Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arabayla yaklaşıp kafama yumruk attılar...

Bisiklete binerken daha önce hiç motorlu taşıt sürücülerinden fiziksel şiddet gördünüz mü?

• Toplam katılım
    394
Arkadaşım çok geçmiş olsun, gerçekten çok sinir bozucu bir olay, fakat siz de olay esnasında magandalardan uzaklaşmak yerine Sagan'a sokulan Cavendish gibi zorlamışsınız şansınızı, üstüne üstlük direk şikayet etmek yerine adamların yanına gidip kuduz köpeğe sopayla vurur gibi plakanızı aldım falan demişsiniz, adamlar insanlıktan nasibini almamış işte, ne düşündünüz "aman abi ne olur bizi şikayet etme, biz bu utançla yaşayamayız, sana yeni kask da alalım affet bizi" falan diyerek özür mü dileyecekler sandınız? Yine trafik varmış da yakalayamamışlar daha beterinden korumuş Allah. Ayrıca darp raporu almamışsınız, Polise/Savcılığa şikayet etmemişsiniz, çevredeki güvenlik kameralarını incelememişsiniz, hukuki olarak bir adım da atmıyorsunuz, biz de olayı okuyup sinir olduğumuzla kalıyoruz.

Bazıları da ülkemizde meydana gelen her olumsuz olayda, mal bulmuş mağribi gibi; dine, devlete, polise, hakime sallıyor, vay İslam şöyle, vay çomarlar böyle nereden biliyorsunuz belki İslam ile uzaktan yakından alakası olmayan iki alkolik yaptı bu şerefsizliği (zaten gerçek Müslüman böyle bir şerefsizliği aklından geçirirken bile Allah'tan korkar), birisi de çıkıp bilip bilmeden ülkedeki tüm alkolikleri bu olayların baş sorumlusu ilan etse ÇAPULCULAR yüzünden böyle oluyor ÇAPULCULARA şöyle yapacaksın böyle edeceksin vs. yazsa hoş olur mu? Ülkede adalet aramadan önce herkes kendisi adaletli olacak, yalan, iftira, kışkırtma, aşağılama dolu mesajlar yazıp, alttan alttan dini ve siyasi kinini kusup, adalet beklemek çok saçma oluyor.

Ayrıca hukuki olarak hakkınızı aramaya kalktığınızda "bir şey çıkmaz, boşa uğraşırsın vs." laflar edenleri dikkate almayın, uzun uzadıya yazmayacağım ama kısaca birebir yaşadığım 3 olay;

1. İkinci el cep telefonu olayında dolandırıldım, "soğuk su iç" dediler, peşini bırakmadım, savcılığa gerekli belgeler ile şikayet ettim, hem paramı aldım hem de bir araba özür dilediler,

2. Evimize hırsız girdi bir miktar paramızı ve elektronik eşyalarımız çalındı "bir şey çıkmaz" dediler polis çağırdık gerekli başvuruları yaptık, etraftan bilgi toplayıp şüpheli araç bilgilerini bulduk plaka tanıma sistemi sayesinde polisler aracı yakaladı, paramı aldım, zararlarım karşılandı, suçlular da cezalandırıldı (bana göre az ona göre çok ama cezalandırıldılar)

3. Anneme araba çarptı (çok şükür ayağa kalktı, eskisi gibi olmasa da yürüyebiliyor) adamlar polisi de bağlamış olacak ki uydurma bir rapor tutturmuşlar, aracın farı kırılmıştı onu bile bize ödettiler, "aracın önüne çıkmış, kurcalamayın siz zararlı çıkarsınız vs. dediler", çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini topladım, görgü şahidi de bulduk, aracın yağmurlu havada ters şeritten süratli bir şekilde gelip çarptığını ispatladık, bizi haklı buldular, polisin raporu iptal edildi, şimdi biz tazminat davası açtık,

Allah kimseyi mahkeme, hastane, karakol köşelerinde koşturmak zorunda bırakmasın ama başınıza da gelirse "ülkede adalet yok" diyerek bir köşeye çekilmek yerine, gerekirse işin uzmanından destek alarak hukuki olarak ne yapmanız gerekiyorsa yapın.

Herkese kazasız belasız günler dilerim.

Scudo
@Yusuf G.

Mesajınız galiba kısmen bana hitaben yazılmış. Kısmen diyorum, çünkü ben burada din tartışmasına girmedim ve asla girmem de. O kısımdan kendimi muaf tutarak cevap vereceğim.

