Scudo Sports

Araçla Trafikte Başka Aracı Sollama Kuralı

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Tepki
2.045
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Mevcut hız limitleri aşılmaya karşı gelen cezalar bildiğiniz gibi arttı.Bu hız limitleri mevzusunda genelde beri aklıma takılan bir nokta var.
Hız limitleri ve aşılmada gelen cezalar,sollama esnasını ve bitişini kapsıyor mu?
Mesala bizde kango var,tek şerit gidiş geliş şehirler arası yollarda maksimum hız 80km/sa. Bölünmüş yollarda ise 85km/sa.Bazen önümüzdeki aracı sollamaya kalktığımızda arkadan gelen ama hızına bakarsan tabakhaneye bir şey yetiştirmeye çalışan,araçları görüyoruz. Hemen sollamayı tamamlayıp sağ şerite geçmek için gaza yükleniyoruz. Buda doğal olarak hız limitini aşmasına sebeb veriyor.Sollama aşaması ve sollama sonrası sağ şerite geçişten kısa bir süre sonraya kadarki hızımızdan hız limiti bakımından cezayı işlem uygulanıyor mu?

Scudo
@-Skynet-

88 i gectiginiz her an ceza yiyebilirsiniz. Arkadan gelende bekleyecek. Cok dibinize girersede az fren yaparsaniz hemen arayi acar bu tabakhaneye birsey yetiştiren suruculer.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@uussff
Yani sen kmlerce hızında git,adamın birini sollarken hız sınırını aştığın için ceza ye...Böyle bir şey,en kuralcı birisini bile kurallara karşı soğutur malesef. Bazı eziklerde var, sen arkasına geliyorsun gitmiyor,sollamaya çıktığında da oda seninle hızlanıyor,geçende başıma geldi. Orta şeritte gidiyorum,adam sağdan en sağ şerite girip yarısı en sağ şeritte yarısı orta şeritte gidiyordu. Bende dedim adam rahat rahat yola çıksın diye sollamaya girdim,tabi hız sınırını takip ettiğimden pek hızlı gitmiyorum. Adamı bir türlü geçemiyorum ben basınca adamda basıyor gazı,en son geçtim,hemen sağa sinyal verip önünde yavaşladım.Oda yavaşladı,bir şeyler söylene söylene sollayıp geçti.Bir yandanda tırsıyorum radar falan varmıdır ceza faln gelir mi diye. :)

Geri