Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Araçtan inip saldıran dolmuş şoförü

bunun gibi şerefsizleri ahlaksızalrı trafikten men ediceksin!!

Scudo
Dolmuş Şöförünün Yaptığı Terbiyesizliktir,Açık Ve Net.'Lan' Kelimesine Takılmış Bütün Forum Ama Allah Rızası İçin Sanki Böyle Olay Olsa 'Lan Sen Nabıyon' Felan Demiceniz Tamam Abi Sen Haklısın Gel Vur Mu Diceniz ? + Konu Sahibide Hatalı Olduğunu Söylüyor.Bazıları Dolmuşcuyu Savunmuş Bende Konu Sahibini Savunayım,Hocam Birdaha Böyle Birşey Gelmeden Önce Alın Jop Girişin.Bizim Burda'da Yapıyorlar Küçüğüz Diye 2 Defa Ses Çıkarmadım İkiside Transit (Dolmuş Değil Kamyonet Tipi) Geldi Kırdı,Eğer 3.Defa Olursa Böyle Bir Olay Kim Olursa Olsun Gider Yaşıma Başıma Bakmam Dalarım.Sizi Soğukkanlılığınızdan Dolayı Tebrik Ederim.

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
Bu tür,böyle; daha fazlasını beklememek lazım. Bu yaratıkların motorlu taşıt kullanabiliyor olmaları, belki de hayvanlarla aramızdaki evrimsel bağın ne olduğu hakkında bizleri aydınlatacak. Bunları dövsek de sonuç asla değişmeyecek! Daha dikkat et; hiç muhattap olma. Geçmiş olsun...

Böcek ezer gibi insan ezmeye kalkan bir tipin lan kelimesine takilmasi nasil bir ironidir arkadaşlar :) Araçtan o inişi yapip yolcular üzerinde ağa baba imaji vermeye calismak ne derece ilkel bir davranis. Ya artik insanlar meseleleri boyle cozmesin istiyoruz çok şey mi ya. Hayir illa biber gaziyla yada sopayla mi binelim bisiklete. Bilmiyorum birgün aksam haberlerine konu olucam minibüs şoförünü dövdü diye o olacak. Bu tipler bi tek kendilerinin dövüşmeyi bildiğini saniyor ya bunada ayar oluyorum. Neyse geçmiş olsun hocam verin serefsizi mahkemeye bak bakalim bi daha aczini acabiliyor mu dengesiz

• Beğen
Elinde video mevcut şerefsizi mahkemeye ver.Dolmuşun içindekilerde seyrediyor biri dese ya kardeşim bisikletci yi sıkıştırdın.Şerefsiz arabadan iniyor hakaret ediyor. yolcu arabada bekliyor tık yok arabadakilerden başka olay oldu mu hepsi iner arabadan.

• Beğen
Tepkiler: verisakeet ve gok
Bugün yaya geçidinden geçiyordum yeşil ışıkta. En önde yaya geçidinin üzerinde bekleyen beyaz bir araç tam ben geçerken gazlayarak bir miktar öne geldi. Haliyle tedirgin oldum. Adamın camına doğru dönüp "Bey efendi az daha beni eziyordunuz" dedim biraz kızarak. Adam benden daha kibar olacak ki "Hadi lan ordan, bak işine" dedi. Biraz ilerledim, baktım durumu hazım edemiyeceğim. Bisikleti bir direğe yaslayıp geri döndüm. Adamın ön plakasına baktım ve 155'i çevirdim. Bu arada saygın bey efendi "Aramana gerek yoki ben buradayım" dedi. Bense "Etrafa baktım Polis yok, arayacağım sizi şikayet edeceğim" dedim. Ardından 155'teki memura adamın terbiyesizliğine varana kadar her şeyi anlattım.

Her olay kendi içinde değerlendirilmelidir. Ben başıma gelen tatsızlıktan bu şekilde sıyrılmış oldum.
Nasipse yarın emniyeti arayıp cezai işlem uygulayıp uygulamadıklarını soracağım.

