Scudo Sports

Aras Kargo Şikayeti

Rekabetçi firma azlığından,yada piyasaya birkaç firmayla birlikte hakim olmalarından dolayı hizmet anlayışı hiç bir gelişim göstermemiş bi kargo şirketidir Aras kargo.Daha önce birçok defa benimde sorunum oldu.İçlerinde işini düzgün yapan hangisi dersek bana göre hiçbiri,ama kötünün iyisi Mng kargo.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Scudo
uzunca hikayeyi yazmadan başıma gelenleri yazayım :)

-teslim almadığım halde teslim edildi diye sisteme geçen kargo
-evde bütün gün kargo için beklediğim halde evde yoktunuz demeleri
-aradık telefonu açmadınız eve gelmedik
-benden habersiz mahalle marketine bırakmaları ve kargonun kaybolması
-kargo teslim edildi diye sisteme geçiren eleman daha sonra kargo düşürdüm kaybettim diye beni şikayet etme diye arayan eleman (şikayet ettikten sonra telefon açıyor yoksa hayatta söylemiyecek)

çoğu kez sırayla şikayetimi yaptığım için artık beni tanıyorlar bi okadarda nefret ediyorlar pek rastlamıyorum diyebilirim artık bu sorunlara :D adımı bile ezberlemişler

• Beğen
Geçmiş olsun Ferhat abi; geç de olsa ürünü sağ sağlim teslim almanız iyi bir şey tabii. Aras Kargo'nun benim gönderimi kaybetmişliği de var, ve kendileriyle buna benzer birçok sorun yaşadığım için uzun bir süreden beri Aras'ın önünden bile geçmiyorum.

Herkesin böyle bir imkanı olmayabilir biliyorum ama, bence en iyi yöntem gönderileri şubeden teslim almak. Böylece hem daha hesaplı kargo ücreti ödemiş oluyorsunuz, hem de bütün gün kurye ne zaman gelecek diye beklemekten kurtuluyorsunuz. Pek tabii bu yöntem kişisel gönderiler için geçerli, yoksa internet üzerinden alışveriş yaptığımız birçok firma sadece adrese teslim gönderi yapıyor. O zaman elimiz mecbur, şubenin ve kuryenin insafına kalmış oluyoruz.

• Beğen
Genelden mi kaynaklı yoksa şubeden mi tam anlamadım ama bu Lületaşı şubesiyle başka şekilde ben de çok sorun yaşadım. Adrese teslim şekilde alıyorum, ev yakın diye midir nedir getirmiyorlar bir türlü. Yok geldik bulamadık, yok kapıyı kimse açmadı, yok kağıt bıraktık... Külliyen yalan. Bir de getirmeyecekseniz söyleyin kendim gelip alayım acil bu diyorum yola çıktı diyorlar, yine gelmiyor şubeye geri gidiyor kargo. Uzun zamandır mecbur kalmadıkça kullanmıyorum Aras Kargo'yu. Çözüm için her seferinde hem sikayetvar.com adresine, hem kargonun genel merkezine şikayette bulundum. Çok da fazla tantana koptu hem merkezden hem şubeden arayıp ilgilendiler, teslim alırken de fırçaladım kaç kere ama yine aynı yine aynı. Hani okullarda falan olur, olay çıkınca 3 gün kimlik kontrol ederler, sonra yine etmezler. Aynı bu şekilde işliyor hizmetleri. Yurtiçi kargo mesela hemen yan sokaklarında, onlar getiriyor bunlar getirmiyor. Ups, MNG, Sürat falan hiçbiriyle Aras kadar sorun yaşamadım. O kimsenin beğenmediği PTT kargo bile çok daha güzel çalışıyor. Kimisi arıyor evde yoksunuz diye, diyorum kapıcıya ya da veterinere bırakın alırım ben, bırakıyorlar. Ama bunlar geldik bulamadık diye yalan söyledikleri için kargoyu da bırakamıyorlar.

• Beğen
Cuma ürün Ankara'dan kargolanır,
Eve 1 sokak mesafedeki Araş şubeye gelir,
Aras kargo c.tesi günü 13:00'da kapanır,
Call center aranır, "1 gün içerisinde teslim edileceğini taahhüt ettiğiniz kargo elime ulaşmadı hem de bir sokak mesafedeyken, aransaydım ben gider alırdım" denir "genel merkeze bildiriyorum efendim gün içerisinde ilgili şube açılarak size teslim edilecektir" denir.. Tabi ki böyle bir şey gerçekleşmez..
Acil kargom Pazartesi günü öğleden sonra gelir, bir özür bile dilenmez...

• Beğen
Yeni Bir Konu Acip Konu Kirliliği Yapmak İstemedim Arkadaşlar Bunlar Neyin Kafasında Acaba Ya Bir Paket Araca Yerleştirilip Neden Tekrar İner Anlamis Degilim
http://img.tapatalk.com/d/14/07/01/rahe5eqy.jpg

