 2 adet A4 kağıt eşliğinde muhafaza ediyorum.:D

"görüntü kirliliği"

ah türk halkı olarak daha bunu aşamadık, bisiklet yolu falan diyoruz biz birde..

avrupada gördüğüm şehirlerde, ve görmediklerimin internetteki görüntülerine bağlı çıkarım yapmak gerekirse,

sokaklar, apartmanlar, apartman holleri, restoran önleri, araba parkları, bisiklet parkları hatta kilise bahçeleri onlarca bisiklete park yeri oluyor

en ufak direk, metal parçasında bisiklet duruyor. apartmanların önleri yığın halinde bisiklet..

neyse, konuya gelirsek, bence ne yapıp edin evde bir yer açın. yoksa bodrumda çürümesi sokakta çalınması garanti gibi birşey.

Yıl olmuş 2020, hala apartmandan bisikletim çalındı diyenler var..Şu sıralar kadıköy caddebostan göztepe civarında organize bir ekip bisikletleri güpegündüz götürüyor Tahminimce yurtdışında satılıyor. Konuyu hortlatayım daha fazla can yanmasın.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Her geçen yıl küçülen kibrit kutusu kadar apartman dairelerine 20 yıl gömüp hayat sığıdırıyor insanlar. Ne yapsın el mahkum garaja kilitliyor onda da karaktersizin biri gelip alıp gidiyor.

Geri