Anlıyorum ki benim "çomar" lafını kullanmam sizi rahatsız etmiş. Çomarlara saydırıldığı zaman neden rahatsız oluyorsunuz? Adam çomar işte, hayattaki tek gayesi, yukarıdaki arkadaşın da bahsettiği üzere yeme-içme-barınma ihtiyacını karşılayıp geri kalan boş zamanını da itlikle, serserilikle, etrafa zarar vererek geçirmek. Çomarın İslamcısı, seküleri, alkoliği vd. olmaz. Çomar çomardır. Her cenahtan çomar çıkabilir.

O comari "capulcular" la karistirmis. Hani vardi ya bi aralar herkes capulcuydu. Neyse siyaset yapmayalim simdi, bizim forum komiserleri damlamasin konuya...

@Yusuf G.
Olmaz, olmuyor da. Uzun uzun yazmayacağım bir kesim yıllardır dayanaksız bir şekilde bu ithamlarda bulunuyor onu geçiyorum. (karşı cephede de aynı şekilde davrananlar var, onu da kabul ediyorum)

Merak ettiğim konuysa şu: siz bu adamlara çomar denmesine neden karşısınız? Ben çapulcu kelimesini görünce güldüm açıkçası. Üstüme alınmama gerek yok çünkü. Sadece bir aptal kendisine aptal dendiğinde bozulur ;)Çomar işte, daha uygun bir tanımı varsa siz söyleyin. Ben söylerdim ama forum kurallarına aykırı...

@Yusuf G.
Sorunun ta kendisi burada bakın. İnsanımızın çoğu din ile ahlakı aynı şey sanıyor. Bir dine inanmıyor diye ahlaksız damgası vurmak ahlaksızlığın ta kendisi değil midir?

"Dinsiz" diye bir hakaret var mesela. Çok saçma değil mi düşününce. O bana dinsiz desin, ben dinli diyeyim :D konudan sapmayayım, benim tanrım vicdanımdır desem pek yanlış olmaz sanıyorum.

Bir insanı kötülük yapmaktan alıkoyan şey yaratıcısından korkması olmamalı. Yarın bir gün o yaratıcıya inancını yitirirse onu kötülükten alıkoyacak şey ne olacak? Bu ülkede gavur diye turistlere tecavüz etme düşüncesini kendince haklı gören Müslümanlar da tanıdım ben. Ya da zina günah olmasa şöyle şöyle yaparım diyen kişiler... Sonra da mahkemede "şeytana uydum pişmanım" diyorlar. E hani nerede Allah korkusu? Allah sana şeytan senin düşmanın, ona uyarsan seni yakarım demedi mi defalarca?

En başında da dediğim gibi dinle ahlak ayrı şeylerdir. Evlatlarımızı din yerine ahlak dersi vererek büyüttüğümüz zaman güzel şeyler olacak, inanıyorum:) dinine kendisi karar verir büyüdüğü zaman. İsterse benim gibi ilkokuldan önce din eğitimi görmeye başlasın, yine de kendi yolunu izleyecek sonuç olarak :)

yazdıklarımı hakaret olarak algılamasın kimse lütfen. İsterseniz tartışabiliriz tabi. Sadece yazdıklarımın üstüne düşünün bir... İnsanları inançlarıyla yargılamayı bırakalım.

Her dinlere inanmayan, ya da tanrı tanımayan insan kötü değildir. Her Müslümanım diye dolaşan da direk cennete girmeyecek, eminim. İlla insanları bir şeye göre yargılayacaksak iyi bir insan olup olmadığına bakmalıyız naçizane düşüncem. Ben de size kazasız belasız iyi günler dilerim.

Geçmiş olsun, bunun gibi öküzler çok fazla dikkatli olmak lazım

@Mustafa Zeybek
Hocam ağzınıza sağlık düşüncelerimi biri ancak bukadar güzel anlatabilirdi.
Bir çocuk annesi babası müslüman ise müslüman doğuyor ve belki toplum baskısı ile ömrü boyu istemese bile "hepimiz müslümanız" " olur mu hiç öyle şey?" Gibi tavırlara maruz kaldığı için sorgulayamıyor,inandığı dine dair pek birşeyde bilmiyor.(çoğunluk)"Ateiz mi oney evden atarım seni valla"Din dersinde genel konulara girilip istenilen şey müfredatta genç akılların kabul edemeyeceği konulara girilmiyor ve 2017 yılında hala zorunlu! Ahlak dersi olsun olsun ama siz bunu "din kültürü ve ahlak dersi "diye verirseniz çocuklara " gavur,dinsiz,kafir gibi ithamları öğretirseniz çocuklar müslüman olmayanları aşağılayacak dinle ahlakı aynı şey sanacaktır.Yeni nesillerin hür düşünce ile yetişmesine sağlamak için toplum baskısını kırmalı,zorbalıkları yok etmeliyiz."Çomar" ların hakkından gelmeliyiz saygılarımla...

