Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Apartmanda roller kullanımı ses durumu

Selcuk A.

Üye
Tepki
0
Merhaba Arkadaşlar,

Kış geldiği için bisiklete binemiyorum, az önce kar yağdı ortalık çamur deryası. Ben de bir roller alayım diyorum. Ancak ses çıkıyormuş. Benim de sadece akşam vaktim oluyor.

Acaba silk lastik filan taksam apartmanda alt komşuyu rahatsız etmeden antrenman yapabilir miyim?

Benim almayı düşündüğüm model Tacx antares .

Apartmanda kullanan var mı acaba?

Görüşlerinizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
dostum ince slip lastik yol bisikletiyle bile bu şekilde çıkıyor :) (link)

ama apartman boşluğundaki sesi düşünürsek oldukça ses çıkaracaktır

Ben yol bisikletiyle kullaniyorum bahsettiginiz rolleri, ancak korktugunuz gibi bir ses cikmiyor. Slip lastikle bu sesin daha az olacagini dusunuyorum.

@özer çankaya

Bayağı gürültülü görünüyor. Ancak bu videodan duyulan ses mikrofon hassasiyeti etkeni olduğundan çok emin olamamıyorum hala.

@bikerboi

Size apartmanda mı ikamet ediyorsunuz?

Öyle abartı rahatsızlık edilecek bir durum yok ortada.Altına ses azaltıcı mat koyarsanız ses dahada azalacaktır.

Cevaplar için teşekkür. Alıyorum bir roller o zaman bu hafta sonu inşallah.

Bende apartmanda aynı modeli kullanıyorum.Abartı olmamakla birlikte ses çıkıyor...Altına çok yumuşak olmayan ama sese yalıtkan bir malzeme koyarsanız biraz olsun çare olur...Yukarıda yazan arkadaş gibi müsait balkon varsa öneririm.Çünkü kapalı mekanda çok fazla terliyorsunuz.Örnek videodaki elemanda aspiratör koymuş zaten :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Herkese Günaydın,

Burada aldığım cevaplar beni rahatlattı ve rollerı aldım. 3-4 günden beri kullanıyorum. Hakkaten çok ses çıkmıyor. Çıkan ses de lastiklerin üzerindeki tırtıklardan çıkıyor. Silk lastik olsa daha da azalacak ses.

Teşekkürler tekrardan

Roller kullanan arkadaşlar özellikle apartman dairesinde kullananlar varsa ses konusunda bizzat yaşadığınız deneyim ve tecrübelerinizden istifade etmek isterim.
Alıp kullanmak istiyorum ancak alt kattaki komşumu rahatsız etmekten çekiniyorum.
Kullanan arkadaşlardan daha fazla yorum rica ediyorum.

tacx galaxy kullanıyorum. 3. sürüşümü yaptım bugün. apartmanda oturmuyorum ama şunu söyleyebilirim çok da sessiz bir alet değil. ben karşısında tv izleyerek sürüyorum fakat sesi çok açmama rağmen konuşmaları duyamayacak kadar ses çıkarıyor. bir süpürgenin 3/5 i kadar ses çıkarıyor diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
@gokberk88 ilgin için teşekkürler.
Bu ses uğultulu titreşimli bir ses mi?
Süpürge sesi gibi olsa razıyım zira bu ses alt kata rahatsızlık verecek derecede ulaşmaz.

altına mat koyuyorum bende fakat silindirler dönerken kayışla birlikte ses yapıyorlar, zaten bisikletin kendi çıkardığı ses de var. hani komşuyu rahatsız edeceğini sanmıyorum fakat 1 saat boyunca aynı odada olan birini rahatsız eder. kullandığınız yada bildiğiniz desibel ölçümü yapan uygulama varsa yükleyip sizin içinde test edebilirim.

ben 5. katda oturuyorum,binada çok eski 25 senelik,alt komuşum roller kulanınca duyor sesi ama 1 iki saat idare ediyorlar,gündüz kulanır iseniz cevre seslerinden dolayı azda olsa bastırıyor roller sesini diye düşünüyorum ama gece el ayak çekilince kulanayım derseniz,süpürge sesi çok daha güzel kalıyor roller sesi yanında,evde balkon imkanı varsa balkona kurup kulanın derim,roller kulanmak güzel,ama ne olursa olsun ses mutlaka olucaktır.

Yeni aldığım trainerla 2. Günüm. Balkonda sürüyorum. Altına da 2 halı koydum. Ama özel bir lastiğim yok maalesef. Alt komşu yukarıya vurdu. Çok kötü hissediyorum. Ne yapabilirim?

@Onur Dere
Ben de şimdş yazacaktım balkonda kullanan var mı diye?
Lastik epey farkettirir diyorlar. Ayrıca şu anki lastiğinizi de çok hızlı yıpratır deniyor.

Çamaşır makinasından daha mı gürültülü? Olmadı banyoda sürün.:D

Eğer kısa süreli kullanıyorsanız da komşuyla gidin konuşun. Ortak bir saat filan belirleyin olmadı.

Şu anda bisikletin üzerinde Conti Grand Prix ler var. Ama bitmeye yakın durumdalar. O yüzden bunu kullanayım trainer lastiği alana kadar demiştim. Zaten sezon başında yenileyeceğim lastiklerimi.

Yani çok da ses çıkardığını düşünmüyorum, çamaşır makinesinden daha az ses çıkarıyor. 50 dk sürdüm. Ama belki de saat 22:00 de yaptığım için olabilir. Daha erken saatlerde yapmam gerekicek.

Galiba bir trainer lastiği şart oldu...

Geri