Scudo Sports

Araç içinde bisiklet taşımak

DayKnight

Aktif Üye
Tepki
196
İsim
Mahmut
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Katlanır
Dostlar Selamlar,

Bisikleti taşımak için araç arkasına takılan taşıma aparatından aldım, bir süre kullandım. İki bisiklet ile çıktığımız zamanlarda aparatı kullanıyorum. Ama tek bisiklet ile çıktığım zaman bisikletin ön tekerleğini söküp bisikleti aracın içine yerleştiriyorum. Bu durum bisiklete ve araca zarar verir mi bilemedim, bisikleti aracın içinde nasıl taşımak gerekir, tavsiyeniz var mı?

Aracın ve bisikletin fotoğraflarını ekledim.

Dosyalar

• Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    441,7 KB · Okunma: 406
  • Capture2.PNG
    Capture2.PNG
    405,1 KB · Okunma: 406
  • Capture3.PNG
    Capture3.PNG
    369,5 KB · Okunma: 387
Scudo
@DayKnight Miğdem bulandı. Resimler ters olmuş ne yazık ki. Ben kendi aracıma koltukları yatırarak ön tekeri sökmeden koyuyorum.Yan şekilde. Aynakol ve arka aktarıcı tavana bakacak şekilde ayarladığımda ne bisiklete ne de araca bir zarar geliyor.

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
@trainspotting35 Fotograflar duz aslinda ama jpg formatinda koydugumda hep ters cikti. Simdi Snippin Tool ile kesip png formatinda koydum. simdi duzgun cikiyor :))
On tekeri sokmeden tekrar bi deneyecegim, sigdirabilirsem super olur. Tabii benim arac bayaa kucuk

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
resimlerde gayet iyi duruyor. Ön tekeri sökmeden koyman zor olur diye düşünüyorum. Çünkü yarisler B segmenti küçük araç.

clio var bende..
koltukları da yatırmaya gerek yok...
ön teker çıkarıp şöyle koyuyorum...

20180808_141950-jpg.168703

@DayKnight Ben de Mitsubishi Asx var resim düz olunca model anlaşıldı ön teker sökmeden sığmaz sizin araca büyük ihtimalle.

bmw-5-series-touring-bikes-standing-up.jpg
Böyle birşey yaptırmak istiyorum aracın içine.

@trainspotting35 Marangoz dan falan ayaklari tutmasi icin birseyler yaptirilabilir diye dusunuyorum.
@Noldor Boyle hic denemedim, deneyecegim hocam. Clio ve Yaris benzer segmentler, belki benim bisiklet te bisiklet sigar.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
pedallar koltuklara değiyor...
dedalları bir bezle veya plastik birşeyle sararsan, olası bir zarar riskini de engellemiş olursun...
umarım işine yarar...

• Beğen
@Anıl Erdoğan

çok iyi fikirmiş...
unutmazsam denerim ben de bunu...

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Jantları söküp bagaja koyuyorum. Bazen çantayla bazen çantasız nasıl eserse o an. Kadroyuda ters şekilde arka koltuğu koyuyorum. Aynakol ve sincir kısmı öne geliyor. Aynakolun sol kolunuda üstte kalacak şekilde bi bez yada kalın bi gazete ile koltukların baş kolçaklarının arasına yaslıyorum. Biraz da bisikletin alt kısmını öne çekince arkaya devrilmiş halde kalıp sorunsuz gidip geliyor. Aynı şekilde ön koltukları biraz öne çekip ara kısma ikinci kadroyu bile koyabiliyorsun. O şekilde de çok taşıdık ihtiyaç anında.

• Beğen
Ben de binek araç kullanıyorum ve malumunuzdur, arka koltuklari yaptırarak ve on lastiği cikartarak bagaja yatay olarak koyuyorum. Üst tasima aparatlari çok pahali ve arka tasima da bence çok güvenli değil. Ancak çok garip bir şey oldu , nasil oldu ben de anlamadım , Çeşme dönüşü , sanıyorum benim hatam , biraz hizli gelirken , arka aktariciyi aracın arka camin altindaki bagaj kismindaki metal olan bölüme çarpmış olmaliyim ki , kadro kulağı çok hafif de olsa etkilenmiş.
Cumartesi günü değiştireceğiz “Bisiklet Cumhuriyetinde”. Ama bu benim hizla ilgili bir hatam mi yoksa yerleşim ile ilgili bir hatam mi bilemedim.

• Beğen
@Noldor Millet paydos edince edince otoparka indim sizin yöntemi denedim. Güzel, bisiklet arka koltuğa tam oturdu. Artık tek çıkacağım zaman böyle taşırım, hanımla çıkarken 2 bisiklet olacağından araç arka taşıma aparatını kullanırım.

@Punctum Aracı da bisikleti de bi ara temizleyecem. Bekarken ne güzel her pazar aracı yıkar, yağına suyuna bakardım. Evlenince bunlara pek zaman kalmıyor.

Dosyalar

• Photo 13.11.2018 17 22 10.jpg
    Photo 13.11.2018 17 22 10.jpg
    2,5 MB · Okunma: 174
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
@Noldor aynen ben de öyle taşıyorum

Citroen Grand Picasso. Bu haliyle 4 kişiye oturma yeri var. Ön tekerleri sökünce 4 kişi + 4 bisiklet mümkün. Bu sayı 2 kişi + 6 bisiklete kadar çıkabiliyor.
4fd1579fff0cbfa79c462a0382699bcf.jpg

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
adamın birinin tavugu varmışş..tavugu yumurtlamış ve adam yumurtayı almış yemiş..yedikten sonra demiş ki yahu kardeş bu tavugun yumurtası nasıl...güzel mi diye sormuş..

@muhiddin Aynı adama tavuğun yumurtasını daha önceden haşlama değilde tavada yaparak yiyen arkadaşı demiş ki tavada yapın daha lezzetli olur tavuğun yumurtası. ;);)

• Beğen
Geri