Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aramızda avukat var mı acaba?

@10urr
Evet haksızdır. Çünkü kendisi bir sozlesme ile bağlıdır ve sözleşmeyi bitirme şartları da bellidir. Bu şartlara uymadan keyfi olarak evimi boşalt yada kiramı artır demesi aç gözlüluktur. Yapması gereken sözleşme bitimine 1 ay kala sözleşmeyi tek taraflı bitirmek için yasal bildirimde bulunmaktır. Hem kiracımdan olmayayım hemde kiram artsın istiyorsa ahlak fukarasi emlakçı yerine kiracisini adam yerine koyup konuşması olacaktir. Bu arada devletin kıçı kırık sözleşmesi olmaz yasası olur ve o devletin sınırları içindekiler de begenseler de begenmeselerde o yasalara uyarlar.

Scudo
ben daha bugüne kadar "kardeşim, Yİ-ÜFE %15,6 ama asgari ücrete %6 zaman gelmiş, senin maaşında anca o kadar artar, bu sene zammı %5 yap sen" diyen ev sahibi görmedim:) arkadaş istiyor ki fakir olan zengin olanın keyfini düşünsün..

@10urr hocam şu yazdığınızı Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri okusaydı buradan Fizan'a kadar koşardınız, koş demezdi size bir bakardı siz koşmak zorunda hissederdiniz..

Bunu yazma ihtiyacı hissettim.Bir konuda herkes aynı fikirde olmak zorunda değil.Herkesin kendine göre fikirleri var.@10urr son derece aklı başında kendi fikirlerini düzgünce anlatabilen bir arkadaşımızdır.Onur' a haksızlík yapmayalım lütfen

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Ev sahibi değilim. Ev alacak param da yok. Her iki tarafında haklarının da gözetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradaki yaklaşımların kadın-erkek kavgalarında mahkeme tarafından kadının sözünün senet kabul edilmesinden, 3 ay evli kalıp erkekten bir ömür para almasından farkı yok. (kadın kiracı, erkek ev sahibi)

Ben kiracıyım, o halde haklıyım bakışını bir kenera bırakmak gerek. Buradaki arkadaşın ev sahibi nasıl biridir bilmem, ne yaşadılar onu da bilmem. İtin teki de olabilir, tersi de olabilir. Tekrar söyleyeyim çözüm karşılıklı samimiyet ve dürüstlükte yatıyor.

Ayrıca ev kiralarken emlakçı gibi aracıyla değil doğrudan mal sahibiyle iletişim kurarsanız, kişinin nasıl biri olduğu hakkında fikir sahibi olursunuz. Bu ileride sorun yasamamanızı sağlar. Hem ne demişler ev alma komşu al. Ve bu sayede parazit emlakçıların bir nebze olsun üremesinin önüne geçersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Feridun
@10urr işte az önce istediğim yardım, emlakçının devreye girip kirayı canının istediği gibi artırması vs. gibi problemler çıkmasın diye kanun çerçevesince hatlar belirtilmiş. Ben içinde bulunduğum durumda nasıl bir yol izlerim düşüncesi ile bilen bir kişinin yardımını rica ettim. 7 sene oturduğum bir evde kira artış rakamı tabiki yeni ev tutan birisi ile aynı olamaz, ülkemizde mal benim istediğimi yaparım mantığı olduğu için ev sahibinin kendisine tanınan yasal hak ne ise bende kendi hakkımı aramak için bir çare arama çabasındayım.

Maalesef ev sahibi ile direk iletişim kurmamız mümkün değil, anladığım kadarıyla emlakçı -senin evin ederi bu, bunları çıkarırsak biz bu rakama kiraya veririz demesinden kaynaklı, benim bu tahminimi güçlendiren de emlakçının bana -1500 bana komisyon vereceksin 1500'de kira yapacaksın, sen oradan çıksan ben 1500'e kiraya veririm zaten komisyonumu alırım demesi.

Ev tutmadan önce çok defa mahalle mahalle dolaşıp kiralık yazan evleri dolaştım, sahibinden üzerinden çok fazla ilanları aradım sordum ve tek bir tanesi bile sahibinden değil emlakçı tarafından veriliyordu.

