Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Araç üstü bisiklet taşıyıcı

Tepki
26
Arkadaslar arac ustu tasıyıcı konusunda yardımcı olabılır mısınız?

Aracım Mını Countryman

• Aracımda tasıyıcı bar yok. Pıyasada kı bısıklet tasıyıcılarda pakette tasıyıcı bar cıkıyo mu ayrıca mı satın alınması gerekıyor?
  • Aracımın ustunde tasıyıcı bar ıcın oluklar mevcut, pıyasadakı oluklu tasıyıcı bar modellerınden herhangı bırı aracıma uyar mı?
  • Bısıklet tasıyıcılar her tasıyıcı bara uyar mı?
  • Mını countryman ıcın onerebılecegınız tasıyıcı bar ve bısıklet tasıyıcı onerınız var mı?
  • 200-250tl ye guzel bır tasıyıcı bar ve bısıklet tasıyıcı bar setı alabılır mıyım. Yoksa daha fazla mı tutar?

Tesekkurler

Scudo
Merhaba,
Yakın zamanda araç üstü taşıyıcı aldım. Bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım;
1-) taşıyıcı alırken biraz araştırma yapmıştım, araç üstü olarak fazla seçenek yok piyasada. En çok bulunan thule'nin 2 modeli var. 2sinde de taşıyıcı bar yok, ayrıca satın almanız gerekli.

2-) taşıyıcı barlar tavanın genişliğine göre değişik boylarda satılıyor. Tavanı ölçüp internetten de satın alabilirsiniz veya biraz daha fazla ödemeye razı olup benim yaptığım gibi oto yedek parçası satan dükkanlardan deneyip, taktırıp alabilirsiniz. Böylece hem boy ile ilgili sorun olmaz hem de olur da taşıyıcı uymazsa geri verme şansınız olur. Ben o şekilde pazarlık yapmıştım.

3-) taşıyıcı barlar 2 materyalden yapılıyor. Aluminyum veya çelik. Thule taşıyıcının içinden hem alüminyum hem de çelik barlar için montaj aparatı çıkıyor.

4-) araca özel model yok zaten ikisi için. Her araç için uyumlular.

5-) aluminyum taşıyıcılar 120-150 tl civarı. Ancak oluklu olanların fiyatı hakkında bilgim yok. Benim araçta yan barlar olduğu için sadece dikey barları almıştım ama çok fark olduğunu sanmıyorum. Gittigidiyorda 50 tlye barlar görmüştüm ama sizin araca uyar mı bilemiyorum.
Bisiklet taşıyıcı olarak thulenin modelleri 90 ve 160 euro. Ben ucuz modeli pazarlık ile 200 tlye almıştım. 2 modelin tek farkı bisiklet kadrosunun sabitlendiği kısmı kapama işi pahalı modelde biraz daha kolay diğerinde sıkıştırma işi biraz daha zahmetli. Bence aradaki farka değmez.

• Beğen
Tepkiler: Umut SEFLEK
Cemil Topuzlu'da Thule'nin Türkiye dağıtıcısı Bisiklet Cumhuriyeti var. Arabanla oraya uğra ve onlara danış. Arabana en uygun taşıyıcıyı sana önereceklerdir.

Arkadaşlar teşekkür ederim. Cemil topuzlu'da ki bisiklet Cumhuriyeti'ne haftasonu gidip bakacağım.
Taşıyıcıyı Bayramdan tatilinden önce almak istiyorum.
Son bir sorum daha var; acaba arabama uygun taşıyıcı barları da bisikletçilerde bulabilir miyim ya da Bostancı oto sanayide falan satan bir yer var mıdır? Bayram tatili çok yaklaştığı için internetten sipariş edemiyorum gecikme olabilir diye. Bu yüzden elden teslim alabileceğim bir yer bulacağım haftasonu. Bortancı'da ki galericilere de bir danışayım belki aksesuar olarak satan bir yerler bulurum.

Tasiyici barlar ve bisiklet tutucular takim olarak satiliyor, dolayisiyla arkadaslarimizin belirtmis oldugu Bisiklet Cumhuriyeti'nde hepsini bulabilirsiniz. Aracinizi degistirdiginiz zaman da barlarin baglanti ayaklarini degistirmeniz yeterli olacaktir. Fiyat konusunda tam emin degilim ama barlar ve bisiklet tasiyici takim olarak aldiginizda yanlis hatirlamiyorsam 1000 TL civarini buluyor

Merhaba,
Bende bir süredir aracımın arkasında taşıdığım 3 bisikletimi aracın ustune almak istiyordum. Bir süredir yaptığım araştırma sonucunda, şirket aracım olan fluence için tavan barı mevcut olmadığı için alternatif aradım. Thule fiyatları "tek rahibim thy" modunda en pahalı modeller, ama güzeller. Orjinal renault, ve thule gibi olan montblanc, cruz marka olanlarda var, fiyatları 300-500 arası oynuyor. Benim aracım kiralık araç olduğundan değişme riskinden dolayı ve tavan barı dışında bisiklet taşıyıcılarıda alacağımdan bütçemi sarsmaması için daha ekonomik model arayışına girdim. internette 50tl ye satılan modelleri gözüm tutmadı çünkü tavan barlarının araca tutunan ayakları eğilip bükülerek araca göre ayarlanıyor, kolay eğilip bükülen materyalin üzerine yük bindirdiğinizde ani fren ve hızlanmalar ile sert virajlarda üzerindeki yük ile birlikte olduğu yerde kalması çok zor olur(benimki gibi tavan barlı olmayan yağmur oluksuz araçlar için). bu yüzden farklı bir çözüm geliştirdim, gererkirse bahsederim.

araç üstü taşıyıcılar kısmında ise 3 farklı model kullanıyorum, üçüde kadrodan sabitlemeli. 2' si cruz biri peruzzo. cruz lardan biri kolay tabir edilen ama dünlar kadar bir fark yaratmayan model, e-5 bostancı sapağından girince sağ taraftaki saygılı oto dan aldım(thule gibi ürünleri de var), fiyatı 179tl. birisini delta bisikletten aldım peruzzo marka, fiyatı 90tl ama TR de kalmamış. diğerini ise bisiklet cumhuriyetinden aldım cruz marka 100TL. kullanım olarak pek bir farkları yok. cruz ların montajları daha kolay.