@Orhanalkaya

Benimki en azından uyuyunca geçiyor... Neyse, ben tahrik derken aracın bisikletlinin üzerine kırılmasından ve zeytinyağı gibi üste çıkmalardan bahsediyorum.

Bu yüzden bisikletin maşasında bir beyzbol sopası taşımak istiyorum.Minibüsçü olsun taksici olsun beni darp etmeye başladığı zaman alıp öldürene kadar sopalayacaksın.Onu istiyorlar.

Geçmiş olsun sevgili kardeşim.Videoyu izledikçe sinirlenme sakın bizler için bir ders niteliğinde.Doğru ve insanca yapılması gerekeni yapmışsın kanımca.Tabi dahada sinirlenip adama girişebiliriz de hepimiz.Ama sağduyulu davranıp bu durumda bile doğrunun da yapılabildiğini bizlere göstermiş oldun ki olaya bu şekilde yaklaşmak birçoklarımıza göre mantıklı olmuştur.Gelelim karşındaki şoför esnaf arkadaşa.Bir kere bu olayın takipçisinin şu videoya bakarak yetkili devlet kurumlarının olması gerekmektedir.Ama neredeler.Murat bey'in gözler önüne serdiği yasa da yazan açıklamalar adamın alenen suç işlediğini göstermektedir.Şimdi devletin yetkili makamlarına soruyorum.Bu olay suç mudur , değil midir ? Suç ise görüntüler ortadadır ve olay kamu davasına bile girebilir.Suç ortada ise duyurusu da videoda.Dolayısı ile kişinin şikayetine bile gerek kalmaz.Umarım bu olayı yetkili merciler dikkate değer bulup ta işlem yaparlar.
İstanbul da minibüs yolu minibüs şoförlerinin babalarının yolu,Cadde de Dolmuş şoförlerinin babalarının yolu!!!Bu esnaf arkadaşları ve bu iki ana güzergahı denetleyecek bir tane devlet memuru yok mu? Bu yollar sahipsiz mi?Zabıta, Trafik denetleme nerelerdesiniz?Bu şehir de insanlar sahipsiz mi ?
Bu koca şehir de insanca yaşamak ve ulaşım sağlamak dileği ile ....

Yine enteresan yorumlar gelmiş. Kimi dövüyor, kimi biber gazı sıkıyor, kimi sopalıyor, kimi gebertiyor vs. Bisikletlinin toplumdaki sosyal statüsü, imajı, kakrakteri bu mudur? Çağlardan yıllardan bahsedilmiş ne güzel. Ortada bir suçlu var evet ve yapmış olduğu suç teşebbüsten ibaret. Yani suçun derecesi itibariyle olay ne yaralama ne de ölümle sonuçlanmış. Olayı gerektiği gibi algılamak ve abartmadan yorumlamak gerekir. Hukuki çerçevede hakkınız deliller çerçevesinde savunulmaya çalışılmalıdır. Bunun dışındaki her hareket kişinin kendi seviyesini düşürdüğü gibi istenmeyen başka sorunlarla da karşı karşıya kalmasına sebep olabilir. Bisikletli insan aklı, vücudu ve ruhuyla olgun olan; serinkanlı ve dinamik kişidir...

Ben iki hafta önce iş çıkışı yoğun trafikte bisikletimle giderken arkamdaki araç kornaya asıldı küfür eder gibi. Yolun sağından gidiyordum yarım metre kadar boşluk bırakarak sağ tarafımda. İyice kenara yanaştım ama arkamdaki araç tekrar kornaya asıldı. Dönüp durmasını istedim ama bastı geçti yanımdan. Sinirlerime hakim olamadım peşine düştüm sıkışık trafikte. İlerde kavşakta yanında durdum. Araçtan in dedim inmedi. Amacım kavga etmek değildi zaten. Bu yolda senin kadar benimde hakkım var diyorum adama niye korna çalıyorsun diyorum adam o zaman kaldırımdan git diyor bana. Kaldırım da insan kalabalığı var ve 1 metre genişliğinde bir kaldırım. Kafan mı güzel arkadaşım ben ne diyorum sana sen ne diyorsun dedim. Polis çağıracağım dedi. Açtım kapısını çağır gelsinler dedim. Ben sonuna kadar haklıyım çünkü yolda beni sıkıştırdı yanımdan hızla ve çok yakın geçti. Sonra yemedi tabi kapısı açık olduğu halde kaçtı.