Adalete olan umudumuzu ve inancımızı kaybetmeyelim. Bize düşen çocuklarımızı ahlaklı, dürüst ve en önemlisi namuslu yetiştirmek. Belki birkaç nesil sonra daha yaşanabilir bir ülkemiz olabilir.

Çok geçmiş olsun , okurken sinirlerim bozuldu , kesinlikle şikayet etsem ne olacakki diye düşünmeyin , yol güzergahında & durduğunuz otoparkta vs illaki kamera vardır. Zaten aracın plakası marka modeli belli. Eğer uğraşırsanız ben sonuç alacağınızdan ümitliyim.Sineye çekmeyin bu olayı.Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursada buradan veya özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Elimizden gelen bir şey olursa yardımcı olabiliriz. Tekrardan geçmiş olsun.

Bimer'e sikayet ettiniz mi? Ben 2 kez sikayette bulundum trafikle ilgili konularda, 1'inde sonuc aldim. Olay bostancidan sonra oldu heralde, ben de caddebostanda oturuyorum ve bu muhitte bisiklet kullaniyorum. Tektuk bisikletli polisleri gormeye basladim, keske bu magandalardan biri polis oldugunu farketmeden bir bisikletli polise denk gelse de boyunun olcusunu alsa.

@Mustafa Zeybek

Çomar kelimesinin kelime anlamını ben de biliyorum, ayrıca ülkemizde özellikle sosyal medya üzerinden, kendini kültürlü, elit kesime dahil edip kendisi ile aynı siyasi görüşü benimsemeyen herkese Çomar diye hitap ederek aklınca küçümseyen hor gören insanların varlığından haberiniz yokmuş gibi davranmayın lütfen. Youtube a çomar yazın bakalım bildiğimiz anlamı dışında nasıl sonuçlar çıkıyor! Çapulcunun kelime anlamı da; "Düzene aykırı davranışlarda bulunan, düzeni bozan, plaçkacı" ama ülkemizde birisine bu şeklide hitap edildiğinde vurgulanmak isteneni anlamayan yoktur sanırım. Dilimizde bu insanlıktan nasibini almamışları tanımlayacak bir çok isim var çapulcu da kelime anlamı olarak baya uygun ama ne gerek var insanları rencide edip kışkırtmaya.

Din konusuna gelirsek ben olayı İslam dinine bağlayanlara hitaben yazdım o kelimeyi, "Onlara göre bizler aykırı olduğumuz için bu muameleleri hak ediyoruz. İnandıkları din bunu emrediyor onlara göre. Daha geçen gün televizyonda bir din adamının "inanmayanların öldürülmesi islama göre caizdir" demesi gibi" durduk yere bu şekilde mesaj yazmış arkadaşın biri, ben de diyorum ki "dinini bilen bir Müslüman böyle bir şeyi aklından geçirirken bile Allah'tan korkar" Müslüman olmayanlar yapabilir demedim yani. Dinini tam olarak bilmiyordur, müslüman da olmayabilir, hiç bir dini inancıda yoktur ama toplumsal kurallara uymayı, çevresindekilere karşı saygılı olmayı bilen, terbiyeli, ahlaklı örnek insanlarla dolu bu dünya.

@Birhan K.

Evet o kısmı özellikle size hitaben yazdım, yukarıda yazdığım gibi bu ahlaksızları niteleyecek bir çok isim varken sadece aklınıza çomar geliyorsa ve bunu üstüne basa basa defalarca büyük harfle kalın ve altı çizili olarak yazıyorsanız vermek istediğiniz mesajın yerine ulaştığından emin olabilirsiniz, birisi çıkıp bundan rahatsızlığını belirtince de ne demek istediğimi anlamamış gibi sözlük anlamı paylaşmak hiç inandırıcı değil maalesef, ben de toplumsal düzeni bozan kurallara uymayanları sürekli çapulcu olarak isimlendirsem, sizce sadece kelime anlamından dolayı bu ismi kullandığıma inanırlar mı, rencide olan olamaz mı?