Emlakçıların aldıkları komisyon oranı bence çok fazla, ben hiç birinin parayı gerçekten hak ederek kazandığını düşünmüyorum.
Birde hepsindeki mantık şu, kanun ne derse desin onlar kendi kanunlarını uygulamaya çalışıp -ev sahibini üzmeyelim, mantığındalar. Ne de olsa kiracı bugün var yarın yok, bu gider başkası gelir verir evi paramı indiririm düşüncesindeler

kira süreniz 5 yıldan fazla olduğu için Türk Borçlar Kanunu md 344 gereği mal sahibiniz tarafından yeni dönemde uygulanacak kiranın tespiti adına dava açılabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken husus; kira arttırımı yapılacağına ve aksi halde dava açılacağına dair size bir ihtarname gönderilmesi gerekmektedir;

Bu ihtarnamenin de yeni kira dönemi başlangıcından 30 gün önce size tebliğ edilmesi gerekmektedir. Aksi halde; davada çıkacak karar, bir sonraki dönem için geçerli olacaktır.

Eğer mal sahibi ihtar yükümlülüğünü zamanında yerine getirip davasını açmış ise, davada çıkan karar geriye yürür ve davaya konu edilen kira dönemi başlangıcından itibaren tespit edilen kira artışlarını toplu olarak ödersiniz.

Yukarıda bahsettiğim ihtarname ve akabinde tespit davası açılmadan, sözleşmenizde belirtilen miktar dışında hiç bir artış talebi hukuka uygun değildir.(telefon ile, sözlü olarak, emlakçı ile v.b.)

Önceden ödediğiniz kira bedellerini itirazı kayıt belirtmeden tahsil alan mal sahibinin bulunduğunuz dönem için de artış talebinde bulunması mümkün değildir.

@10urr
Şu kısım için bunu diyebilirim, devlet o zaman durum iyiymiş gibi düşük göstermek yerine gerçek verileri önümüze koyması lazım. Tarafsız kuruluşların hesapladığı oranlar bence kanunu bağlamaz. Devletin kendi sunduğu oranlar bağlar. Şahsi görüşümdür yanlış anlamayın :)

• Beğen
Tepkiler: anzolot
@0zan bey cevabınız için teşekkür ederim, diğer arkadaşlarında zaman ayırıp verdiği değerli yorumları dikkatli bir şekilde okuyorum.

Kira artışı her yıl Şubat ayında yapılıyor, benim kirayı ödemem gereken gün her ayın 10'u, ben kiramı gününden önce her ayın 1 maksimum 2'si gibi yatırıyorum. Kontrata özellikle kira artış oranını o zaman Tüfe üzerinden yaptırmıştım emlakçı sözlü olarak -biz bütün artışları %10 yapıyoruz demişti. Ben dediğine değil imzaların atıldığı belgeye göre hareket ediyorum, inşallah başım ağrımadan şu meseleyi çözerim.

@Bisiklet Muptelasi hocam valla helal solun size, izmire geldiğinizde size bir kahve ısmarlamak isterim. Forumda böyle iyi niyetli davranışlar gördükçe çok mutlu oluyorum. Hele birde bunu avukat yaptı ya şaşırarak izliyorum. Çünkü tanıdığım avukatların hepsi para almadan bilgi vermeyi pek istemiyorlar.
Çok saolun:):harika:

Ülkemizde iki zümre var ki mümkün mertebe bunlara bulaşmayın , arkadaşlık etmeyin , söyledikleri sözlere kesinlikle inanmayın ve asla güvenmeyin
1. oto galericileri
2. emlakcılar
devir değişti artık bilgiye ve doğruya ulaşmak biraz çaba ile kolaylaşmış durumda.

@emre önen
Dinlen dinlen kaç.
Her meslek sınıfında iyi kötü vardır.Bunlar içinde iyi niyetli,dürüst ,işini hakkı ile yapan var mıdır inanın merak ediyorum.

• Beğen
@hamlet2006

Alın teri dökmeden , emek sarf etmeden kolay yoldan para kazanmayı kendine şiar edinmiş insanlardan ne kadar dürüst , iyi niyetli insan çıkar tartışılır.
Alın teri başka bir şeydir. İnsanı hırsızlıktan , dalavereden , çakallıktan , fırsatçılıktan vs.. korur.
Alın teri dökerek çalışan insan , paranın kolay kazanılmadığını en iyi kendisi bildiği için karşısındakini aldatmaktan korkar , kolay empati kurar.
Kolay para kazanan , karşısındakini de kendisi gibi bir eli yağda bir eli balda sanır empati kuramaz , her fırsatta kolaya kaçar.
Para kazanma işinde kolay olan şeyin hileli olma ihtimali çok büyüktür.
İhtimalleri ortadan kaldırmak ise maksat , bu işlere bulaşanlardan uzak durmak en doğrusudur.
Aralarında doğru dürüst çalışanları yok mudur.
Elbet vardır ama sana denk gelme ihtimali nedir...?