Yani demek istediğim kavga da etsem adamla kendimi haksız duruma düşürmek istemedim. Olay geçince şunu düşündüm adamı neden durdurup kapıyı açtım inmesini söyledim. Plakasını alıp şikayetçi olmak ve takibini yapmak daha doğru olacaktı. Sinirlerimize bazen hakim olamıyoruz sizin de yaptığınız gibi. Biraz durumu düşünmek gerek. Bana birisi trafikte lan dese ben de gider hesabını sorarım. Haklı olmanız böyle konuşmanızı gerektirmez. Siz tamamen haklı olduğınız durumda haksız duruma düşürüyorsunuz kendinizi...

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@Burçin Çoban

Tesekkur ederim.

@Gökhan Taflan

Gecmis olsun. Hepimize ayni sey oluyor bunu herkes kabul etmeli. Hepimiz 30 dk sonra "neden boyle yaptim neden boyle demedim" diyor. Bunu yasayan bilir.

Bana da 3 serit bos iken beni de sagda sikistirip "ne isin var lan burda" diye bagiran olmustu daha once. En az 4-5 kere kaldirimdan git tepkisi aldim. Ayni zaman dilimi icerisinde ingilterede araclar havayi ne kadar kirlettigine gore vergi oduyor, insanlar bisiklete tesvik ediliyor her imkan ile. Bariz sekilde bisiklet trafigi oluyor. Ben bir tane daha bisikletli gorunce isine giden ya da donen, selam veriyoruz birbirimize. Bu kadar seyrek. Bizimkiler bisikletten indirmek icin herseyi yapiyor.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
Bu arada şunu da ekleyeyim. Minibüsçü eşrafını hiç sevmem. İşini adam gibi yapan vardır elbet ama çoğu okullarda tutunamayıp, serserilik yapacağına para kazansın diye bu mesleği yapmaktadır (benim tanodıklarımın hepsi öyle istisnasız). Amacım sadece kendi fikrimi söylemekti. Aynı durumda ne kadar sakin olabilirdim bilmiyorum. Belki ben ana avrat sövüp indirirdim araçtan ya dayak yerdim ya döverdim. Ama olayın sonrasında görünen yüzü benim açımdan belirttiğim gibidir.

• Beğen
@verisakeetGeçmiş olsun kardeşim.

Çoğunluğun gözünden kaçan bir durum var. Hepimiz böyle hak gasplarıyla her gün defalarca karşılaşıyoruz. Bunun oluşturduğu birikimi kontrol altında tutmak o kadar kolay değil. Olay izole olarak incelenirse, evet biraz tepkisel davranmış olabilirsiniz, ama bütünü içinde incelendiğinde daha anlaşılır oluyor. Tepkisel davranışınızı anlıyorum, ama malesef legal sistemimiz "birikim analizi" yapacak kadar sofistike değil henüz. Neticede, birikim sonucu da olsa, bir anlık kontrol kaybı sayesinde, çok güçlü olan elinizi zayıflatmışsınız.

Ortada 2 ayrı suç var. Biri trafik suçu (trafik cezası), diğeri saldırma suçu (adli ceza). Bilebildiğim kadarıyla trafik suçu hala ortada duruyor. Ama saldırıya uğrama noktasında eliniz zayıf. :( Dolmuşçu ceza alsa bile, tahrik unsuru gözetilerek düşük miktarda adli para cezasıyla sınırlı kalır bence.