11.jpg

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Mustafa Zeybek
Burada yazdığım cümle ile söylediğinizi doğruluyorum zaten . tartışmayı uzatmasak istemesem de sözümün arkasındayım. Arabayla gelip bisikletlinin başına yumruk atan çomardır, çok daha ağır sözleri de hak eder.

Din konusuna gelince haklısınız, böyle davrandı diye çapulcu, münafık, ateist, Allahsız, ışidci, "müslüman değil mi ne olacak" gibi ithamlarda bulunmak doğru değildir. Ama çomarlığın bu yazdıklarımdan bağımsız bir durum olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@Yusuf G.

Tekrar ediyorum: Çomarın İslamcısı, muhafazakarı, ilericisi, gericisi, okumuşu, cahili, alkoliği, solcusu, sağcısı olmaz. Çomar çomardır. Şu veya bu gruba çomar demiyorum.

Bana rahatlıkla çapulcu diyebilirsiniz, rencide olmam. Aksine, böyle anılmaktan gurur duyarım. Çapulcular bu ülkenin yüz akıdır. Ben çapulcu unvanını taa 2013'te göğsüme nişan olarak astım. Bu ülkenin en onurlu, en temiz, en faydalı insanlarıdır çapulcular.

Ben çapulcu olmaktan onur duyuyorum. Çünkü bu unvanı hak ederken yaptığım her şeyin istisnasız "doğru" olduğunu düşünüyorum ve vicdanım çok rahat. İyi olanın peşinde koştuğumdan hiç şüphem yok. Peki siz, çomar olmaktan gurur duyan birini hiç gördünüz mü?

• Beğen
Tepkiler: bacobaba39
@Birhan K.

Yazılarınızdan siyaset fışkırıyor resmen, üzerine basa basa yazdığınız çomar kelimesi ile hangi siyasi topluluğu kast ettiğinizi de anlamış olduk, siz gurur duyabilirsiniz ama ben bu forumdaki kimseye ne çomar ne de çapulcu olarak hitap etmem, kelime anlamları bir yana ikisinin de son 3-5 senedir hangi siyasi topluluklar için kullanıldığının farkındayım ve buradaki kimseye siyaset penceresinden bakmak istemiyorum. İyi günler dilerim.

@Yusuf G. Arkadaşım anlatamıyor muyum? İki kez yazdım, ki ikincisinde çok daha açık şekilde ifade ettim. Bak tekrar yazıyorum: Çomarın şucusu, bucusu olmaz. Çomar çomardır. Ben çomar derken belli bir siyasi kesimi değil, bir zihniyeti işaret ediyorum. Bu zihniyet bir İslamcıda da olabilir, bir ilericide de, bir dinsizde de, bir solcuda veya sağcıda da, anarşistte de, ... kısacası herkeste olabilir. Çomarlık bir zihniyet problemi. Çağın toplumsal hastalığı.

Benim amacım kimseyle siyaset tartışmak değil. Hele bu forumda, hiç değil.. Fakat sadece belirtmek istedim: Çapulcu benim için hakaret değil, gurur duyulacak bir unvandır. İstersen bana sabaha kadar çapulcu de, hatta büyük büyük puntolarla yaz. Ben bundan rahatsız olmam. Fakat nedense, kardeşimizi durduk yere arabadan sarkarak yumruklayan bu yaratıklara çomar dediğimde siz rahatsız oldunuz. Bir problem arıyorsanız bende değil, kendinizde arayın. Bir insan niçin çomarlığı savunur aklım almıyor.

Arkadaşın bu çomarlarla ilgili ne yaptığını merak ediyorum. Herhangi bir başvuruda bulundu mu? Bu çomarların takipçisi olmazsak, yarın hepimiz bu davranışlarla karşılaşabiliriz. O bölgede mutlaka kameralar vardır. Muhtemelen sabıkalı ve aralıksız suç işlemeye eğilimli tipler. Mutlaka cezalarını ya hukuk yoluyla çekmeliler.

Bir de aslında bu tip olaylar için bisiklet derneklerinin bir hukuk birimi oluşturmaları ne kadar iyi olurdu.

Bunların anasını avradını s...ceksin plakayı aldıysan yaz Göztepede sağlam dostlarımız var fişlerini çekeriz

Çomar kelimesini itle değirtirsek herkes memnun kalacak gibi gözüküyor...

@Yusuf Z. Şipal

Aynısını düşünüyorum, sonuçta geriye yönelik belirli gün kayıtlara ulaşılabiliyor. Sonra "aaa o günler silinmiş" cevabına dönebilirler.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri