Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Araç sigortasıyla bisikleti yaptırmak

snndar

Üye
Tepki
0
İsim
fedai yıldırım
Bisiklet
Lapierre
Selamlar yeni olduğumdan başlığı nereye açacağımı bilmiyordum buraya açayım dedim bisikletimle tura çıktığımda arkadaş arabasını tam emniyet şeridinede park etmemişti ve yanından geçerken kapıyı aniden açtı ve çarptım karbon maşam kırıldı şimödi ben bununla anlaşıp bu arkadaşın araç sigortasından benim bisikletimi yaptıra bilirmiyim cevaplarınızı bekliyorum sağolun şimdiden

Scudo
Arkadaş,bağlı olduğu sigorta şirketini açsın sorsun. Böyle bir kaza yaptım,ne yapmamız lazım,diye. İşin trafikomik tarafı,emniyet şeriti yolun sağında olur. Ee bisikletlilerde yolun sağından gider. Ee emniyet şeriti aynı zamanda bozulan arızalanan araçlarında çekildiği yerdir. Aynı zamanda polis,ambulans,itfaiye gibi araçlarında yol aldığı yerdir. Aynı zamanda aracını park edecek yer bulamayıp,gidip emniyet şeritine çekenlerinde yeridir. Bütün bunlar nüfusun fazla olduğu yerde bir araya gelince nasıl işleyecek acaba?
Eminiyet şeritindeki park etmiş araçların yüzünden sık sık sola,sol şerite manevra yapmak zorunda kalıyoruz.Riske giriyoruz...

geçmiş olsun. kısa ve öz anlatayım. benim başıma geldi hemen trafiği aradım gelip kaza raporu tuttular rapor sonucu karşı taraf haksız çıkınca raporla birlikte sigortacı dosya açtı ve eksper gelip bisikletin fotoğraflarını çekti kırılan dökülen malzemelerin listesini aldı ve 15/20 gün içinde iban numarasına bedelini yatırdı

Benimde başımda böyle bir dert var vatandaşın teki biz kardeşimle bisikletle seyir halindeyken kapıyı açtı ve düşmemize sebep oldu. Kardeşimin ahpabı çıkınca dost diye güvendik herif bisikletin masrafını yaptırmamak için sallayıp duruyor. Ben kendisinle haberi olmadan ses kaydı yaptım hani kaza oldu sen neden bu kadar umursamazsın ne zaman ödeme yapacan diye her halde her hangi bir evrak veya görğntü kaydı olmaması dolaysıyla rahat davranıyor acaba diyoru ses kaydı mahkemeye gitsem zararımı gidermek için bana yardımcı olurmu nihayetinde haklılıpımızın ispatı her ne kadar gizli olsada

@snndar Kaza yerini fotoğraflamış mıydınız veya bir tutanak tutuldu mu?

İşte ahbaplığa güvendik delil olacak her hangi bir evrak veya resim video kaydı yapmadık

@snndar Bir sonuç alamazsınız sanırım ama yine de karşı tarafın sigortasını arayın bir

Anlaşılan bu gibi durumlar karşı taraf istemesede direk 154den trafik polisi istemeliyiz,çünkü adam öderim der ödemez, bilmem muayenem eksik,ehliyeti unuttum vs diyip geçiştirmeye çalışaktır.Hatta telefon nosu verse bile güvenli olmaz,bir süre sonra numaranıza engel atar yine geçiştirir.
@Serkan Mıstınoğlu

Araba çarparsa (hukuken) yapmanız gerekenler. (rehber)

Burada adminimiz gerekli bilgilendirmeyi yapmış,orayada bakın derim. :harika:

@snndar öncelikle geçmiş olsun. plakası olan iki motorlu taşıt çarpışırsa (yaralanma olmaksızın) aranızda anlaşmalı tutanak tutabiliyorsunuz. ancak bisiklet gibi ya da motosiklete benzer elektrikli bisiklet olarak geçen taşıtlar bir motorlu taşıt ile çarpışırsa sadece polis raporu ile sigorta şirketi ödeme yapabilmektedir. sizin kazanızda polisi olay yerine çağırıp orada rapor tutturmak gerekirdi. polis sonradan rapor tutmaz. dolayısıyla maalesef bundan sonra sizin sigorta şirketinden ödeme alabilmeniz mümkün değildir. bu saatten sonra karşı taraf kusurunu kabul edip de beraber emniyete gidip rapor tutturmak isteseniz bile ancak ifade tutanağı yazarlar. bu ifade tutanağında ise kusur tespiti olmayacağı için sigorta şirketini bağlayacak bir durum da olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Bana çarpan vatandaş bisiklet yolunda bana çarptı gerçi bisiklet yolu da enteresan bir biçimde dükkanların önünden geçiyor . Benzinlikten çıkarken sadece soluna bakıyordu trafiğin akış yönü yüzünden . Kaza gerçekleşti ben yerde yatıyorum adam arabadan inmeye tenezzül etmedi arabanın içinden afralı tafralı yüz mimikleri , kalkıp kenarıya çekilsem adam basıp gidecek neyse ben kalktım ama bisikleti yoldan çekmedim. Adam diyor ki: işte ben şu gazinoda çalışıyorum arabada 5/6 kadar kadın, telefonumu vereyim yarın buluşalım( jant 8 olmuş vaziyette ) bir bisikletçide jantı düzeltiririz diyor. Ben de dedim ki bak kardeşş bu senin bildiğin jantlardan değil bu arada bana ya arkadaş amma uzattın bırak gideyim işim gücüm var gazinoda program başlayacak diyor. Aksi gibi cep telefonu kullanmadığım bir dönem sen şurdan bir trafiği ara bakalım dedim istemeye istemeye aradı trafiğin gelmesini beklerken hala vıdı vıdı söyleniyor adam. Arabası da şahin dolar euro zaten tavan yapmış bilader amma kıymetliymiş bisikletin filan falan bak dedim bu bisiklet senin külüstürden iki tane alıyor deyince biraz kafayı topladı . Tutanaklar tutuldu polis diyor ki senin pilaka yok ne yazacağız tutanağa, tc adres tel ve bisikletin modelini ve yılını yazdırdım. Sonuç lehime oldu artık o arkadaşın külüstür arabasının gelecek yıl sigortası fazla çıkacak ama bi daha sağına soluna iyi bakar

@snndar yaptığınız "kanunlara" göre suç ve kanunsuz delil delil değildir tanıdık bi avukat falan varsa bi sorun derim mahkemeye delil olarak vermeden önce

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sağolun demek kulağımıza küpe takmak için böyle bir olay yaşamamız gerekiyormuş allaha şükür sağlığımıza bir hal gelmedi bisiklet dostlarıma kazası sürüşler dilerim.

3 ay önce ne yazık ki takım arkadaşımıza beton mikseri çarptı. Kırmızı ışıkta geçip arkadaşımıza vurdu kavşakta. Hastanede 2 gün geçirip 1ay sonra yürümeye başladı rahat rahat. Şimdi de yine eski sağlığına kavuşup bisiklete biniyor şükür. Gelelim konuya. Direk polis olay yerine gelip tutanak tutuldu ve sigortasına bildirildi. 24 bin tl masraf gösterildi (expert gelip parça parça baktı netten fiyatlarını inceledi ikinci el eskime düşüşünü yaptı). Derosa 2010 model kadro, durace setti. Arkadaşımıza 15 bin tl sigortadan para yattı. Yani Allah korusun böyle kaza durumunda direk tutunak tutturun polisi arayıp. Sigorta şirketleri haklı durumdaysanız o ücreti vermek zorunda.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@snndar
Gizli ses kaydı sizi haklı çıkarmayı bıral suçlu duruma bile düşürebilir aman dikkat. Geçmiş olsun

Geri