Bu vesileyle bir teklifte bulunmak istiyorum. Dolmuş şöförünün bisikletli versiyonu arkadaşlarımızın "bireysel çözüm" önerilerini şimdilik bir kenarda tutarsak, neden trafik magandalarıyla sistematik mücadele için organize olmuyoruz? Sivrisinek ile "ad-hoc" savaşamazsınız - o kadar çoklar ki, sistematik mücadele gerekir. Aslında siz üzerinize düşeni fazlasıyla yapıyorsunuz. Kamera taşıdığınızı ve trafik kurallarını ihlal eden, insanları tehlikeye atan sürücüleri, trafiğe bildirdiğinizi yazmıştınız daha evvel. Çok takdir ettiğim bir "evinin önünü süpürme" örneği bu. Kamera taşıyan herkes bunu yapsa, eminim çok farkedecektir. Ben de kameramı alır almaz aynısını yapmayı planlıyorum.

Yeni bir konu açsak, orada konuyla ilgili kanunları incelesek, kanuni haklarımızı netleştirsek, geçerli delil toplama yöntemleri, delil türlerinin kuvvetlerine ve soruşturma/ceza süreçlerine etkisine göre sınıflandırılması, şikayet mercileri, şikayet veya suç duyurusu yöntemleri, varsa maliyeti, örnek dilekçeler, soruşturma ve hüküm süreçleri hakkında bilgiler, vs. incelesek.

Aynı zamanda kendimizi -hem trafikte, hem legal anlamda- daima sağlam zeminde tutmayla ilgili bilgiler paylaşsak. Mesela trafikte ileri sürüş teknikleri, kaza ve tacizden korunma yolları, kaza durumunda yapılması gerekenler, taciz karşısında izlenebilecek taktikler, vs.

Aynı zamanda -belki başka bir konuda- başımızdan geçen münferit olayları masaya yatırıp, ne yapılabileceği hususunda bilgi paylaşıp yardımlaşsak.

Sistematik mücadeleyi bilerek yapmak lazım, onun için de organize olmak ve bilgi paylaşmak lazım. Bir forumun en iyi yapabileceği şeylerden biri bu. :)

Bir konu açsanız diyorum mesela. Orada kask kameranızla ne tür trafik ihlallerini yakalıyorsunuz, trafiğe hangi prosedürle nasıl bildiriyorsunuz, gönüllü trafik muhbiri gibi bir başvuru/yetki gerekiyor mu, trafik sizin bildirimlerinize nasıl davranıyor, ne tür ihlalleri / delilleri trafik kaale alıyor, vs. vs. konu hakkında bilgilendirseniz... Mesela ben kamera aldığımda sizin yaptığınızın aynısını yapmak istiyorum ama, nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.

Konuyu ben de açabilirim ama, teşvik etmekten başka elle tutulur söyleyebileceğim bir şey (bilgim) yok.

Tekrar geçmiş olsun.

İşin ilginç yanı da dolmuşun içindekiler seyrediyorlar şaka gibi resmen. Trafikte İETT, Minibüs, Dolmuş gibi araçlardan her daim uzak durmak şart.

Yok onunla ilgisi yok, eski konuları geziyorum bilhassa böyle önem teşkil edenleri. Haliyle de yazıyorum ve herkes de görsün işte kötü bir şey değil yani. :)

Vallahi tarihi görmemişim, hergün bunlarla uğraşıyoruz; sinirle gidip şikayet maili attım :komik::komik:

Terbiyesiz herif laftanda anlamıyor böylelerine ne yapılmalı o an hiç bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
0552 155 0 155 ve 0533 155 0 155 bu numaralar eminim sizler de biliyorsunuzdur trafik ihbar whatsapp numaraları. Olayın videosunu, tarih, adres ve saat bilgilerini paylaşın. Bir de mümkünse plakasını. Bunun dışında kullandığınız kamera boşa gitmesin illaki şikayet edin bu 30 yaşında oğlu olan 45'lik cahil iti

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
Geri