• Beğen
Tepkiler: Umut SEFLEK
Ben de bugun delta bisikletteki peruzzo markaya baktim. Urun hosuma gitti ama henuz uygun tasiyici bar bakamadim. Bara yarin sabah bakacagim.

Ancak delta bisiklette konustugum arkadas arac cam tavanli oldugu icin, arac arkasi bisiklet tasiyici tavsiye etti. Kararsiz kaldim. Gurultu yaptigindan cam tavani hic kullanmiyorum zaten. Acilmayacagi icin sorun olmayacaktir ama ustteki tasiyici ve bisikleti unutup kurcalayan biri tavani acabilir. Bu durumda tavan zarar gorur mu emin degilim. Tasiyici barin tavandan yeterince yuksekte olacagini tahmin ediyorum.

Denemeniz lazım. Çünkü bisiklet taşıyıcı ile barın birleştiği noktalarda taşıyiciyi sabitleyen gıdaların cam tavanin açıldığı noktalara gelip gelmeyeceği denemeli ve ona göre ayarlanmali. Delta da kalan peruzzo kadrodan değil pedaldan sabitlemeli olmalı, ben cruz, montblanc yada thule öneririm

Selamlar. Bazen tek bazen de iki üç tane bisiklet taşımak için aparata ihtiyacım var, mümkünse araç üstü taşıyıcı istiyorum. Aracım Hyundai elantra. Tavsiye edeceğiniz bir marka ve model var mı? Bu aracım iççn aldığımda bundan başka araçlarda da kullanabilir miyim? Yoksa, her araç in ayrı bir taşıyıcı mı almak zorundayım.?

Aynı sorun bende de var. Şu adrese bir bakın derim

(link)

@vulkanlodbrok tamam ama ben bunları başka arabada kullanabilir miyim? esasen merak ettiğim şey bu. Thule harika bir marka ancak bütçeyi bu kadar zorlamadan başka alternatif marka bulabilir miyiz acaba?

(link)
Bu işininizi görür mü?bilmiyorum ama bayağı hesaplı bence

@silent_ship

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
@silent_ship bende bulamadım çok alternatif aslında. scott gambler 730 var dev gibi bisiklet. Ne yazık ki aracımın arkasının tamamen cam olmasından dolayı taşıyıcı kullanamıyorum (zaten gambler a bir tek size önerdiğim taşıyıcılar uyuyor). çeki demiri taktırmak lazım benim istediğim taşıyıcılar için. Ancak ruhsata işletme işleri de ayrı bir sıkıntı.

@vulkanlodbrok aslına ilk istediğim şey çeki demiri taktırmak idi, ancak çeki demirini taktırmak hem maliyetli hem de arabanızı sattığınızda tüm yatırımınız boşa gidiyor. Arabamı sıfır alıp uzun yıllar kullanacak olsaydım kesinlikle başka bir şey düşünmezdim.

@silent_ship çok haklısınız. Bu hafta araştırdım. Sanayisi ustası projesi tse onayı araç muayenesi falan bezdim. Arka koltukları yatırıyprum ön koltuklarıda çekiyorum bu şekilde çözüm buldumtmp_30455-20170305_1822361424660500.jpg

@vulkanlodbrok aracınız nedir. sonuçta sığmış ama bir kaç kişi de araca binecek olsa sıkıntı olur.

Merhaba @vulkanlodbrok sizin araçta Hrv sanırım. Bende bir senedir bu taşıma işini araştırıyorum. Arka cam olduğu için araç arkasına asamadım. bende araç içine ön tekeri sökerek iki tane sığdırıyorum. Şimdi de araç üstünü düşünmeye başladım. Fakat fiyatlar bayağı pahalı bakalım ne yapacaz.

• Beğen
Tepkiler: vulkanlodbrok
@silent_ship honda hrv. Sağolsun eskise bile her işşmş görüyor

@karaduman61 aynen hrv benimkide. Ben tekeri sökemiyorum ne yazıkki. Downhill türü bir bisiklet aldım birkaç gün önce. Ayarları karmaşık biraz o yüzden zorlayıp tek bisiklet sokabiliyorum. Üst taşıyocıyada güvenemiyorum. Bisiklet ağır 17 kg civarı.

• Beğen
Tepkiler: silent_ship
Bütçenizi ve taşıyıcıdan beklentilerinizi bilemiyorum, ancak ciddi bir araştırma sonrası tavan barları bulunan aracım için aldığım Menabo Dozer tavan çıtası ve Thule Proride 598 taşıyıcı kombinasyonunu tavsiye ederim.

Daha uygun ve her araca uyumlu çözüm için Saris Granfondo modeline de bakılabilir.

• Beğen
Tepkiler: vulkanlodbrok
Geri