Discovery cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hadi bir tane de benden, kargo postalandı göndericiye ısrarla bak telefonumu düzgün yaz unutma dememe rağmen herhangibi kargonuz vardır gönderilmiştir uyarısı gelmedi.Göndericiden rica ettim takip numarasını gönderdi. İnternet den baktım evime en yakın olan şubeden alacağım o da 3 km uzaklıkta bisiklet ile giderim diye düşünüyorum.Bakıyorum mesaj atan yok siteden kontrol ediyorum kargo gelmiş bastım gittim şubeye ana şube yok :). Dedim ne iş birde cumartesi günlerden neyse esnafa sordum filan onlar çok önceden taşındılar filan yerdeler dedi. Cem yılmazın faruk eczahanesi gibi bir diyalog oldu resmen neyse ara tara buldum şube kapalı neymiş Cumartesi 5 e kadar çalışıyorlarmış.Aradım çağrı merkezini yorulmuşum zaten Allahım o kıza yazık oldu bütün sinirimi çıkarttım. Birde dediği şey kusura bakmayın sitemizde hala eski yer gözüküyor düzeltilmemiş yakın zamanda düzelteceğiz diye.Zaten kargo firmasının bağlı olduğu yer yani sahibinin hakkında da pek iyi yorumlar okumamıştım burada yeni bir tartışma başlamasın söylemeyeyim.

Durun bir şikayette benden gelsin şu firma hakkında. Saat 3'te Aras kargodan mesaj geldi kargonuz gelmiştir diye. Şubeyle evim arası da 5 dakika araçla ancak 10 kiloluk hacmi büyük bir koli olduğu için gelmelerini bekleyeyim dedim. Neyse evde de ekmek yok, yiyecek bir şey yok. Gelir herhalde 4 gibi dedim bekledim bekledim yok. 5 oldu yok. 6 oldu yok. 7 oldu yok. Şuan hala bekliyorum 7.15 saat. Arıyorum meşgule atıyorlar. Yani nasıl bi iştir bu 5 dakika altı üstü 5 dakika!!!! Vallahi delirecem ya. Adamların rahatlığa bak rahatlığa...

Saat 8 oldu ve hala kargom ortalıkta yok

Ben mng ve ptt hariç her firmayla sorun yaşadım. Aras Kargo bugün şubeye gelen ürünü arabadan indirmemiş ve bize ulaşmadı diye yalan söylüyor.

Yurtiçi ve Aras genel olarak problemli firmalar. Gariptir PTT kargo ile hiç sorun yaşamadım ki en ucuzu da o.

açlığa dayanamadım çıktım demin markete. 8'i geçe çıktım. Dönüşte mesaj geldi geldik bulamadık diye. 8.10 da gelmişler. Dangalak mıdır nedir bu herifler anlamıyorum ki. Malı taşıyabilecek olsam gerçekten gidip alıcam da yok yani taşınmaz onlar elde. Yarın arayıp azarlayıp tartışacağım. Zorla da olsa getirteceğim yapacak bi şey yok malesef

şikayetvar'a şikayet edin. Baya yararlı oluyor.

Ben yurtiçi kargoyu bir kaç kere şikayet ettim, anında geri dönüş yapıyorlar. Yapmasalar bile şikayet var'da artan şikayet sayısı aras kargonun prestijini düşürüyor. Bu sebeple korkuyorlar.

Sorun yaşarsanız çoğunda zıtlaşın gerçekten dava açarım falan diyin ciddi olun hemen yola geliyorlar benim kargo değil ama avea ile böyle bir problemim olmuştu 30 liramı vermediler müşteri hizmetlerini arayıp zıtlaştık yetkiliyi verin dedik dava açıcaz size dedik 2 saat sonra 30 liramı verdiler :harika:

@Auron Sanchez Kargo firmasına bak, trollüyor resmen.
Açıkçası ben bu memlekette doğru düzgün çalışan, kurumsal yapıya sahip, profesyonel bir kargo firması bilmiyorum, göremiyorum. Düzgün çalıştığını zannettiğiniz bir firmanın başka bir şubesi size kabusu yaşatabiliyor. Profesyonelliğin ve kurumsallığın sıfır olduğu, el yordamıyla, hatır gönül işi yapıyormuş gibi muamele gördüğün bir sektörün (paranızla hizmet almanıza rağmen), bu halleri hiç şaşırtıcı değil ve içler acısı maalesef.

@Anonim

Aynen öyle. PTT kargo içlerinde en düzgünü. Parası olan için UPS önerilir. Sözde kurumsal olan Yurtiçi ve Aras tam anlamıyla rezalet firmalar. Sürat kargo onlardan hallice. O değil de 5 sene önce Yurtiçi kargo ertesi gün hemen getirirdi, anında ulaşılırdı. Mottoları ertesi gündü. Ne zaman büyüdü, böyle internetteki bütün firmaların kargosunu ucuza taşır oldu, o zaman sapıttı. Nerde çokluk orada otluk işte. Kalite direkt düşüyor.

@darkdream PTT kargoda da hala Devlet memuru kafası olduğu için zaman zaman ilginç durumlar yaşayabiliyorsunuz. Evet, diğerlerine kıyasla daha nitelikli bir hizmet alma durumu söz konusu, ama yine de kargonuzu alırken bir mahcubiyet duygusu hissetmek sadece bizlerle ilgili olmasa gerek!

1 haftadır Ankaradan Eskişehire bir kargo gelecek hala yok piyasada takip numarası aldım kargoyu gönderen kişiden internet üzerinden bakılmıyor sitesinde hata veriyor destek hattı 4 gün boyunca aradım en sonunda açtılar kargom nerede diyorum yolda sanırsam diyor kadın şubeleri arıyorum telefona bakan yok hayatımda gördüğüm en rezalet firma ne bilgi mesajı geliyor ne başka bişey yurtici kargo gene iyi bilgi veriyorlar arıyorum telefona bakıyorlar ilgi var hiç olmazsa

Geri