@anzolot Aynı benim emlakçıyı tarif etmişsiniz. Kendisi benzer talepleri bana yapınca cevap bile vermeye tenezzül etmedim. Ev sahibini aradım ve kontratın onunla benim aramda olduğunu, bu nedenle herhangi bir konuda emlakçıyı dikkate almayacağımı dile getirdim. Arar veya mesaj atarsa ev sahibine dönüyorum.

• Beğen
Bu arada bu bahsettiğim emlakçı geçen haftalarda beni arayıp -napıyorsun seni özledim gel bir çay içip muhabbet edelim dedi, abi işten fırsat bulursam uğrarım dedim. Şaşırdım bir o kadar da tedirgin oldum. Emlakçının beni özleme gibi bir durumu zaten olamaz en son 2012'de evi kiralarken kendisini gördüm. Bir hafta sonra -Kira artışını düzgün yapmıyorsun, ben sana gel konuşalım dedim gelmedin yapacak bir şey yok seni avukata veriyoruz, dedi. Sen gel çay içelim dedin bana durumdan bahsetmedim dedim bana olurmu öyle şey dedim ya diyor ki hafızam pis bir şekilde çok kuvvetli, neredeyse doğduğum anı hatırlarım. Hadi gel konuşalım diyor, dedim çalışıyorum memur adamım istediğim zaman çıkıp gelemem akşam 5'den sonra geleyim dedim. Bana ne dese beğenirsiniz, -ben eve erken gidiyorum, oruç tutuyorum dedi :D tamam niyetlenmiş oruç tutabilirsin de nasıl bir inanca sahipsin benden yeniden kontrat yapıp komisyon istiyorsun. Yüzüne karşıda oruç tutuyorum diyorsun benimle yaptığın muhabbete bak diye söyledim söyledim de söylesem ne yazar, insanların kanı bozulmuş..
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..

Özür dileyerek @anzolot'un (geçmiş olsun) konusunu böleceğim fakat 2 sayfadır forumun yardımsever avukatlarının içi dolu cevaplarını okuyorum ve yaşadığım bir sorunla ilgili belki beni de kısaca aydınlatabilirler diye ümitlendirdi:

Özel bir okulda 1 yıllık sözleşme yaptıktan sonra 2 ay çalışıp, sözlü de olsa anlaşarak (istifa dilekçemden sonra 2 hafta daha okula gidip yerime öğretmen bulana kadar) ayrıldım.

İşten ayrıldıktan 4 ay sonra 10.000 TL ücret talep edilen bir ihtarname elime geçti (28 Şubat). Sözleşmede buna benzer bir madde vardı fakat sözleşme elimde yok ve okul da sözleşmemi ya da istifa dilekçelerimi ya da bordrolarımı göndermiyor.

İşten ayrılma sebebim çalıştığım ilk 20 günün maaşını alamamaktı fakat dilekçede bu tazminat maddesini kullanmasınlar diye (yani bir nevi anlaşma yapıyoruz diye) içimden ''lanet olsun sizin gibi okula'' diyip bu husustan bahsetmedim.

Geçtiğimiz gün e-devlet'e girdiğimde o 20 gün için sigortamı da yapmadıklarını gördüm fakat anladığım kadarıyla ben söylemediğim sürece bu durumdan haberleri olmayacak.

Duyduğum kadarıyla sanırım bu tip olaylar önce arabulucuya gidiyor.

- Olay arabulucuya gitmeden bir aksiyon almalı mıyım (okulla görüşmek gibi)?
- Hizmet dökümü ve banka hesap dökümüyle ispat edebileceğim bu durumu kendi lehime sonuçlandırabilir miyim?

Çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar yarın aile bireylerimle yaşadığım eve benim sebep olmamla haciz gelecek bisikletimin değeri 15k kadar var bunu da haciz edebiliyorlar mı acaba avukat arkadaşlar veya tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

Satılabilecek herşeyi alıyorlar malesef. Elektronik cihazlar, beyaz eşyalar, spor aletleri. Bisiklet ve Motorsiklette dahil. Borcun büyüklüğüne bağlı olarak arabanızada haciz gelir. Geçmiş olsun..

Evdeki ürünlerin kimin olduğunun bir önemi yok ne var ne yok alıp götürürler. Bisikletini saklayabilecek bir yer var ise saklamanı tavsiye ederim.

Geri