Scudo Sports

Araba kapısına çarpma kazaları için çözüm

Scudo
Park etmiş veya duraklamakta olan araçların arasından fırlayabilecek her tür canlı, bisikletli için potansiyel tehlikedir.
Çıkmadan önce kafayı uzatıp bir tehlike var mı diye bakmak, bizim insanımızın yazılımında yok. Bizimkiler önce fırlayıp
yolu tıkar, sonra sağına soluna bakar :snzdglsn: Araçların çok yakınında sürüş yapmamakta fayda var.
Mesafe bırakın ki, her tür tehlikeye karşı reflekslerimize tepki vermek için zaman kalsın.

Aman dikkat edelim, benim alalı daha 1 ay olmamış olan yeni bisikletimi verdiğim şahıs açılmakta olan bir arabanın kapısına çarparak bisikletimi mahvetmişti, üstelik sonrasında ne olduğunu bile sormamıştı.

Aman dikkat edelim, benim alalı daha 1 ay olmamış olan yeni bisikletimi verdiğim şahıs açılmakta olan bir arabanın kapısına çarparak bisikletimi mahvetmişti, üstelik sonrasında ne olduğunu bile sormamıştı.
Şikayetçi olsaydınız?

Arabaya zarar mı vermeyelim demek istiyorsun anlamadım?
Vermeyelim tabi, eğer bir araba yolda ya da sağda park halindeyken kapıyı bakmadan açıp da kaza yapmanıza sebep olmamışsa, sadece yola fırlayan bir hayvan ya da çocuk ve hatta giderken dengenin kaybolup düşülmesi sırasında duran ve olayla hiç ilgisi olmayan bir arabaya zarar verilmesi konusu da önemli. Bisiklet sürüyoruz diye asarım keserim, benim canım herşeyden değerli, kendi hatamla da olsa arabanı çizsem de umurumda olmaz kafasında olan var diye biliyorum sözüm onlara. Tıpkı motorcu taifesinin bazı elemanlarının yolda milleti darlayıp kendini haklı gördüğü bir olay sonrasında ayna kırmayı kendilerine hak görmeleri gibi.

Anahtar konu trafik kuralları. Biz duran araçların arasından sağından geçmemeliyiz. Araçlar ihlal yaptığında sürücünün zarar görme riski bisikletliye göre çok az.

• Beğen
Tepkiler: jgraves
Şahsi fikrim önümde parketmiş bir araç varsa ve yanından geçmek zorundaysam önce arkamı kontrol ederim, eğer arkamdan gelen araç sağ tarafa çok yanaşmışsa ve bana yakın geçmek üzereyse hiç riske atmaya gerek yok durup beklerim geçtikten sonra yoluma bakarım(profesyonel bir sporcu değilim sonuçta 10 15 saniye duraksamaktan birşey olmaz.Park halindeki araçlar her zaman için tehlikeli zaten kapı açılacak mıyı geçtim aracın önünden fırlayacak sokak hayvanları ve çocuklar çıkabilir.10 15 saniye için kaza yapma riskini almak bana göre değil, adı üstünde ŞEHİR İÇİnde tehlikeli bisiklet sürmek hele ki Türkiye gibi bir yerde

Hiç kimseye bisiklet verilmemesi gerektiğini tecrübe etmiş oldunuz.
Bu da iyi birşey aslında.

Hiç kimseye bisiklet verilmemesi gerektiğini tecrübe etmiş oldunuz.
Bu da iyi birşey aslında.

Kesikle evet.
O günden beridir bisikletle işe geldiğimde bisikletimi firmadan kimsenin göremeyeceği kadar uzakta (100-120m) bir yere bağlıyorum.
Orası da çok ortalıkta, zincirle bağlamama rağmen içim rahat etmiyor, istediğim gibi ve uygun fiyatlı bir alarm veya takip sistemi de bulamadım.
Şuan araftayım yani :/

Birkaç gün bekledim kendi sorar diye, buna fırsat kalmadan iş yeri ile tartıştı ve işten çıkarıldı. Ahım tuttu galiba.
Kesikle evet.
O günden beridir bisikletle işe geldiğimde bisikletimi firmadan kimsenin göremeyeceği kadar uzakta (100-120m) bir yere bağlıyorum.
Orası da çok ortalıkta, zincirle bağlamama rağmen içim rahat etmiyor, istediğim gibi ve uygun fiyatlı bir alarm veya takip sistemi de bulamadım.
Şuan araftayım yani :/
Kime ne kim görürse görsün çalıştığınız ofis fabrika neyse illaki müsait bir yeri vardır. Kimse vermek zorunda değilsiniz ki, isteyene başınızdan gecen durumu söyleyin, veremem deyin geçin.

Kime ne kim görürse görsün çalıştığınız ofis fabrika neyse illaki müsait bir yeri vardır. Kimse vermek zorunda değilsiniz ki, isteyene başınızdan gecen durumu söyleyin, veremem deyin geçin.

Yapılması gereken o aslında ama öyle deyince de insanlar hoş karşılamıyor, o yüzden bu yöntemi tercih ediyorum.

Geri