Geçmiş olsun. Her gün bisikletle işime gelip gidiyorum. Bazen bu tür tacizlere maruz kalıyorum. Canınıza kast eden ve bunu bazen kasıtlı, bazen ihmal bazen de aç gözlülük nedeniyle ama sık sık yapan şöfor esnafına karşı, o nabız ve o can korkusuyla (gayet insani olarak) sözlerinizi kontrol edemediğiniz oluyor, o yüzen "lan" ı gayet iyi anlıyorum. Bisikletli can derdinde, öbürü yaşına hürmet derdinde!
Benim başıma gelen bir kaç vakayı ben trafik polisine şikayet ettim. Birinde e-posta yazdım, plakayı tam hatırlayamadığım için yazamamıştım, plaka verirseniz takipçisi oluruz demişlerdi hızlı bir cevapla. İkincisi arkadan gelip sıkıştıran ve bağırarak korkutmaya çalışan bir otomobildi. plakasını aldım ve bir sonraki kavşakta karşılaştığım trafik polisine söyledim. Plakayı aldı ve tehlikeli araç kullanmaktan ceza yazacağını söyledi. Olabildiğince sakin olmak ve şoförleri makul bir şekilde ikna etmeye çalışmakla fazla uğraşmamak gerekiyor. 3-5 lirayı insan hayatından daha önemli görmeye hem eğitilmişler, hem de kendilerini bu şekilde eğitmişler yıllarca, 2-3 dk. lık bir tartışma ile keşke değiştirilebilselerdi. Meseleyi anlatmak, anlamıyorlarsa -ki genelde böyle olur- polise ve bağlı oldukları meslek kuruluşuna şikayet etmek gerek bence.
öte yandan bein asıl şaşırtan şöforler neyse ama o dolmuşların ya da otobüslerin, taksilerin içinden, "insan hayatına kast ediyorsun kardeşim, kurallara göre kullanmalısın" diyen bir allahın kulu çıkmaması...